A Takımı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Av saati:Levrek 02:00,baraküda 07:00
    Kamışlar makinalar:v-system 2.40 m 10-40 gr,shimono catana 30,kasnak
    Sehteler, yemler:Rapala Max Rap Fayu,canlı isparoz

Ara tatilin gelmesini iple çekiyordum,buna göre hazırlığımı yaptım,daha önce balık aldığım sahtenin yanına iki su üstü ve iki üç tane dalarlı sahte ekledim(Dalarlı sahte taramalı tüfek der gibi oldu :) )
    Aklımda hep poyraz vardı ama bir türlü poyraz olmadığı gibi aksine lodos
    üstüne lodos :( Ama avlakta balık olduğuna dair en ufak bir şüphem yoktu.Baktım olmayacak bizim buraların spin üstadı Ediz Abi mi aradım,Ediz Abi botu ve kuzeni ile öğle saatlerinde geldi çok güzel bir hava vardı önce botuyla biraz gezdik,at çek yapabileceğimiz yerleri keşfettik bu sırada avlakta bir kaç iri sürüye rastladık ama ne yaptıysak olmadı,sanki balıklar güneşleniyor gibiydi,akşama hiç rüzgar göstermiyordu kıyıdan canlı bırakma yapmaya karar verdik ve zemin incelemelerini bitirip evlere dağıldık.
    Vicdanen canlı bırakma avını çok sevmediğim için,küçük balık tutmak yerine zaten barbun ağlarına takılacak isparozları kullanmaya karar verdim isparozların çoğu limana gelmeden ağda öldükleri için balıkçı bir arkadaşım teknesiyle barbun avına gidip ağdan çıkar çıkmaz 8-10 isparozu kovama koydum.
    Akşam Ediz Abi geldi takımlarımız kasnak, tek iğne 0.40 power misina çamaşır ipi gibi duruyor :D gece 12 ye kadar tık yok,sonra Ediz Abi nin aklına yemleri uzağa bırakmak fikri geldi ama kurşun kullanmadığımız için bu elle çok zor olacaktı,botla bir kişi küreklere asıldı ve yemleri sabah belirlediğimiz noktalara bıraktı ve action başladı :D
    Tam muhabbet esnasında bir misina sesi ve kasnak küt diye kıyı şeridinin banketine vurdu :eek:kasnakların üstüne taş koymayı unutmuşuz :) Allah tan banket var Ediz Abi yavaşça balığı kıyıya aldı ben de paşaya kepçeyi vurdum.Sonra baktım ikinci olta gidiyor hemen misinayı elime aldım ve bıraktı yeterince salmadım balık ölmüştü ve yumuşacıktı,ardından üçüncü kasnağı balık götürdü ama misina takıldı.Saat üç sularında avı sonlardırıp evlere gittik,sabah suyunda ise fayu ile ilk baraküdamı aldım balık kıyıya beş metre kala sahteme atladı başta çok sertti levrek sandım ama su üstü yapınca baraküda olduğunu anladım,sahteyi çıkarırken elimi ıssırıp kanattı daha kötüsü de olabilirdi levrek 1.6kg barüküda 800gram gelmiştir herkese rastgele

Uploaded with ImageShack.us

2. omergul

omergul ömer

Favori Kamış:
    Remixon Heavy Duty
    Favori Makine:
    Okuma Carbonite CBF-155
    En İyi Avı:
    Mırmır 300gram , Çipura 500gram
    çok güzeller

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, bayağı bir emek vermişsin. :)

Ödülü de güzel olmuş :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş. Dahası rastgelsin.

5. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D
    tebrikler hocam sanırım yine mordoğan avı değil mi? Ben oraya geldim cesaret edip o kadar yol yaptım ama ne yazık ki hiçbir şey yakalayamadım :( üstüne bir de fayu sahtemi kayaya çarptım parçalandı tam bir hüsran... ne yaptıysam olmuyor...

6. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Biz de uzun süredir av yapamıyorduk,ama avdan boş dönünce ev yürüyüş mesafesi 3 dk olunca rahat oluyor,değilse yaptığınız yola yazık, o yüzden bulunduğum yeri fazla tavsiye etmiyorum,balıksız dönme ihtimali yüzde 90,üstelik tam bir sahte mezarlığı,kendimden biliyorum,bu yüzden avlağı gizleme gereği duymadım,dört metre aralıklarla bir taraf av verirken bir taraf vermiyor,bazen sırtıya atlıyor,bazen canlıya,bazen de sahteye ama hepsinin belli bir havası zamanı var,bence bu aralar balık İzmir de her yerde var,ama zamanını denk getirmek lazım.

7. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler Sinan Bey,daha irileri size denk gelsin

8. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler Volkan rüzgarı yara yara giden 5-6m derinlikte kullanabileceğim sahte önerin var mı?

9. BassBariton

BassBariton Barış Yener

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.90m / Okuma V-System 2.40m Spin
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner PL-865 / Okuma Safina Noir 65 / Okuma Trio-30S
    En İyi Avı:
    Limit dahilinde ısparoz :D
    Hocam aynen dediğiniz gibi zamanını denk getirmek lazım daaaa ben de poyraz bekleye bekleye bir hal oldum ama yok poyraz... eee gidiyoruz sonunda dayanamayıp hadi lodosa gelir belki diyoruz ama yine yok.. vallaha sabır sabır da 1 buçuk senedir gitmediğim denemediğim yer kalmadı yok hala bir şey.. idk cyrr

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Tebrik ederim parıl parıllar maşşallah :)

11. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler meşakatli ama keyifli bir av olmuş.