AB'den olta keyfine engel

Konu, 'Tebliğler' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

  1. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    19-Nisan-2008 Cumartesi - 20:14


    Olta keyfine AB engeli

    Vatandaşlar herhangi bir yerde istedikleri zaman balık tutamayacak. Spor ve zevk amacıyla yapılan su ürünleri avcılığı için izin alınacak


    Hükümetin Meclis'e gönderdiği Su ürünleri tasarısı kapsamında Türkiye için klasik haline gelen oltayı alıp Galata Köprüsü'nde balık avlamak hayal olacak. İsteyen elini kolunu sallayarak deniz, göl ya da ırmak kenarlarında balık tutamayacak. Eğlence amacıyla balık tutmak için dahi izin almak gerekecek. İzin almayan 100 YTL para cezası ödeyecek.

    Yasadaki önemli değişikliklerden biri Türk karasuları ile iç denizlerde Tarım Bakanlığının iznine bağlı alarak yabancı ülke vatandaşları ticari amaçla avcılık yapabilecek. Rumlardan bu yönde gelebilecek bir talep önümüzdeki dönemde tartışma yaratacak.

    AB'ye uyum kapsamında hazırlanan yasa tasarısı şu yenilikleri getiriyor:

    * OLTA ATMAK İÇİN DE İZİN: Ticari amaçlı ruhsat alma işlemi yeniden düzenlendi. Sadece ticari amaçlı balıkçılık değil, sportif ve eğlence amaçlı amatör avcılığa da izin koşulu getirildi. Hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak.

    İZİNSİZ AVA 100 YTL: İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak.

    * YUNUSLAR KURTULACAK: Devlet eliyle Yunusların öldürülmesine de tasarı ile son verilecek. Mevcut yasada yer alan yunus avcılığının teşvik edilmesi için tüfek ve fişek verileceği hükmü kaldırılıyor. Madde gerekçesinde, nesli tehlikede olan türlerin korunmasına ilişkin Türkiye'nin de taraf olduğu Bern sözleşmesinde yunus avcılığının yasaklandığı, değişikliğin buna paralel olarak yapıldığı bildirildi.

    * BALIK AVCILIĞI YABANCILARA AÇILIYOR: Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hüküm yasadan çıkartılıyor. Böylece Türk karasuları yabancı balıkçılara açılıyor. Düzenlemenin gerekçesinde 'Türk vatandaşı olmayanların avlanma yasağına ilişkin hüküm Avrupa Birliğinin ilgili mevzuatı çerçevesinde değiştirilerek ticari amaçlı avlanmalar karşılıklılık ilkesi çerçevesinde izne tabi kılınmıştır' denildi. Kıbrıs Rum kesimi balıkçılarının yapacağı bir talep yine Türkiye'de tartışma yaratacak.

    * ULUSLARARASI KRİZ ÖNLENECEK: Yabancı ülke karasularında avlanan balıkçıların son Bulgaristan örneğinde olduğu gibi ülkeler arasında sorun çıkarmasını önlemek için de hükümler konuldu. Yabancı karasularda avlanacak gemiler ilgili bakanlıktan izin alacak.

    * GEMİLERE UYDUDAN TAKİP: balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek. Bunun için balıkçı gemilerine uzaktan algılamalı cihazlar takılacak.

    Haber: http://www.yeniasir.com.tr/sondak_detay.php?hid=225

    Konu RASTGELE-DER başkanı Tarık Ersal aracılığı ile Ercan Güven arkadaşımızın bizlere ilettiği haberden alınmıştır.
     
  2. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Bunlar da sevgili Tarık ağabey'in, eski ile yaptığı karşılaştırmalar. Henüz tam olarak inceleyememiş ama çalışmasına devam ediyor. Ben haberi yeni aldığım için, henüz göz atma fırsatı bulamadım ama tabii ki inceleyeceğim ve görüşlerim olacaktır. Şimdilik sizlere Tarık ağabey'in yaptığı kıyaslamaları sunmak istiyorum.


    Tarık Ersal'dan ;

    Dernegimiz RASTGELE-DER uyesi sevgili Ercan GUVEN guzel bir haber verdi.
    Beklenen bir haber ve guzel.

    http://www2.tbmm.gov.tr/d23/1/1-0558.pdf ten de gorebileceginiz 1380 Sayili Su Urunleri Kanununda Degisiklik Yayilmasina Dair Kanun Tasarisi.

    Haberi okuduktan sonra hemen 1380 sayılı eski Kanun ve yeni Tasarıyı bizi ilgilendiren yonleri ile kiyaslamaya calistim.

    Yeniasir.com da (http://www.yeniasir.com.tr/sondak_detay.php?hid=225 ) Olta Keyfine AB Engeli basligi ile yayınlanmis olsa da, bence bu duzenleme olta balikciligi icin bir engel degil, tam tersine gelisimdir.

    Alel acele tespit edebildiklerim asagida.

    Uygulamasi ile umarım hakli cikarim.


    ESKI:
    Madde 1
    - (Degisik madde: 15/05/1986 - 3288/1 md.) Bu Kanun su urunlerinin korunmasi, istihsali ve kontrolune dair hususlari ihtiva eder.
    Derken.

    YENI:
    Madde 1:
    “Amac ve kapsam;
    Su urunlerinin ve su urunleri kaynaklarinin surdurulebilirlik temelinde isletilmesine, avciligin ve yetistiriciligin duzenlenmesine, kaynaklarin korunmasina; su urunlerinin isletilmesi, pazarlanmasi ve ticaretine, bu faaliyetler oncesi ve sonrasinda uygun ozellikler tasimasina; su urunleri ureticilerinin örgutlenmesi ve desteklenmesine; su urunleri alt yapilarinin gelistirilmesi ve isletilmesine; su urunleri ile ilgili her turlu bilgi ve belge toplanmasina ve bu bilgilere yonelik kayit sistemi gelistirilmesine; getirilen duzenlemeler kapsaminda izleme, kontrol ve denetim ile cezai mueyyidelere iliskin hukumleri icerir. “

    Olarak degistirilmek icin tasariya eklenmis durumda.

    SURDURULEBILIRLIK kavrami bu tasarida defalarca gecen ve daha once Kanun bazinda ele alinmamis bir kavram.
    Altini cizdigim satirlari okuyunca gozum parladi. :))

    ESKI:
    Madde 3 (Degisik fikra: 15/05/1986 - 3288/2 md.) Ticari amac disi veya spor maksadiyla yasak olmayan bolgelerde ufak vasitalarla su urunleri istihsal edecek Turkler ve yabancilar ruhsat tezkeresi almak zorunda degildir. Bunlarin avlanma usul ve esaslari ile ilgili hususlar yonetmelikle duzenlenir.

    YENI:
    Madde 3 te SURPRIZ VAR.
    Ticari amac disi; Spor, dinlenme ve eglenme gibi maksatlarla su urunleri avciligi faaliyetinde bulunacaklar izin belgesi almak zorundadir.


    Ayrica bu maddeye iliskin Madde 11 Madde 36 olarak degismis ve ozellikle bizleri ilgilendiren bolumu olan 2) de; 3. maddenin ikinci fikrasina gore Izin Belgesi almadan avcilik faaliyetinde bulunanlara YUZ yeni Türk Lirasi idari para cezasi verilir. Denmistir.
    ……..
    ………..
    Ruhsat Tezkeresi (Ticari) ve Izin Belgesi (Amator-sportif) verilmesi islemi, su urunleri avciliginin SURDURULEBILIRLIGININ saglanmasi ve stoklar uzerindeki av baskisinin azaltilmasi amaciyla Bakanlikca durdurulabilir.

    Ruhsat Tezkereleri ile Izin Belgelerinin verilme tarzi, sekli, icerigi, suresi ve yenilenmesine ait esaslar ile balikci gemilerine ait ruhsat kod numarasinin teknenin disina yazilisina ait usul ve esaslar yonetmelikle duzenlenir.
    (Yani Su Urunleri yonetmeligi de revizyona girecek)


    ESKI:
    YABANCILARIN SU URUNLERI ISTIHSALI YASAGI:
    Madde 21 -
    (Degisik fikra: 22/07/2003 - 4950 S.K./2. md.) Turk vatandasi olmayan kisilerin su urunleri avciligi yapmak uzere 2674 sayili Karasulari Kanununun 1 inci maddesinde yazili karasularina veya 4 uncu maddesinde yazili icsulara girmeleri ve bu sularda su urunleri avciliginda bulunmalari yasaktir.
    Ancak, 3 uncu maddenin 7 nci bendinde yazili yabanci turistler ile Tarim Orman ve Koyisleri Bakanliginin musaadesi geregince 14 uncu maddede gosterilen etut ve arastirma islerinde calisacak yabancilar bu hukumden mustesnadir.


    YENI:
    MADDE 21.
    Turk vatandasi olmayan kisilerin ticari amacla su urunleri avciligi yapmak uzere 2674 sayili Karasulari Kanununun 1. maddesinde yazili karasularına veya 4. maddesinde yazili ic sulara girmeleri ve bu sularda su urunleri avciliginda bulunmalari karsiliklilik ilkesi dogrultusunda Bakanlıgin iznine tabiidir.


    ESKI:
    Madde 33 -
    (Degisik madde: 22/07/2003 - 4950 S.K./5. md.)
    Tarım ve Koyisleri Bakanligi teskilatında ve Bakanliga bagli su urunleri ile ilgili tesekkullerde su urunlerinin, deniz ve icsularin koruma ve kontrolu ile gorevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil guvenlik, gumrük ve orman muhafaza teskilatlari mensuplari, belediye zabitasi amir ve mensuplari, kamu tuzel kisilerine bagli muhafiz, bekci ve korucular ile emniyet ve jandarma teskilatinin bulunmadigi yerlerde koy muhtar ve ihtiyar heyeti uyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayi, bu Kanun kapsamina giren suclar hakkinda zabit varakasi tutmak, sucta kullanilan istihsal vasitalarini ve elde edilen su urunlerini zapt etmek ve bunlari 34 uncu madde hukmu sakli kalmak sartı ile adli mercilere teslim etmek; ek madde 3'te yer alan hukumler cercevesinde idari para cezalarini kesmekle vazifeli ve yetkilidirler.


    YENI:
    Madde 33 -Tarım ve Koyisleri Bakanligi teskilatında ve Bakanliga bagli su urunleri ile ilgili tesekkullerde su urunlerinin, deniz ve icsularin koruma ve kontrolu ile gorevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil guvenlik, gumrük ve orman muhafaza teskilatlari mensuplari, belediye zabitasi amir ve mensuplari, kamu tuzel kisilerine bagli muhafiz, bekci ve korucular ile emniyet ve jandarma teskilatinin bulunmadigi yerlerde koy muhtar ve ihtiyar heyeti uyeleri bu Kanunla ve bu Kanuna istinaden konulan yasaklardan dolayi, bu Kanun kapsamina giren (BURAYA KADAR AYNI. SONRASI FARKLI) kabahatler hakkinda tutanak duzenlemek, bu Kanunda ongorulen hallerde esya ve urunlere el koymak ve Ek 3. maddede yer alan hukumler cercevesinde idari para cezasi vermekle vazifeli ve yetkilidirler.


    Yani Ek 3 onemli. Bu ek icin esaslari yonetmelik ile düzenlenir denmekte.

    ESKI:
    PATLAYICI VE ZARARLI MADDELER KULLANMA YASAGI:
    Madde 19 -
    Bomba, torpil, dinamit, kapsul ve benzeri patlayici maddeler oldurucu veya uyusturucu maddeler, sonmemis kirec ve Tarim Orman ve Koyisleri Bakanliginin musaadesi alinmaksizin elektrik cereyani, elektrosok ve hava tazyiki ile su urunleri avlanmasi yasaktir.
    Tespit olunacak belli bir aydinlatma gucunu gecmemek uzere elektrik cereyani ile aydinlatma ve munhasiran denizlerde olta ile avlanan su urunlerinin denizden cikarilmasinda elektrosok usulunun uygulanmasi musaadeye bagli degildir.
    Bu maddenin uygulanmasina ait esaslar yonetmelikte gosterilir.


    YENI:
    Madde 7. 1380 sayili Kununun 19. maddesinin birinci fikrasi asagidaki gibi degismistir.
    “ Her turlu patlayici, oldurucu, uyusturucu, zehirleyici, asindirici maddeler ve sonmemis kirecle avcilik yapilmasi ve bunlarin gemide bulundurulmasi, Bakanligin izni alinmaksizin elektrik cereyani, elektrosok ve hava tazyiki ile su urunlerinin istihsalinin yapilmasi yasaktir.”

    Denmis olup Madde 11 Madde 36 olarak degismis ve bizi ilgilendiren bolumu olan d) de 19. maddeye aykiri hareket edenlere IKIBIN Yeni Turk Lirasi idari para cezasi verilir denmistir.

    ESKISI OLMAYAN BIR YENI:
    Madde 2 de Tanımlara eklenen bence en onemli tanim bu.

    AVLANMA MIKTARI: Avlanma alanindan bir avlanma sezonunda tur bazinda avlanabilecek su urunleri miktaridir.

    Yani stok tespiti yapilmak zorunda kalinacak. :))

    Simdilik gozume carpanlar bunlar.
    Hayirli olur ve alinan kararlar titizlikle hem avcilarca, hem de YETKILI ve SORUMLU BIRIMLERCE uygulanir/uygulatilir umarim.

    Sevgili Ercan verdigin haber icin tekrar tesekkur ediyorum.

    Saygilarimla.

    Tarik ERSAL
    Rastgele-Der
    Baskan
     
    Son düzenleme: 21 Nisan 2008
  3. smyrna

    smyrna Sevil Kurtoğlu

    Yaş:
    57
    Mesajlar:
    7.772
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hayırlı uğurlu olsun. Tam anlamı ile bizlere neler getireceğini zamanla, yaşayarak göreceğiz . Sevgili Tarık dediğiniz gibi umarız ki, yetkili birimlerce uygulanılır ve uygulatılır !...
     
  4. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Yetkililer gelsin boğazda ceza kessinler ;);) yanlarına çevik kuvvetide alıp gelmesi lazım.Ben zannetmiyorum bunun uygulanacağını.Önce gelsinler iç sularda kaçak avlananları denetlesinler
     
  5. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Dediğim gibi henüz karşılaştırma fırsatı bulamadım, bu nedenle de maddeler hakkında yorum yapamayacağım. Ama şu ana kadar okuduklarım, güzel değişimler olduğu yönünde. Yine de Tarık ağabey'in dediği gibi, esas iş uygulamada karşımıza çıkacak. Tabi bu değişiklikler, önümüzdeki tebliğe de yansıyacaktır. Ne, ne kadar yansır, şu an için bir şey söyleyebilmem söz konusu değil elbette.
     
  6. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ruhsat Tezkeresi (Ticari) ve Izin Belgesi (Amator-sportif) verilmesi islemi, su urunleri avciliginin SURDURULEBILIRLIGININ saglanmasi ve stoklar uzerindeki av baskisinin azaltilmasi amaciyla Bakanlikca durdurulabilir.

    Buda demektir ki izin kağıdı dolmasına yakın hemen yeni izin belgesi çıkarmak gerekecek şimdiki gibi 2 sene süreyle izin belgesi verilirse ve izin belgesinin dolmasına yakın bakanlık belge vermeyi durdurursa belge yenileyenler balık tutmaya giderken yenileyemeyen evde oturur kalır ;)
     
  7. erdemyılmaz

    erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    2.357
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Eeee benimki haziranda doluyor ne halt edecğiz bir an önce almak lazım yenilemek için ne yapmamız lazım acaba?
     
  8. ercanguven

    ercanguven Ercan

    Mesajlar:
    249
    Şehir:
    Ankara
    Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Orman iç sularda zaten bu belgenin olması zaruridir,

    Bence denizlerimizde amatör olta balıkçılığını kontrol etmeleri mümkün değil .
    Örnek
    Denize sıfır yazlık evi olan kişi senede bir ay evine tatile gidince evinin önünde balık avlayacağı zaman izin belgesi alırmı ?,almadığı zaman bunu kim kontrol edecek.
    Buna benzer örnekler çoğaltılabilir.

    Sadece boğazda avlananlarla sınırlamamak lazım.
    Belki boğazdaki kaos u keşmekeşliği kaldırıp düzen getirebilir

    İçsularımızda belge mecburiyeti yoktur.
    Bu belge resmileştiğinde iç sularımızda kontrol etmek daha kolay, zaten herkesin gittiği belli yerler var,gidilen yerlere zaten belli saatlerde gidiliyor 1 -2 sene sezon açıldığında sıkı bir şekilde kontrol edilsin belgeler sorulsun bakın % 50 nin üzerinde düzelme olacaktır.
    Bu belgenin çıkartılış sebebi muhakkak başkadır.
    Herne sebep olursa olsun koruma ve kontrol daha sıklaşacaktır,buda sürdürülebilir avcılığı getirecektir.
    Umarım

    Benim şahsi fikrim bu uygulama bizlerin uğraştıkları düzene kısa sürede sonuç vermesine vesile olacaktır.
    Umarım hayırlı olur.
     
  9. semih91

    semih91 Semih

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    144
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Balık tutana para cezası geliyor...

    Haftasonu oltasını kapıp deniz ya da göl kenarına inenlere uyarı...
    [​IMG]
    Balıkçılığa da AB standardı geliyor. Hükümet, Su Ürünleri Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Tasarı yasalaşırsa, Boğaz dahil deniz, göl ve ırmak kenarlarında izinsiz olta atılıp balık tutulamayacak.Hafta sonlarında oltayı kapıp deniz, göl, ırmak kenarlarına inenleri ve tabii profesyonel anlamda balıkçılık yapan vatandaşlarımızı uyarıyoruz...

    Su Ürünleri Yasası'nda AB'ye uyum sağlamak amacıyla değişikliğe gidiliyor. Hükümet, değişiklik öngören tasarıyı TBMM'ye gönderdi. Yasalaşması ile özellikle İstanbul'da Boğaz'da görmeye alışık olduğumuz balık tutma sefası bitiyor.

    100 YTL CEZA

    Profesyonel ve hobi olarak balıkçılık yapan vatandaşlar ceplerinde izin kağıdı bulunmadan hiçbir yerde olta atamayacak. İzin belgesi olmadığı halde balık avlayan vatandaşlar 100 YTL para cezası ödemek zorunda kalacak. Türk karasuları ve iç denizlerinde yabancı ülke vatandaşlarının balık avcılığı yapamayacağına ilişkin hükmün de yasadan çıkarılması öngörülüyor. Yabancı karasularında avlanacak gemiler, ilgili bakanlıktan izin alacak. Balıkçıların kurallara uyup uymadığı uydulardan takip edilecek. Şu anki yasada, "Yunus avcılığını teşvik için Tarım Bakanlığı tüfek ve fişek verir" hükmü bulunuyor. Bu madde de değiştirilecek. Yunus avı yasaklanacak.

    Kaynak : Bugün
     
  10. eozsoyeri

    eozsoyeri Erdem Özsoyeri

    Mesajlar:
    1.976
    Şehir:
    İstanbul
    Ne kadar bizim için iyi birşey olsa da ,sırf AB ye uyum için böyle birşeye kalkışılmış olması insanın sevincini kursağında bırakıyor..Şimdiye kadar nerdeydik acaba??Paylaşım için teşekkürler.
     
  11. 56561

    56561 Yücel

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    2.535
    Şehir:
    İstanbul
    Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Şu an tasarı meclisten geçmiş durumda ve belediyeler amatör balıkçılık belgesini vermeye başladılar
     
  12. geneben

    geneben Aşkın

    Yaş:
    48
    Mesajlar:
    3.702
    Şehir:
    İzmir/Bornova
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yücel selam eskisi gibi tarım köy işlerinden almayacakmıyız belgeyi yoksa belediyeyemi gidecez ?
     
  13. Dio_nysos

    Dio_nysos İhsan

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Okuma TR65
    En İyi Avı:
    Henüz bulamadım
    Daha salı günü tarım ilçe müdürlüğünden amatör balıkçılık belgemi aldım. Bunun geçerliliği veya yeni yasadaki yerini bilen arkadaşlar konuya açıklık getirirlerse sevinirim
    Selamlar,
     
  14. Dio_nysos

    Dio_nysos İhsan

    Mesajlar:
    75
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Okuma TR65
    En İyi Avı:
    Henüz bulamadım
    Su ürünleri Kanununda Değişiklik Yapilmasina Dair Kanun Tasarisi

    SU ÜRÜNLERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

    http://www2.tbmm.gov.tr/d23/1/1-0558.pdf

    Arkadaşlar buradan yeni kanunla tasarısını bulabilirsiniz. Umarım işinize yarar
    Selamlar,
     
  15. cutloose

    cutloose

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    114
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    levrek 2 kilo
    nasıl yani,,amatör balıkçı belgesi ile avnalamayıcakmıyız artık??
     
  16. FERİKO

    FERİKO İLKAY

    Mesajlar:
    216
    Şehir:
    İSTANBUL
    En İyi Avı:
    LEVREK 4,5 KG BİRÇOKTA PALAMUT
    şimdi arkadaşlar ,abiler,ablalar ve kardeşler bir süredir forumda bu belgeyi nasıl edineceğim konusunu araştırıyorum ama bulmayı beceremedim sizden ricam bu belgeyi nereden ne kadara nasıl temin edebiliriz tatlı su ve deniz avı için ayrı belgelermi gerekir bilgisi olan varsa yardım edebilirmi lütfen . bir an önce şu belgeyi edinmek istiyorum yasa dışı iş yapmayalım belgemiz cebimizde içimiz rahat avlanalım :) :)
    şimdiden teşekkürler .
     
  17. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Arkadaşlar, bu konu daha önce açılmış olduğu ve üzerinde tartışılıyor olduğu için, iki konu birleştirilmiştir, bilginize...
     
  18. ozan

    ozan Ozan

    Mesajlar:
    3.040
    Şehir:
    Antalya
    ilkay gidiyorsun tarım il müdürlüğüne ben amatör balıkçı belgesi istiyorum diyorsun. bir dilekçe bir fotoğraf bir nüfus cüzdanı fotokopisi hemen hazırlayıp veriyorlar 5 dk lık iş. 10 ytl ücret alıyorlar burada. orda da aynıdır sanırım
     
  19. semih91

    semih91 Semih

    Yaş:
    35
    Mesajlar:
    144
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Dam makina + virax kamış :)
    En İyi Avı:
    5 kg Aynalı Sazan
    Kusura bakma Sennur abla diğer açılmış konuyu görmemişim.Haber sitesinde daha dün vermişler bende paylaşayım dedim hemen :confused:
     
  20. simendifer

    simendifer Sennur

    Mesajlar:
    9.177
    Şehir:
    İstanbul
    Önemi yok, farkında olmayabilirsin. :) Ben aynı yerden devam edersiniz diye ikisini birleştirdim. :)