Değerli Başkanım,üyeler. Bilindiği gibi 2009 av sezonu acılmıştır.Herkese bol şanslar diliyorum. Şu anda Abantta birkac arkadaşım sezonun ilk alabalık avını gercekleştirme cabasındadırlar. Yurdumuza has Endemik tür Abant alası,gölün kadife balıklarından arındırılma cabalarının ardından bir miktar yavru alabalıklarlada takviye edilmiş ve ava acılmış bulunmaktadır. Maalesef sirkülerde acıkca belirtildiği halde,özellikle yakın yöre halkı tarafından, sadece suni yemlerle avlanabilmesi serbestken,maalesef sinek larvaları ile avlanılmaya başlanmıştır. Ayrıca her avcı birden fazla takım kullanmaktadırlar. Öyleki sadece 3 avcının göl kenarına dizdiği takım sayısı 19 adeti bulmuştur. Duyarlı kardeşlerim mücadeleye başlamış,birkısım oltalar toplattırılmış,jandarmayada ihbar yapılmıştır. Ricam ise şu olacaktır.Üyelerimizden Abanta avlanmaya gidecek kardeşlerimizin aynı duyarlılığı göstermesi,sadece para toplamak icin bilet kesme cabasındaki koruculara ve jandarmaya gerekli ihbarları yapmasıdır. Ellerine Rastgele-Der'in bastırdığı minik sirkülerlerden bulundurmaları,icabı halinde yetkililere fiilen okuyup göstermeleri cok etkili olmaktadır. Tekrar yeni sezonun hayırlı olmasını dilerken,hepinizi candan kucaklıyorum. Sevgi ve saygılarımla Not;Şahsen üye olduğum forumlarda bu durumu ortaya koymaktayım.Üyelerimizin her erişebildiği platforma benzer duyurumda bulunmalarını nacizane rica ediyorum
dikkat çekmek vedat bey duyarlılığınız için çok teşekkürler. üye olduğum birkaç sitede bu uyarınızı iletmek boynumuzun borcudur iyi günler dileğiyle.
Bu kıymetli balığa diğer bütün insanlarda bizim kadar değer verenedek onların da yükü bizim omuzlarımızdadır arkadaşlar.Lütfen elimizden geleni yapıp korumaya yardımcı olalım..
Vedat agabey cabalariniz ve duyarliliginiz icin sahsim adina cok tesekkur ederim. Mucevher gibi essiz degerdeki bu baliklara lutfen gereken hassasiyeti gosterelim arkadaslar. Herkese hayirli olsun.
Vedat ağabey hoşgeldiniz Öncelikle hatırlatma için çok teşekkürler, amatör balıkçılığa hizmet etmiş ve halada bunu kendinize görev bilmiş olduğunuzu bilmek ve bu görevi aramızda yerine getirmeniz bizi onurlandırmıştır. Bilgilerinizi ve tecrübelerinizi bize aktarmış olmanız hala bize bağlılığınızın simgesidir.. Ellerinizden öperim,kendinizi özletmeyin lütfen Rastgele
Vedat Ağabeyim merhaba Şu cümleyi anlamadığım için soruyorum. Parayı kim toplamaya çalışıyor? "para toplamak icin bilet kesme cabasındaki koruculara ve jandarmaya gerekli ihbarları yapmasıdır." Birde forumda bahsedilmişti ama çok net anlamamıştım. sadece öğrenmek için soruyorum. Sinek Kurdunun zararı neydi?
Kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız iç su ve deniz balıkları v.b. dogal alabalik turlerine ve icsuya bakteri yayma riski sebebiyle tebligde yasaklanmisti.
parayıda görevli korucular topluyor. Abantta avlanmak ücrete taabi. Kural olarak korucular avlananların yanına gidip bilet keserler ve 2 den fazla olta atıp atmadıklarını kontrol ederler. Ama vedat abinin söylediğine göre pratikte öyle olmadığı anlaşılıyor
Sevgili Cüneyt Uzun süren balıkcılık gecmişimde hep doğayı hor kullananlara karşı mücadele ettim.Buna rağmen genclik cağlarımda yaptığım yanlışlarda olmuştur. Şimdilerde hayatında başkaca gayesi kalmayan biri olarak,herzamankinden fazla,elimden geldiğince,bu gaye uğrunda uğraşmaktayım. Bu bakımdan Ana forumumuzun kıymetli yönetici ve üyelerine bağlı olmamam sözkonusu dahi olamaz. Sevgiyle kal kardeşim.
Yaparlar dostlarım yaparlar, 3 avcı avuç kadar gölde 19 değil 39 oltada atarlar,Eğitimsizliğin , doğa koruma kavramlarının, Hep söyleye durduğumuz,Sürdürülübilir avcılık bilincinden uzak bu sözde avcılarla topyekün mücadele önkoşul olmalı Resmi görevliler kimi zaman yaptırımdan çok uzakta kalmaktadırlar, Topla bakalım 19 makineyi , bir el koy,,! Tebliğmiş,Sirküymüş hakgetire adamın zaten haberi yok bunlardan, Bir dönem Ankara'da yine Abant benzeri küçük bir göletde Adamların koca Man kamyonla getirdikleri İnanmakda güçlük çekeceksiniz ama TAM 3000 mt (üçbin mt.) ağ ihbarlarımız ve ısrarlı takibimiz sonucu yakattık, Kim bilir kaçıncı sefer gelişleriy di,,! iŞTE BÖYLE BÖYLE BU ZENGIN DOĞAMIZI FAKİRLEŞTİRDİK,,! Her koşulda bıkmadan usanmadan mücadeleye devam dostlarım,,, SAĞLICAKLA KALIN,
sevgili vedat abicim hoşgeldin uyarıların ve duyarlılıgın için teşekkürler.son emirgan buluşmasından sonra gözükmedin abi,yaptıgımız sohbetin tadı damagımda hala,arayı bu kadar açma abi daha senden ögrenecek çok şeyimiz var
Vedat abicim duyarlılığın ve uyarın için sağol inşallah kanunlara nizamlara uygun güzel bir sezon olur inşallah milletimiz artık daha duyarlı olur
Sevgili Vedat Abi, Degerli ustadim, Abant alabaliginin karsilastigi problem ve yasak avciliga karsi gostermis oldugunuz duyarlilik ve dikkat cekmeye yonelik hatirlatmalariniz takdire sayandir.Ozellikle sizin gibi degerli ve buyuk ustadlarimizin bu konularda ki liderligi Ulkemizde hizla yayilan korumaci algilayisin gelisimine elbette buyuk katkilar sunacaktir.Gelecegimize guvenimiz tazelenecektir. Saygiyla ellerinizden oper, yeni sezonunuzun hayirli gecmesini dilerim. Rast gelsin...