Resimdeki balık, "Regalecidae" familyasından, türkçe adıyla Büyük kurdela balığı, "Regalecus glesne" latince adıyla bilinir.. 20 ila 1000 metre arasında derinlikte bulunur, boyu 11 metreye, ağırlığı ise 270kg kadar olabilmektedir.
süpersin verdiğin bilgi için teşekkürler bende palamutmu diyecektim malum bizde deniz avcılığı yok denız balıklarına da ilgi yok en ufak bir fikrimde yok aslında espırı olsun maksat
ay aman allaaahiiimmm, o ne büyük bir tane bir canavardır... (mazotçi yi dinleyen varsa anlamıştır beni
yav kardesim verilen bilgiler iyide o balık o degil o bızım denızde dusurdugumuz yegenımın oyuncagıdır....)
Aman Allahım.Kurşunluda mezgite attığım dip takımıma gelirdi bu balıkladan bende salardım.Demek bu kadar büyüyebiliyorlar.Yeniyor mu acaba?
Sevgili Kardeşim Mustafa Bu balıktan Türkiye sularındada vardır.Tuttuğum bir tanesinin resmini yolluyorum.Türtkiyede buna Kağıt balığı denmektedir.Zararsız ve zarif bir türdür. Sevgiyle kal
bilimsel adı kurdela yerel ismi çoğunlukla kayış olan balığımız. (kayış buna benzemez dediğinizi duyar gibiyim ikisi amcaoğlu )
Zannedersem şah ringası tarzı bişey..aslında bunun 3000-4000 metrede yaşadığından ziyade bişey bilinmiyormus da bu ne böyle hakkaten??Denizlerinde suyu çıktı yani..