rakadaşlar abant av sezonu ne zaman acılacak haberi olan varmı bu sene kapalı oldunu duydum acılma şansı varmı
Abant Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ'e göre halen yasak. Sanırım önümüzdeki sene tekrar açılacak..
Benimde bildiğim kadarıyla Abant kapalı ama o bölgeye yakın olan Yedigöller'de sanırım iki gölde ücreti karşılığında avlanmak 1 Nisan itibariyle serbest. Ancak Yedigöller'e giden dağ yolu bayağı bozuktu geçen sene, yinede gitmeyi düşünürseniz yanınızda tabii ki bulunsun ama meps'lere çok güvenmeyin bence, kurt ve ciğer tercih edin derim. Rastgele...
özcan bey selamlar. ciğeri alabalık için mi tavsiye ediyorsunuz? tavuk ya da sığır ciğeri farkeder mi? yedigöllerde tabii alabalık mı mevcut? ya da ne tür "alabalık" var? bilgi alabilirsek seviniriz. selamlar saygılar...
Arkadaşlar, Abant gölünde avlanmak, şu an için tebliğe göre yasaklıdır. Özel nedenlerle avlanmaya kapatılan Abant Gölü'nde, avlanmaya açıldığı dönemlerde, avlanma pulu ile avlanılmaktadır.
Nuri bey selamlar, Yedigöller'de doğal alabalık yok, Orman Bakanlığı her yıl belli miktarda balık salıyor bildiğim kadarıyla, ciğerde bildiğimiz tavuk ciğeri... Saygılar,
selamlar özcan bey ben 1 hafta önce yedigöllerdeydim bol iktarda doğal alabalık yakaladık tamam orman işletmesi satıyor ama doğal alabalıkta var tabi sezonunda
bilgi lütfen... Balık salmak ayrı, balık satmak ayrı. Ayrıca doğal alabalık var mı yok mu? Özgür bey ile Özcan bey bir mutabakata varıp ona göre bilgilendirirler ise sevinirim. Çünkü iki farklı bilgilendirme var ortada. Bir soru Özgür beye: “doğal alabalıkları” tavuk ciğeri ile mi tuttunuz.? Yem, olta takımı ve iğne durumundan da bilgi lütfen. Selamlar…
orda bir kelime hatası oldu.ama ayrıca yedigöllerde orman işletme müdürlüğünün balıkhanesi var oradanda temin ediliyor yani satılıyor.doğal alabalık yedigöllerde tek tük çıkıyor ama genelde gökkuşağı alası çıkıyor.Ayrıca yedigöllerde ciğer ile tutmak çok zor yüzde yüz garanti verebileceğim yem somon balığı yumurtası.boncuk büyüklüğünde oluyor ve küçük kavanozda satıyorlar.içinde 50 adet var 50 de 50 yapma şansın çok yüksek.Türkiyede fazla bulunmuyor bizede amerikadan bi abimiz vasıtası ile geldi ama müthiş bir yem.
Sevgili Nuri Yedigöllerin cok eski bir avcısı olarak diyebileceğim şudur.Göllerde Gökkusagı agırlıklı olmak üzere yörede mercan denilşen kırmızı benek ile abanticusda seyrekde olsa vardır. Gecmis günlerdeki rekorum bir günde 117 alabalıktır ve meppsle yakalanmıstır.Bunların %95'i salınmıstır Sevgiler
vedat abi merhaba. sevgiler, saygılar bizden. 117 alabalık gerçekten bir rekor. onların %95'ini salmanız taktire şayan bir davranış. tebrik ederim. bir küçük soru da zatıalinize: netür mepps? renk, mümkün ise marka ve numara hakkında malumat alabilir miyim. tekrar selam ve saygılar...
teşekkürler özgür'üm bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim. sağolun, varolun. anladığım kadarıyla bahsettiğiniz somon yumurtalarını Türkiyeden temin etmek mümkün değil. sağlık olsun. tekrar selam ve sevgiler...
sevgili abicim.Yeni öğrendiğim kadarıyla istanbulda taksimde biyerde satılıyormuş.Ama neresi olduğunu bilmiyorum.bide ben bi internet sitesinde gördüm adresini göndereyim size oradan temin edebilirsiniz belki ama kalitesi ne derecededir bilmiyorum sevgiler
merhabalar bu sene abantda alabalık serbestmi acaba yada çevresinde o tarafa alabalığa gitmeyi düşünüyoruzda bilgisi olan varmı ?
2010 abant av sezonu 4. ayın 5inde acılacagını duydum bilgisi olan arkadaşlarımdan cevap bekliyorum sağlıklı avlar hepinize rastgele
Sevgili Kardeşim Nuri Bu sorunu atladığımı üzülerek şimdi gördüm. Ben sana bu konuda ne istersen neredeyse sayfalarcada yazarım. Geçmiş olan o avda net olarak hangi mepps'leri kullandığımı tam olarak hataırlamıyor olsamda,ihtimalen ağırlıklı olarak Mepps Black Furry kullanmışımdır.Zira bu meppe Doğu,Toroslar,Kaz dağları İstrancalar dahil avlandığım bölgelerin tümünde en favori kandırıcım olmuştur. Ama sizin meşhur Torum avlağınızda ben olsam daha ağır dönerleri tercih ederdim.Örneğin.Vibrax 'lar D.A.M.Effzet Bronz'lar gibi. Birde 5 ila 7 cm'lik kücük boy rapalalarıda denerdim.Büyük gökalalar bunlara hayır demez sanıyorum.Keza Yo-zuri Slavko Bug da denenmeye değer bir kandırıcı olacaktır. Sevgiyle kal kıymetli kardeşim..