arkadaşlar, son bir kaç aydır makinalarımda suffix supreme bobin misina sarıyorum. son zamanlarda farkettimki misina gittikçe matlaşıyor ve kamışımın ucundaki halkada tiftiklenip pamuk gibi birikiyor. muhtemelen misinanın yüzeyince catlamalar oluşuyor ve bu catlaklar parçalanıp orada birikiyor. dolayısı ile misinayı değiştirmeye karar verdim. sizden gam yapmayan özellikle (Abrasion resistance) dayanımı iyi bir misina tavsiye etmenizi rica edeceğim. genelde kıyı balıkçılığı yaptığım için misina her yere sürtünüyor. bu sebeple özellikle tuzlusuya ve sürtünmeye dayanıklı bir misina arıyorum. not: dynema misinada kullanıyorum fakat çok kayalık yerlerde avlandığım için ve çok sık misina takılma olayı yaşadığım için koparması güç ve maliyeti fazla oluyor. teşekkürler
Merhaba Tolga, Dyneema'nın ardına 10 m'ye kadar fluorocarbon eklemeyi düşündün mü? Özel bir düğümü var, atarken kesinlikle takılmıyor ve kesinlikle kopmuyor, resimlemeye çalışacağım. Fluorocarbon'u dyneema'dan biraz daha zayıf seçersen kopan hep o oluyor, hiç dyneema kaybetmiyorsun. Ayrıca fluorocarbon esnediği için balığın vuruşlarını biraz tamponluyor, ağzının yırtılmasına engel oluyorsun. Rapala kaşık vb atıyorsan 1,5-2 m bile yeterli. Rasgele
Aşağıdaki link Bu konuda yapılmış bir çalışmayı sunmaktadır..Sanırım yardımcı olur.. abrasion resistance(sürtünme dayanımı) test sonuçları
Misina en uçta eğer pamuklanma yapıyorsa büyük ihtimalle kamış halkalarının birinde büyük bir ihtimalle en uçtaki halkanın iç porseleninde deformasyon yada çatlak oluşmuştur.Kontrol etmeni tavsiye ederim...