abilerim kafama bi soru takıldı amatör balıkçılık sertifikası ?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında wolky tarafından paylaşıldı.

1. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    abiler ben şimdi yozgata gidicem balıkta tutcam fakat orda benden bi belge isterlermi ? bende belge felan yok :( napcam ki zaten 2 3 gün gidicem inşallah istemezler cvplarını bekliyorum

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    merhaba ,amatör balıkçı belgesi isteyebilirler ,iç sularda avlanma belgesi isteyebilirler,birde dikkat et maksimum 4 olta al yanına ,küspeli atacaksan en fazla 4 tane iğne tak ,inşallah denk gelmez ,amatör balıkçı belgesini ,tarım ve köy işleri müdürlüğünden ,kimlik fotosu ,sabıka kaydı ,1 foto ve 10 ytl karşılığında alabilirsin ,yanlış bir şey yazdıysam arkdaşlarım düzeltirse çok sevinirim

3. nertikus1

nertikus1 Naci ERTİK

Favori Kamış:
    şamandıralı,makaralı
    En İyi Avı:
    9 kg yayın
    böyle bir belge var ama alınması ve bulundurması zorunlu değil.Orman içi avlaklar için izin almak ve belge almak zorunlu diye biliyorum.37/2 sirkülerde madde 3 te gerekli açıklamalar var

4. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    merhaba naci abi ,haklısınız ama türkiye burası 4 tane ağaç varsa gölette orman sayılıyor ,ormanlık alanda normal arazi sayılıyor ,bir konu açtım bundan 20 gün önce gölet barajlarda zaman sınırlaması var mıdr diye orman içi avlaklarda varmış ve benim olduğum gölette 5 tane çam ağaçı var akşam 7 de göletten bizi dışarı attılar sabah 7 akşam 7 vardiya sistemi var gölette ,yanlışım varsa özür dilerim hepinizden

5. xDJx

xDJx Mehmet Kundak

Favori Kamış:
    Oltalarım
    En İyi Avı:
    El oltası ile Turna 7kg. sazan 6kg. yayın 7kg.Yılanbalığı 2.65kg.Alabalık 1.12kg.
    Haklısın sen tedbirini alda gelen olmazsada dursun yanında güven demektir ne olsa;)

6. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler ahmet abi valla iyi bilgi oldu :) ama ben ayarlarım ya 2 3 gün tutcam zaten gelip 2 3 gün için hemşolerım benden kimlikmi isteyecek ben 3.60 150-250 atar karbon kamışımla 60 lık okuma makinemi götürücem bide kasnaklı küspeli hazır takımlar var ondan alıcam ayrıyeten bide kasnaksız oltaya takmak için bide hazır varsa tek iğneli dip oltası:) çok sağol

7. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    av bayii gibisin maşallah volkan , sen dikkat et gende ben edirneliym bu güne kadar çok atıldık göletten atanlarda benim hemşolarım edirneliler ,yapacak bir şey yok kardeşim ,senden iyi haberler bekliyoruz ve fotoda istiyoruz kardeşim

8. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    3.90 dam kamış, okuma coranado makina
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    arkadaşım bana kalsa git hemen belgeni al derim, hem tarım il müdürlüğünden, hemde orman bakanlığından, ya biz oraya kafa dağıtmaya gidiyoruz diken üstünde oturmaya değil, gözlerin yollarda kalacak acaba görevliler gelir mi diye, bence hiç kendini riski atma git belgeni al rahat ve huzurlu avlan, rastgele

9. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi ben ilk defa tatlı suda avlanıcam ve istanbulda oturuorum ve balık tutmayı çok sevdiğimden bi haftalık iznimin yarısını balık tutarak geçirmek istiyorum :) 2 3 gün için sizde değermi değer diyosanız gidip alayım :) ahmet abi inşallah ilk avım olacak yarın gidip malzemeleri alıcam :) duanızı eksik etmeyin eğer bi sazan tutup haberlerde şöyle bi manşet görürseniz şaşırmayın:) :

flaş flaş flaşş:D
    yozgata balık tutmak için giden 18 yaşındaki genş balığı tuttuğu sırada sevinçten kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti :D:D

sonra beni şad edersiniz ilk avım olacak çok heycanlıyım allah banada nasip eder inşallah şöyle brad pitt gibi bi aynalı sazan tutmak o yüzden elim boş dönmek istemiyorum:(

10. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

allah korusun kalp krizi felan olmaz öyle şey sen git balığını tut foto koy bende ilk başta senin gibiydim heyecanlıydım yaklaşık 20 yıl evvel ve hala o heyacanı yaşarım her gittiğimde balığa

sen bayağı komik çocuksun ilahi volkan

11. sakarya54

sakarya54

Favori Kamış:
    3.90 dam kamış, okuma coranado makina
    En İyi Avı:
    kara sazan 13 kg
    sakınha ağzından yel alsın ölüm falan konuşma öyle daha gençsin yahu, neyse heyecanını anlıyorum ama balık geldiğindede aynı heyecanı sergileme soğuk kanlı önce şunu düşün sen insansın o hayvan senin aklın var ama onun yok, sen galip geleceksin tabi aklını kullan:)

12. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi helal olsun vallahi öyle bi açıklama yaptınki :) öyle bi teselli ettinki beni çok sağol abicim :) ama ilk ya ondan çok heyecan var :) şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum ahmet abi sanada çok teşekkür ederim :)

13. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Türkiyede bu şartlarla alınan / istenen bir belge yoktur.
    Ayrca amatör olta balıkçısı için zorunlu belge de yoktur.

14. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı

amatör balıkçı belgesi alırken benden bunları istediler ,sizin görüşünüz saygı duyarım ,belki ben yanlış biliyor olabilirim

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    amatör balıkçılık belgesini alma mecburiyeti yoktur ama orman içi sularda avlanma belgesini almak kanunen mecburidir bilgilerinize gerekli resmi yazı aşşağıda

Son düzenleme: 24 Ağustos 2007