abiler bi sazan tkaımı yaptım tek iğneli olmuşmu?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında wolky tarafından paylaşıldı.

1. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    http://www.carpanglersgroup.com/run_rig.jpg

bu resmi ve anlatımı eozsoyeri arkadaşım verdi anlatımı özelden yazdı tek iğneli dip oltası ben bugün gittim gezer kurşun ve iğne aldım ve böyle bi şey yaptım inşallah olmuştur

resimdeki kursunun takılı olduğu yer makaraya gidiyo direk ona bağladım yani oltanın ucuna arkaşım öyle demişti. bide fırdöndüyü bağlamadım siz bağlanmış sanın :) olmuşmu onu söeyin iğnenin ucuna mısır ve solucan takıcam ayrıyeten küspe li takımlarda aldım inşallah tutcam :) şimdiden tşk ediyorum bu arada kurşunun 80, 60, 40 lık aldım daha büyüğü çok büyüktü:)

Son düzenleme: 25 Ağustos 2007
  2. ikus26

ikus26

Favori Kamış:
    makaralı dip.
    En İyi Avı:
    3 kg sazan
    takım olmuş.
    fakat iğneyi ve fırdöndüyü sağlam bağlaman gerekir.
    ben olsam daha sağlam klipsli fırdöndü kullanırdım yada sadece fırdöndü takardım. klips biraz yükte açılcak gibi duruyor. ve klips oltanın daha fazla dolaşmasını sağlar diye düşünüyorum.

bu takımın avantajlari ve dezavantajları mevcut
    avantajları;

1-dibi takınak yerlerde tek iğne olduğu için takılma şansı düşük..
    2-genelde büyük balık avlamak için kullanırlar ama nasip işi balığın hangi takıma geleceği belli olmaz
    3-gezer kurşun olduğu için balık yemi ağzına aldığında belli bir süre kurşunun ağırlığını hissetmez.

dezavantajları;

1-benim en sık yaşadığım sorun atarken saçağın kurşuna dolanması. buda boşu boşuna beklemen demektir.
    2-tek saçak olmasından dolayı iğneye kolay kolay düşmeyen yem takman gerekecek..
    3-oltayı attığın bölgede uzun su bitkileri yosun vs. olmaması lazım.yem yosunun içine girer. şansını düşürür..

benim aklıma gelenler bukadarr ..

ekleyecek arkadaşlar mutlaka olacaktır. şansın bol olsun..

3. lustral

lustral osman karatepe

Favori Kamış:
    klasik 3'lü takım
    En İyi Avı:
    sazan 7.250gr
    bencede klipsli fırdöndü kullanman gereksiz solucanla iyi iş yapacağını düşünüyorum tek başına mısır yerine solucan daha iyi iş yapar gibime geliyor şimdiden rasgele.

4. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Tek iğne biraz pro işi gibi.. Sanki emekleme'den yürümeye çalışıyorsun gibi : Biraz daha açarsam, daha ziyade devamlı olarak yemlenen avlaklarda büyük balık hedefi olanlar tercih eder genelde tek iğneyi.
    Ayrıca unutmamak gerek bu pro arkadaş/abiler çok uzun süreler kalabiliyor avlak'ta ondan sebep yemlemenin dışına bundan dolayıda şansları artmış oluyor ;)

5. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Takım olmuş Volkan;)düğümler sağlam ise sorun yok.Üsttede söylendiği gibi balığın olduğu yerde her takım iş yapar değişiklikler senin rahatın ,avantajların içindir.Yerine göre değişir.Mesela avlandığn yerin zemini otluksa kurşunu dibe bağlaman gerekir kancayı dibe yatırmamak için vs.

6. OTTOMAN

OTTOMAN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kilo aynalı sazan :(
    kardeş bencede tek sorun klips li fırdöndü, keşke tek fırdöntü taksan iyi olur.
    arkadaşların dediği gibi eğer zemin düz ve temizse tek iğne de iş görür ama yemi iğneden kolay kurtulmayacak şekilde sabitle ve biraz büyük yem tak zil her çaldığında oltanı çekme kalamanı ver olta ucu eğilince büyük sazan çek.
    rastgele...

7. Jens

Jens

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    4 kg Sazan
    Bu takımla her yerde iş yaparsın merak etme sağlam bağlı ise.Ot falan farketmez yemin zaten otun üstünde kalacaktır eğer sürekli oynamazsan oltayı takılma ihtimalide yok.Sadece gövdeye dolanma meselesi var onuda stoper kullanırsan kurşunun üstüne o da dolanmaz...;)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 26 Ağustos 2007
  8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Volkan sistem tamamdır bu sistemle denizde ve tatlısuda bazı balıkları tutabilirsin denizde dip balıklarının hepsi...tatlısuda sazan ve dipten yiyen diger barbus tipleri gibi..
    yanlız sana tavsiyem iğneden fırdöndüye olan mesafe 30 cm den az olmasın birde ana beden ile iğne bedeni arasında misina farkı olsun.yukarsı 30 ise alt taraf 25 olsun...gibi..

9. serkancan

serkancan serkan

En İyi Avı:
    4 kg turna
    abilerim bende aranıza yeni katıldım yaşım biraz küçük 14 yaşındayım elimde ikitane dip oltası mevcut vede sadece sazan ve gümüş avına çıkacağım nasıl bir takım hazırlamalıyım acaba
    ayrıca oltalarımdan birisinin boyu 4 öbürü 3.5

Son düzenleme: 3 Eylül 2007
  10. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin sazan için takım çeşitleri oldukça fazla ve sitemizde mevcut ancak gümüş balığı için pek bi bilgi bulamassın onun için sazan takımını sen araştır illede söle dersen anlatırız tabide gümüş takımını da ben söyliyim sen elindeki oltaları sazan için kullan ve 3mlik hafif bi kamış al yada bi sopa bul yarım metre köstek + sopa boyunda misina (ince) + 2 adet sinek iğne + mantar ( ister tak ister takma hiç farketmez ) ama sopanın boyu 2-3 metre olursa daha iyi olur.Mantar kullanmassan sürekli at çek suda yemi gezdir kendi tekniğini ayarla işte inş. yardımcı olabilmisimdir başka abilerimizinde farklı yöntemleri vardır onlarda anlatırlar heralde :rolleyes:

11. serkancan

serkancan serkan

En İyi Avı:
    4 kg turna
    verdiğin bilgiler için saol elimde anlattıkların var sadece 3 mt kamışım yok onuda yarın almaya gideceğim

12. 43_abdullah_91

43_abdullah_91

Favori Kamış:
    3 makaralı-2 fiber-10 sallama
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 3 kg
    önemli değil kardeşm çok sağlam bişeye gerek yok ucuzlarından alsan kurtarır 3-4 milyon bişeydi

13. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR