merhabalar, ben macaristan dan istvan csatari. 1 yildir turkiye de yasiyorum . gelecek hafta abantta balik tutmak istiyorum . ilk defa tr de balik tutacagim . macaristan da sazan ve turna baligi favori avladigim baliklardandi . bana abantla ilgili ne onerirsiniz hangi tur baliklar var ve bu sezonda hangi balik turleri var . abant civarindaki golleri de gezecagim onlarla ilgili de onerilerinizi bekliyorum .. tesekkurler.. istvanreeling
Abantta o göle has endemik bir tür olan Abant alabalığı(Salmo Trutta Abanticus Tort)yaşamakta ve mevsiminde oltayla avcılığına günde 3 adet olmak üzere izin verilmektedir. Bu sıralar alabalık avcılığı yasak mevsime girmiştir. Orada 1.4.2012 tarihinde avlanabilirsin. Çalışan takımların başında Cast Master kaşıklar gelmektedir. Diğer spinnerler ve kaşıklarda balık alabilir, Sevgiler
Abi Macaristan'ın neresinde turna avlıyordunuz ben şuan Macaristan'dayim da eğer bir balık turu ve benzeri şekilde bir şeyler düzenleyen bir yer varsa babamla katılmak isteriz şimdiden teşekkürler.
cevap icin tesekkur ederim . peki balik avlayabilecegim baska bi gol yok mu o civarda - gelecek hafta icin nerede balik avlayabiliriz o civarda .
balik avlayabilecegin heryerde gunluk bilete ihtiyaciniz var.10 ile 20 tlarasinda degisen bi ucrettir. sizin lokasyonunuzu bilmiyorum ancak heryerde cok fazla sayida ozel goller var . merkez turist information ofislerine sorabilirsiniz. sazan avlayabilirsiniy. yem olarak ta misir kullanabilirsin . balik dukkanlarinda 'ponty' baligi avlayacaginiyi soylerseniy ona uygun yem de alabilirsniz. ayrica turna baligi (csuka macarcasi))da yakalabilirsin . cast master spoon ile. yada kucuk canli baliklar da kullanabilirsin bunlari da shoplardan alabilirsin . iyi gunler
üşümezsen şansını dene Bu civarda gidebileceğin avlak mevcut ama balık tutabilirmisin onu bilemem.çünkü balık popilasyonu oldukca az olduğundan sazan yakalama şansın 3 günde 1 adet oda belki,turna 3-4 saat at çek yaparak ondanda günde 1-2 adet ayrıca gölde tatlı su kefali .t.s. levreği hollanda sarısı .bekirbalığı.hatta gökala mevcut(10 yıla sadece 1 adet şamandıralı fly ile tutabildim)Helede havaların soğuduğu bugünlerde burda balık yakalamak gerçekten cok zor.sende bizim gibi balık önemli değil balık tutmakla uğraşmak ve gölün kenarında şöyle demli bir çay içsem oda yeterli dersen bolu gölköyde şansını deniyebilirsin.
onerıler ıcın cok tesekkurler..sansımı denemek ıstıyorum.. burada balık avlama sartları nedır bı ızın gerekıyor mu yada balık sayısı hakkında bır sınırlama var mı ? yoksa serbest alan mı ? sımdıden tesekkurler..