Arkadaşlar, Kısmet ise Ocak ayında iş sebebiyle ABD'ye gidiyorum. Aslında niyetim oradan hem makina hem kamış alıp güzel bir takım yapmaktı ancak yaklaşık 1 aydır yaptığım incelemeler sonucunda ABD'de kamış almanın doğru bir fikir olmadığına karar verdim. Nedeni, ABD pazarında tüm markaların farklı ürünler çıkarıyor olması. MEsela orada teleskopik Surf kamış neredeyse yok. Kamışlar genelde tek veya 2 parçalı. Boyları da buradaki gibi uzun değil. Mesela 4,20 boyunda kamışlar çok seyrek ve dediğim gibi 2 parçalı olunca hem buraya getirmesi hemde kullanması çok zor. Uzun lafın kısası, ABD'de sadece Makina ve misine almaya karar verdim. Buna göre; gidebileceğim mesafedeki mağazaları araştırdım ve fiyat/performans olarak bazı ürünleri incelerdim. Uygun fiyatlı sayılabilecek bazı seçenekler şöyle; Daiwa Opus Plus 6000: $49,99 (Kampanyalı Fiyat) Okuma Avenger65: $54.99 Penn Fierce 6000: $69,99 Shimano Socorro 8000F: $74,99 Benim gönlüm Daiwa'dan yana ama bir de sizin fikrinizi almak istedim. Ne dersiniz? Sizce bunlardan hangisi en uygun fiyata en uzun süre kullanabileceğim makina olur? Yorumlarınızı bekliyorum...
Okuma CEDROS 55 makina bence en güçlü ve profesyonel makina veya daha da iyisi http://www.balikmarketim.com/?urun-17274-OKUMA-SALINA-SA-II-10000-OLTA-MAKiNESi.html
Makina konusunda Shimano socorro serileri 1+1 rulmanlı. Almışken en azından 3+1, 4+1,5+1 gibi olmasının avantajları çok daha fazla olacaktır. Mesela Saragosa 8000 F modeli veya eşdeğer seviyelerde bir başkası olabilir. Almışken bir sefer almalı ve avantajlar çok iyi değerlendirilmelidir.
Sağolun hocam. Sizin bir Shimano taraftarı olduğunuzu biliyorum ancak o makine benim bütçemi aşar Bu Daiwa Opus Plus 6000 4+1 rulmanlı... Sizce bu makine nasıl?
Taraftarıyım, ama bak Socorro olmasın diyebiliyorum. Bahsettiğin Daiwa Opus Socorrodan iyidir de diyebiliyorum. hihi hihi Tabii burada önemli olan, önce 3 - 5 makinalık bir portföy oluşturmak ve orada bunları en iyi şekilde değerlendirmek gerekir. Bakma bizde ki üst seğmenlerde ki fiyatlara. Oralarda inan ki % 60-70 daha uygun olacaktır. 3+1 rulmanlı ve biraz ağır devirli ( 3.4:1 ) 750 gr.. Ama iyidir. Tr.de 150 Tl seviyelerinde.
O zaman acaba Penn mi daha iyidir... Model Mono Cap. (yds/lb) Braid Cap. (yds/lb) Bearings Max Drag Gear Ratio Line Retrieve (in) Weight (oz) FRC6000 320/15 280/17 220/20 445/30 365/40 310/50 4+1 20 lbs 5.6:1 39 20.6
Merhaba Emrah bey, Hangi sitelerden arstirdiniz bilmiyorum ama ABD'de cesitli teleskopik kamislari mutlaka bulabilirsiniz. Evet, parcali kamislar daha yaygin kullaniliyor ama teleskopikler de var. Mesela ebay'den soyle ustun koru bakinca Shimano, Okuma, Alcedo, Spectra, Jaxon marka telesurf ve telespin kamislar bulunabiliyor. Tabi fiyatlari kiyaslamak lazim. Bunlarin yaninda, cok miktarda Cin mali urun de var haliyle. Surf makina olarak 2012 icin yeni cikan Penn Surfblaster modelini de incelemenizi tavsiye ederim: http://www.ebay.co.uk/itm/Penn-Surf...tingGoods_FishingAcces_RL&hash=item5d313ca77e Ayrica; Daiwa, Abu Garcia, Tica'nin bazi makinalari ile Berkley kamislarin ABD'de daha ucuz oldugunu biliyorum. Eger hangi eyalete, hangi kente gideceginizi yazarsaniz, belki ona gore daha net bir yardimimiz olabilir. Iyi seyahatler, iyi alisverisler...
Daiwa opus düsük klasmanli bir makine. Is görmez mi? Görür. Ama almisken Ikinip daha iyisi üst segmenti gezin derim
Merhaba İbrahim Bey, Tavsiyeleriniz için Teşekkür ederim. Ben Anaheim, Los Angeles tarafına gidiyorum. Gidebileceğim uzaklıkta 2 adet mağaza buldum. Onların elindeki ürünleri şu sayfalardan inceleyebilirsiniz. 1. Bass Pro Shops 2. Sports Authority Bunların arasında ilgimi çeken modelleri yazmıştım ancak daha dikkatli incelememde sanki Penn Fierce 8000 modeli fiyat/performans açısından daha iyi gibi. Diğer öneri Daiwa Emcast Plus'da iyi bir alternatif olabilir. $89 fiyatı var. Penn 4+1 Rulman Daiwa Emcast 10+1 Rulman. Bu fark $10 eder mi onu düşünmek lazım Neticede bütçe de kısıtlı
Emrah Bey, Bende makina bakıyorum yurtdışından ama şuna dikkat edin. Okuma'nın fiyatı yurtdışı ile aynı!!! http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65-MAKINE $56 Birde tercih Daiwa olmalı; http://www.ebay.com/itm/Daiwa-ECP6000-Emcast-Plus-Spinning-Reel-/180757282067?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a15f93d13 http://www.ebay.com/itm/NEW-DAIWA-EMBLEM-SHOT-SPINNING-REEL-EMS6000A-/330611123989?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf9f56715
Okuma ile ilgili uyarı için teşekkür ederim. Zaten Okuma'dan soğumuştum, şimdi tam oldu Sanırım galip Daiwa Emcast Plus oldu...
Listenize bakınca, en uzun süre kullanabileceğiniz, elbette ki Daiwa. Ama en iyisi Shimano. O Sihmano daiwa kadar uzun ömürlü ve verimli olmaz, ama yaşarken daha rahat olursunuz.. da... Siz surf kamış, 4.20 kamış vs. diyorsunuz. Ama alırken surfle alakası olmayan makinelere bakıyorsunuz. OKUMA? Amerika'dan okuma getirmenin alemi yok. Ülkemizde var zira gani gani. ha, daha mı pahalıymış, olsun. Zira, okuma alırsanız, dökülecektir, bilyası olur, sapı olur, kalaması olur vs. Türkiye'den alırsanız garantisi var. PENN ise, o tür, sabit makara makinelerde pek esamesi olmayan bir markadır. PENN çıkrıklarda başa güreşir, Shimano, Daiwa gibi markalarla rahatça kapışır, ama sabit makarada hiç iddiası yoktur. Birde oradan getiriyorsanız, getirdiğinize değecek üst uca bakan bir şey getirmenizde fayda var. Shimano olsun, Daiwa olsun, kalite makinelerin bir seri sonu olayı olur. Stok kalanı olayı olur. Bu durumda çok uygun fiyatlar önünüze gelir. Örneğin, Emblem Pro'yu 150 Doların altına alabilirsiniz. Bunun gibi. Böyle bir şeyleri değerlendirin bence. 500$ lık makineyi 200$a alıyorsanız, daha ne olsun?
Emblem pro hala katalogda serdar abi. 4 yere sordum ( internet hariç ) 3ü elimizde yok getirtiriz problem degil dedi. 1 tanesi çIkartti koydu tezgaha aha budur fiyati 180eurodur dedi. Imalati devam ediyormus. Bu aradam ufak dandirik emblemler degil bildigimiz emblem pro 5000
Getirtiriz diyenlerde kataloga bakip 165-170-190euro istediler. Sipariste yarisi pesin. Daha iyisi var ayni fiyata onu veriyim diye abuk sabuk aletler gösterende oldu
Serdar Bey; Yorumlarınız için teşekkür ederim. Konu hakkında bir özet geçecek olursam, Bütçem $100 altı. Ayrıca alışveriş imkânım gittiğim bölge ile sınırlı. Yakınlardaki mağazaların internet sitelerine bakarak bir karar vermeye çalışıyorum. Okuma'yı her ne kadar konuyu açarken bir ihtimal olarak görsem de zaten ülkemizdeki ile aynı fiyatlarda olduğu uyarısı ile elemiş bulunmaktayım. Halen öğrenme aşamasında olduğum bir çok şey var ancak ABD pazarında bulunan ürünlerin kategorilendirilmesi ülkemizden oldukça farklı. Bizde çok revaçta olan Surf kamış ve uzak atışta buna uygun makineler orada yok. Bu sebeple spinning (at-çek) için imal edilmiş makinelere bakıyorum. Bahsettiğiniz Daiwa Emblem Pro, alışveriş yapmayı düşündüğüm mağazada $169'a satılıyor. Seri sonu filan değil üstelik. Yine de benim bütçemin üzerinde. Yinede buradan bir bakarak, 420 surf kamış ile kullanılmak üzere, boğazda uzak atışlarda 200 grama kadar kurşunlarla uzun süre keyifle kullanabileceğim bir makine önerirseniz sevinirim. Dediğim gibi bütçem $100 ve altı. Saygılar.
Emrah bey yalnız verdiğim linklerde dikkat ederseniz makinaların bilya özelliklerine; Emcast Plus 10+1 BB bu bilyalar paslanmaz çelik ama Emblem Shot 3+1 CRBB yani paslanmaz çelik mühürlü rulmanlar (bu rulmanlar yağlama gerektirmez) ömür boyuda kullanırsınız. Emcast'te bakım yapmak gerekir demek istiyorum!
Şimdi anladım... Benim baktığım mağazada $120 fiyatı var. Gidince ikisini de yerinde inceleyeceğim. Belki bütçeyi biraz zorlarım