Acaba Olur mu?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında themad2 tarafından paylaşıldı.

1. themad2

themad2 Serdar

İnternnete rapala fiyatlarına bakarken bi öğrencinin bakmaması gerektiğini farkettim :D Almıi yürümüş..
    Ben şöyle birşey düşündüm 3 4 cmlik rapalalardan alsak.(en dandikleri) bir istarvitin altından yarıp pisliğini alıp içini kazıyıp olabildiğince iç hacmini genişlettikten sonra istarviti kılıf şeklinde rapalaya kullansak.3 lü kancaların oldugu yeri delip çıkarmak veya büyük bir delikle 3 lü kancaları sonradan bağlarsak olabilir.Ayrıca altınıda iğne iplikle misina kullanark dikebiliriz. Ben bunu en kısa zamanda deniyip size resimlerini de sunucam.Ancak fikrimi sundum acaba işe yarar mı diye.

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Boğaz için iyi iş yapan ucuz ama bir o kadar da kaliteli sahteler de mevcut. Senin sorunun sadece 2 markaya çakılı kalmış olman diyebilirim. Benim şu ana kadar kullandığım en başarılı sahte 6.5 cm ve fiyatı da 5.5 ytl.

3. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kendin yap derim ben ;) rapala yapım tekniği var ben yapıcam gerçi burda rapalayla pek bişe çıkmıyo ama yinede yapıcam günün birinde işime yarar

4. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Ben bunu yabancı av kanalında gördüm.Adını unuttum. Çengelli iğne gibi bir şey var. baş kısmanda yuvarlak bir ağırlık. ağırlıga 2 adet 3 lü kanca bağlı, iğne gibi olan kısmı balığın ağzından içeri sokuyorsun, sonra bir bakır tel ile bağlayıp sabitliyorsun. Sonra 3lü kancaları balığın etrafına dolayıp batırıyorsun. Sonra rasgelsin.:D Anlatabildin mi? bilmiyorum ama resmini bulursam eklerim. Bence daha kolay bir yÖntem.

5. themad2

themad2 Serdar

Ben markalara çakılı kaldığım için değil.Zaten acemiyim maximum verim alacağım malzeme ile avlanmak için uğraşıyorum olmadı strike prolar aklımda zaten :)

6. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Bence rapalaya istavritten kılıf yapacagına istavriti canlı yem yap daha iyi verim alırsın. Kesmeyle dikmeyle de vakit kaybetmessin.

7. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm

sanırım tarıf ettıgınız yem sarma ıle sonucta boyle bır sey elde etmeye calısacaksınız.
    http://stockerwobbler.com/ inter sitesinde yukarıda resılerını gonderdıgım aparat mevcut. 20$ civarı. cok ucuz degıl aksıne pahalı bır aparat ama. gereklı malzemeleri toplayıp buna benzer bır aparat evde yapabılırsınız.
    ama arkadasalrında soyledıgı gıbı sahte balık rapala ve youzorı markaları ile sınırlı degıl. cok daha ucuza sahte alma sasnıa sahıpsuınız. hatta internette bıraz arama yaparsanız sahte olarak gunluk haytaata kullnadıgımız ama aklımıza hıc gelmeyeyn bırcok malzememnın kullanıldıgını gorursunuz.

Son düzenleme: 18 Ağustos 2008
  8. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Tam olarak aynısı değil, ama buda iş görür bence. Ben bulamamıştım. sağol turan abi teşekkür ederim. amaç burda bence birseyler yaratmak Amarikayı tekrardan keşfetmeye gerek yok. Ama avlakta veya arkadaş ortamında bunu ben yaptım demeninde tadı başka oluyor.:D :D

9. themad2

themad2 Serdar

Harbiden amerikay keşfe çıkmışım :D Al bi sahte at suya :D

10. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Bence hedeften şaşma,denemekten ne çıkar??:cool:

11. Suatreis

Suatreis

Bu fikrinizle birçok yöntem hakkında amatörlere ilham kaynağı olduğunuzun farkındasınızdır umarım.

Teşekkür ederiz :)

12. themad2

themad2 Serdar

Ben teşekkür ederim ama buda bir hastalık işte..Ne görsem daha verimli hale nasıl getiririm diye düğşünüp bişeyler buluyorum izmarit için silikon düşünmüştüm şimdide ama bi türlü deneme imkanım olmuyor.

13. a_kadir77

a_kadir77 abdülkadir

Favori Kamış:
    makilalı olta
    En İyi Avı:
    eşkina-1700gr
    Hatalığına GEÇMİŞ OLSUN demiyeceğim, sedar çunkü anısından bende'de var.:D:D Ve pek geçeceğe benzemiyor ve EMİNİM bu hastalıktan BALIK AVI.NET ailesinde çok vardır. tedavisi mi? kendi haline bırak dedi bana doktor..:D :D

14. themad2

themad2 Serdar

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

15. simendifer

simendifer Sennur

Serdar, pek çok sahte kullanabilirsin. Ama bence kendi oluşturduğun fikri de denemelisin. Hiç belli olmaz neyin ne olacağı. Herkes sahtelerle beklerken, sen içine sahte yerleştirdiğin bir istavritle tek atışta balık alabilirsin. Hüseyin Alparslan ağabeyin bir konusu var. "AOB’da (Amatör olta balıkçılığında) yaratıcı yaklaşım ve sıyırtma oltacılığı" diye. Orada Hüseyin Alp ağabeyin anlattığı bir hikaye var arkadaşı ile ilgili. Bence sana anahtar olsun. Kendi fikrini denemekten çekinme bence. Ben de kafamdan levrek için olta takımları uyduruyorum (tabii ki mantık çerçevesinde, saçmalamanın alemi yok.:)) ve bazen arkadaşlarım bu takımlarla dalga geçiyorlar. Ama onlarla bir gün levrek avlamayacağımı kim bilebilir ki? ;)

16. themad2

themad2 Serdar

sabla sağol yorumun öncelikle..
    Ama sizce bu fikir denenecek kadar mantıklımı yoksa sıradan bi rapala dahamı mantıklı olur :confused:

17. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    İstavrit derisi demişken "fish skin" diye bir olay vardı aratırsan bulursun yanlız deriyi çıkartınca ona kimyasal işlem yapmak gerekir diye düşünüyorum yoksa su dışında biraz koku yapar :D

Rapala olayına hiç girme derim ben bildiğin 3-5 ytl lik balıklar işimizi görür öğrenci adama 15-20 ytl lik sahte ağır gelir :rolleyes: