Dün akşam yeni bir makine aldım ve makineyi eve dönüşte deneme fırsatım oldu ve şansıma hava karardıktan hemen sonra iri bir kefal atladı oltama Yalnız bir şey dikkatimi çekti,makine belli bir noktadan sonra kalama vermiyor.Kamış kırılacak gibi oluyor makine birden kalama veriyor sonra duruyor ayarı düşürdüm yine aynısını yapıyor...Eve gidip tekrar ağırlıkla denedim fakat yine birden kalama verip duruyor... :S Anlamadım gitti...Yani sabit bir hızda kalama vermiyor.Acaba bir sorun mu var,varsa nasıl çözülebilir...Şimdiden TEŞEKKÜRLER... Makine:SPRO montana 4200 fd Kamış:SPRO classix tele spin 180 cm Kaşık:ALBA remms sarı üzeri kırmızı No 2
kaloma sistemi sorunludur.. vida gevşedikçe yavaş yavaş artan bir gevşeme veya sıkma yapaması lazım..
Kardeşim aynı sorun benim makinamdada olmuştu biraz modifiye yapıp sorunu gidermeyi başardım ama uğraşmalı bir iş. Sen yeni almışsın makinayı biran önce gidip başka bir modelle değiştirmeni tavsiye ederim..
Hepinize teşekkür ederim makineyi değiştirmeyi düşünüyorum...Ama aldığım nokta bana biraz uzak tamir nasıl edilir bilen varsa söylerse daha faydalı olur...Tekrardan teşekkürler...
Uzak dediğin yer ne kadar uzak ? Giresunda bir uçtan obür uca yürüsen 20 dakika. Senin uzak dediğin yer, inan ki 5 dakikalık mesafe bile değildir. Tamir dersen, yapamazsan satan adam sana demezmi '' Bu açılmış kurcalanmış, sen bozmuşsun '' diye. Ben olsam değiştirmem. En güzeli koy kutusuna, düş yollara. Arasıra da gazel çekmeyi unutma.
Bende aynı makinadan kullanıyorum sorun çıkmadı şuana kadar fabrikasyonda sorun olabilir hiç kurcalama bence iade iste ama makina olarak kötü bir makina değil yenisini almanı tavsiye ederim.