Shimano Alivio 3000S RB Olta Makinesi bu var gözüme ve bütçeme uygun sayılabilecek devri ve kapasitesi diğerine göre düşük ama kalitesi öndedir diye düşünüyorum Daiwa Sweepfire 4000 E Olta Makinesi birde bu devri vede kapasitesi fazla. spin takımı yemlidede kullandığımı düşünürsek kapsitede önemli benim için. hadi bakalım ustalar. yorumlarınızı vede önerilerinizi beklemekteyim. acelemde yok hani elzem değil alba star canımı yaktı. surf makinesinden spin makinesine şapkasından kamışına daha 1 yıl kullanabildiğim malzemesi yok malesef
Shimano'nun fiyatı 60tl gibi, eşitlersek iki markada bu fiyatı Daiwa sweepfire yerine crossfire düşünebilirsiniz. http://www.spotbalik.com.tr/CROSSFIRE-3000X-MAKINA-51BB,PR-16358.html http://www.spotbalik.com.tr/CROSSFIRE-4000X-MAKINA-51BB,PR-16359.html Benim almayı düşündüğüm makina; http://www.spotbalik.com.tr/Regal-5IA-3000-MAKINA-51BB,PR-29434.html Shimano 1+1 rulmanlı 60tl, Daiwa 5+1 rulmanlı 70-75tl. Sizce hangisi mantıklı?
''Hadi bakalım ustalar. yorumlarınızı vede önerilerinizi beklemekteyim.'' Acelemde yok hani elzem değil Ustalar ve iyi bilenler, kendi doğru bildikleri şekilde birşeyler derler. Ben, kendi standartlarında, kendi av platformunda ve bütçem dahilinde iyi bir seçici ve iyi bir kullanıcı olarak derim ki, o seviyeler sizi fazlaca memnun etmez. Yetersiz gelir. Hele 3000 lik bir Alivio çok yetersiz kalır; özellikle kapasite konusunda. 2500 lük ondan daha kapasiteli değil mi ? Madem zamanınız daha var ve acelesi yok. Beklediğiniz süre içerisinde, azıcık daha tasarrufla, çok daha iyi seviyelere sahip olun. Bulunduğunuz yer itibarıyla, fazlada mahrumiyet içerisinde değilsiniz. İğne, kurşun alma bahanesiyle gidin av malzemesi satan yerlere. Bu vesile inceleyin ve kendinize güzel bir porföy hazırlayarak birkaç hedef belirleyin. Daha sonra o portföyü burada görüşlere açarsınız. Beklemelide de derken, 4000 lik ve aynı ağırlıklarda 5000 lik seviyeler ideal olacaktır.
Genel olarak, bilhassa bu seviye makinalarda Daiwa'nın kalitesi daha öndedir. Shimano'nun Daiwa ile kapışacağı yer, Stella ve Saltiga serisidir. bunun altında shimano'lar daiwa'dan hem fiyat hemde kalite olarak geride kalırlar. Yani, daha kötüdürler, daha ucuzdurlar. Velakin, yeterince iyiyseler düşünülebilirler tabi, daha kötü olsalarda, daha ucuz oldukları için. Ama aynı segmentte, daha kaliteli ve daha da ucuz bir şeyler, mesela Mitchell, Abu vs. olabilmesi ihtimalini göz ardı etmemekte gerekir. Ben olsam Daiwa alırdım, ama tercih sizin. Bilya sayısı vs. gibi kağıt değerlerine pek aldanmayın.
teşekkür ederim ilginize. tabi bu bir anda bakılmış 2 makine örneği ama ne bileyim. remixon kullandım memnun klamadım. alba dan da öyle. bunlar dışında olabilecek markalara yönelmeye gayret ediyorum tevfikabi ilgine teşekkür ederim. öyle uzun uzadıya pek vaktim olmuyorki benim hayatım koşuşturmaca içerisinde. yemi al hatta çoğu zaman hanıma ısmarlıyorum yemi balık avlarım bile kaçamak oluyor şu sıralar yemi hanım getiriyor çocuklar uyuyor ben balığa gidip geliyorum ah bende şöyle geze geze bakmak isterim ama serdar bey dediğiniz gibi o kağıtta yazanlara bende pek güvenmiyorum. o yüzden çok bilindik makinalardan seçmeye gayret ettim. ben bir malı aldığımda beni yarıyolda bırakmayacak bir makine arıyorum.
Daiwa Sweepfire 3000 E aldım geçen ay. çok kullanma şansım olmadı ama kalitesi fark ediliyor. tavsiye ederim ancak üstadlar ne derse doğrudur. saygılar.
Sevgili Caner, üstadlar ne derse doğru değildir. Akıl yaşta değil baştadır. Çok bilen çok yanılır vs. vs. Bir şeyin doğruluğu, doğruluğunu göstermekle sabit olur. Sahibini göstermekle değil.
Bu iki crossfire arasında neden bu kadar fiyat farkı var acaba. Ben birincisini kullanıyorum ama kalama dışında bir farkı varmıdır bunların? 30 - 40 tl oynuyor aralarında. http://www.balikmarketim.com/?urun-30168-Daiwa-Crossfire-CF-3050-X-Olta-Makinesi.html http://www.balikmarketim.com/?urun-16327-Daiwa-Crossfire-3000X-Olta-Makinesi.html
bak kardesim Daiwa Sweepfire 4000 E Olta Makinesi makineyi kullanıyorum makarada sarılı nippon reactor 8x 0.28 200 metre sarılı ip misina var bu makinayı 3 kamısla kullanıyorum spin sorf istavrit icin kullandıgım bir sradan kamis dahil muhtelif markadalardan evde 4 tane calısan makinem var Daiwa Sweepfire 4000 E super bisey oldukca ucuz hatta 3 .4 tane alıp kenara koycam okadar devirli sarıyorki luferi 2 metreden su ustune cıkarıyorum tabi bu istek 40 makara ile bogazda sorf kamis atıyorum 45 tl makina butum isimi goruyor
Doğru. haklısın abi. benim demek istediğim de çok okuyan değil çok gezen bilir. ben çok yeniyim. üstadlar mutlaka deneyimlerini birleştirip iyi bildiği bu tip konularda daha iyi fikirler vereceklerdir. saygılar.
işte aradığım cevap buydu belkide. hem ucuz hemde sıkıntı yaşanmamış olması. çok teşekkür ederim. benimde devrinin yüksekliği vede fiyatının ucuzluğu ibremi o yöne çevirdi
Mesela Biomaster'ın karşısına Daiwa'a aynı fiyat aralığında hangi makinayı çıkartabilirsiniz??? Tabii özellikleri en azından aynı olmak kaydıyla...
Son cümleyi pek anlıyamadım; Istanbul Boğazı'nda 40'lık makina ile ve surf kamış ile mi atış yapıyorsunuz???
Özellikleri aynı derken? Saltist'in özellikleri biomaster'den daha iyidir, ama sanırım biraz daha ucuza bulursun onu. nicelik kolay. Mesela, Silverstar makine var, özellikleri nerdne baksan katlar ikiyie Shimano'yu, mesela tam 12 bilyası var. Fiyatı ise 50 TL filan. Özellikler listesine bakıp, bu makineyi biomaster ile aynı kefede mi göreceğiz?
Bu crossfire'ler haziran ayında 150 tl olan crossfirelarmı Eğer öyleyse neden böyle bi fiyat düşüşü oldu kısa zamanda. Ecusima alırken bunu yada exage almayı düşündüm ama 150 tl civarıydı ikiside.. 75 liraya ecusima almıştım. Merak ediyorum bahsettiğim ürünmü bu linktekiler
az önce bayiden geldim..yedek zoka almıya gitmiştim..bahsi geçen 2 makinayıda inceledim daiwa nın kolunu çevirince..bilya dağıtmış teker gibi sallanıyordu kol..kolun karşısındaki somununu kontrol ettim..sonuna kadar sıkılı..elinle tutuntuğun tutamaç dan ziyade kol sallanıyordu..ve çevrirken bunu bariz hissediyorsun.ses çıkarıyor...hani derlerya yağ gibi makina..işte bu makina o dediklerinden deyil.. shimano bundan biraz daha iyi..onuda inceledim..o sorunsuz çalışıyordu..öyle yağ gibi akan bir makina deyil..çok kötüde deyil.. spro passion 720 730 740 üsten kalama.. bayide bunları incele..sonra senin düşündüklerin ile karşılaştır....hesaplı kaliteli mal nasıl üretiliyormuş birde sen görhihi ...............düzeltme........... yukarıda yorumunu yaptığım daiwa bu dur arkadaşlar..aklımda ilk yorumda önerilen daiwa kalmış..gerçi tavsiye edilene göre 2 katı pahalı ama sorunlu olduğunu belirteyim.incelediğim DAIWA CROSSFIRE 4000X 1. işaretli olan yerde kolun ana yatağındaki pimi oynuyor..karşı taraf sıkılı olduğu halde.. 2ci işaretli olan yer ise fazla bol ilenmiş diğer,, 3 kolu çevirdiğinizde ucuz makinalar gibi fışf fışf ses çıkıyor kafadan Uploaded with ImageShack.us
800 serisi çıkmış Kadir Abi. 7+1 bilyalı, tamamen metal gövdeli ve harika bi dış tasarımı var. 135 tl idi. Alacak kadar paranız yoksa incelememenizi tavsiye ederim yoksa diğer makinelere olan hevesiniz kaçar.
bu makina galiba http://www.spro.nl/EN_GB/category/molens/molens-met-slip-voorop/passion-xtr-8000.html ben baitcaster makinalarını düşünüyorum..hihi yurt dışında herkes bu yöntem ile atçek yapıyor..alışıncada acayip nokta atışları yapılıyor gördüğüm..elinde çubuk sallar gibi kamışı yukarı kaldırıp fırlatmadan.. http://www.spro.nl/EN_GB/category/molens/reels/