Merhaba Arkadaşlar, ağabeyler, kardeşler. Kaç zamandır konu açıp rapor yazmadığımı fark ettim. Aralarda muhtelif avlarım olsa da sohbet sayfamızda paylaşıp genele duyurmuyorduk Öncelikle herkese iyi bir hafta diliyorum. Cumartesi günü eniştem ve ben sabah 6 da merada soluğu aldık. Hava yeni aydınlanmaya başlamıştı. Kahvaltı çay vs. derken 6:30 gibi Enişte ilk atışında kaşıkla bir sarıkanat aldı kıyıya :thumb: İlk atışta sarıkanatı alınca hemen ben de atışımı yaptım hoooppp hava gazı :laughing: Sonra yine aynı şekilde oltalar suya, at sar, at sar derken 3-5 atışta bir ya yaprak, ya çinekop yapraklar suya iade, çinekoplardan ise vicdani limitime uyanlar kovaya, uymayanlar ve yaralanmamışlar suya Öğlene doğru merayı değiştirmeye karar verdik. 100 metre kadar yürüdükten sonra herkesin çokta tercih etmediği bir bölgeye geldik. Dişli diğer tarafta iyice kesilmişti. Enişte çapari atıyor, istavrit peşinde kovalıyordu. Ben yine banko sahtemi boğazın derin sularına gönderdim. İlk atışımda hastası olduğumuz sarıbaba sahteye yapışmıştı Büyük keyifle kıyıya aldıktan sonra enişte de sahte atmaya başladı ve akşam hava kararana kadar devam ettik. Bu kısır döneme göre iyi sayıda ve irilikte balık aldık. hooked Avda Çinden sipariş ettiğim bluefish kalıbı 8 cm'lik sahteleri kullandım. Resmini görebilirsiniz. Kurşun 140-170 gr arası. Kamış Salina 3 parça, makine okuma bluehawk, örgü misina Not: En altta Eylül ayında Akbük'te yakaladığım ama raporunu açmayı unuttuğum 2 alyanaklımın resmini de bu raporun resimlerini yüklerken görünce eklemek istedim.
Şahane Balıklar Cihan, sahte ile bu balığı avlamak gerçektende büyük zevk veriyor insana hele hele yanındakiler boş çekerken balık aldınmı işte o anda kullandığın takım tecizat ve ustalığın konuşuyor, dişlilerin devamı gelir inşallah afiyet olsun. sahtelerin renklerini pek tutmadım ama sanırım iğneleri ve aksiyonları iyi Rastgelsin.
Tebrikler Cihan, dişliler çok güzel görünüyor maşallah, daha da güzelleri rastgelsin sahtelerde en üstteki çok güzel iş yapıyor bendeki geçen suya gömüldü
Eyvallah Özkan, herkesin boş çektiği zamanlarda seriye bağlamanın keyfi hiç bir şeyde yok gerçekten İğneler konusu tartışılır, ben beğeniyorum. Aslında iğne bağlantılarında açıklıklar vardı sahtelerin. Hepsini oje ile izole ettim, şimdi bir sorun yok. Yüzüşü gerçekten harika. Ne kadar hızlı çekersen çek, takla falan yok Özellikle en üstteki ve alttan 2. ve 3. harika iş yapıyor. Spin kadar keyif vermese de özlemişim bu tip avı. Teşekkürler.
İyiymiş valla DÜn akşam içine su almış olan bluefish yeşil sahtenin suyunu, ocakta ısttığım iğneyle üstünden ufak delerek boşalttım, sahtede açılan deliği ve su alabilecek yerleri renksiz oje ile kapladım, deliğin üstünede bir parça yeşil hologram yerleştirdim bakalım nasıl olacak, o yeşilide yedirmem lazım dişlilere, bence oldu o
tebrikler cihan, boğazda balık var fakat böyle iri balık herzaman çıkmıyor, şans desem değil, ısrarcı olup emeklerinizin karşılığını almanız sevindirici. avların daim olsun.
Cihan, aynı gün 200-300 metre arayla yaptığımız avlarda alınan sonuçlar epey farklı.. bizim bölge istavrit ağırlıklı balık yaparken sizin taraf dişli ağırlıklı av vermiş.. bizim tarafta da dişli vardı ama sarıkanat boyunda balık bir kişide gördüm, gerisi ufaktı.. istavritler ise epey iriydi. Velhasıl güzel av yapmışsınız, tebrikler kardeş :thumb:
Sağol Hakan, yorucu ama zevkli bir av oldu. Balıklar büyümeye başladı. 10 güne sarıkanatlarla dans başlar diye düşünüyorum. mrsparkle Kısmet diyelim abi, aslında öğleden önce siz daha da avantajlıydınız. Bizim mekanda istavrit bile yoktu. Mekanı değiştirince işin rengi değişti :thumb: Haftaya bana takılın siz :laughing: Teşekkürler. Daha güzelleri sizlerin olsun :thumb: Hemde nasıl kardeşim, kımıl kımıldı Teşekkürler. :thumb:
Benim geçen seneden kalma tükenmez kalem sahtelerim duruyor. Bende onlara bir modifikasyon yapayım. Sezonda iyi iş yapıyor
Cihan eline sağlık kardeşim.. her yer de senin balıkları görüyorum bi faceden, bi öbür forumdan, bi burdan başka yerde var mı görmediğim
Böyle balıklar olsun ,varsın tatlı bir yorgunluk olsun geçerli balıklar bunlar,tebrikler Avınız bol ve daim olsun rastgele