Acaba Spin İçin Tam Doğru Takımlarmı Doğru Aksiyonmu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Sirvalek tarafından paylaşıldı.

1. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Cormoran TopFish 2.40 10-30
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Evet, uzun zamandır at-çek yapıyorum bu işin hemen olmayacağınıda biliyorum Vedat Dedenin konularını yüzlerce kere okudum halada okuyorum ama kafama takılan ufak tefek sorular var izniniz olursa sormak istiyorum.

Malzemeler:

Kamış:Cormoran Topfish 2.40 10-30
    Makine:Remixon Teben SR400
    Misina:Asso Ultra 0.26mm 10.6 KG
    Sahte:RiverSea Rover 98 10.5 GR

1-Takımlarım bu iş için uygun mudur?
    2-Sahteyi çekerken aksiyon konusunda çok zorlanıyorum tam olarak ne yapacağımı bile tam anlamış değilim.:(
    3-Bodrum Turgutreis de at-çek de burada verim alabilirsin diyeceğiniz bir yer varmı?

Not:Hedef balık tabikide levrek ama balık tutsamda yeter :D :D :D

2. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Vahi 2.40 biraz uzun bir kamış değil mi senin için? Yaşını 15 görüyorum? Bundan dolayı zorlanıyor olabilirsin? Ayrıca youtube vs gibi video sitelerinde WTD spinning technique vs yazarsan yüzlerce video bulabilirsin. Orada teknikler anlatılıyor. Ya da ünlü sahtelerin sitelerinde de videolar mevcut.

3. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Şöyle söyliyim daha öncede belirtmiştim 9 senedir karate sporu ile ilgileniyorum siyah kuşak 2. danım yani bir spor ile ugrastıgım için zor olmuyor açıkçasını sorarsınız yormuyor...

4. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    Ustalar daha iyi cevaplar vereceklerdir ama hem uzağa erim hemde aksiyon için ip misina kullansan daha iyi sonuç alırsın diye düşünüyorum.0.26 lık asso hem kalın gibi hemde spin için üretilmiş bir misina değil gibi.Monoflament seçeceksende hafizasız misinalar ve 0.20 gibi en fazla olursa daha iyi olur diye düşünüyorum..
    rasgele..

5. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    kamış ve makinenin ağırlığı sana kalmış.seni yormaması en önemli unsur.misina güzel.sahtede güzel.ama sahtenin aksiyonunu vermek kolay değil gerçekten.bu tip sahteler içinde river2 sea nın roverına aksiyon vermekte bende zorlanıyorum.ama başka marka ların roverlarını deneyebilirsin.youtube da sahtenin marka ve modelini yazarak nasıl aksiyon vermen gerektiğini görebilirsin....sahteye vereceğin aksiyon çok çok önemli....

6. baraz

baraz baraz

selam merhabsa

7. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Bu arada kamışın ağırlığı benim için iyi ama kamış ve makina teknik olarak güzelmi ?:D

Bir de forumda at-çek için naylon misina tavsiye ettiler ipin çok zor bir seçim olduğunu belittiler.

8. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Birde internette tam olarak RIVER2SEA ROVER 98 e nasıl aksiyon verdiklerini bulamadım.Bu konuda çok zorlanıyorum.

Son düzenleme: 11 Eylül 2010
  9. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Vahi biraz konu dışı olacak ama hangi karate sistemini çalıştığını sorabilir miyim?
    Ben de 15 sene kadar ilgilendim, o yüzden merak ettim.

10. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Shotokan karate sistemimiz.

11. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Vahi, r2s Bubble Pen 80 ile WTD aksiyonu almak çok daha kolay .. ondan sonra rover denersen eminim doğru aksiyonu alabilirsin.

12. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Ekipman fena değil aksiyon için o sahteyi zıpkıncıların agaşon tabir ettiği çağırma amacıylada kullanmak (Rover serisi su üstünde içindeki plastik ve demir bilyeler seyesinde en fazla balık çekici ses çıkaran sahtelerden biridir.)
    için WTD gerekiyor.

Pek fazla sahte gözükmüyor ama kamış+makine+bilek hareketleri için aşağıdaki video senin için fikir oluşturur umarım.

Söylenenlerin aksine çok devirli bir makineye ihtiyacın yok ve ne kadar sakin çekersen o kadar verimli olur...

WTD AKSİYON

Son düzenleme: 14 Eylül 2010
  13. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Evet bu konuda yavas yavas bilgim oldu teşekkürler.

14. LapinCash

LapinCash

Ekipmanların linkleri varmı ?

15. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Vahi kardeşim bu kadar emeği gördükten sonra bir tavsiyede de ben bulunayım dedim. Öncelikle takımlar uygun. Ancak aksiyon işine şimdilik çok takılma derim.

İlk levreğini yakalayana kadar aksiyonu kendinden silikon kurtlarla başlamanı öneririm. Yaptığın sporda olduğu gibi basamakları birer birer çıkman daha faydalı olacaktır.

Levrek için en kolay ve etkili bir sahte olan silikon kurt takımı ile başlamalısın.

Linkteki beyaz kurt ile

http://www.avmarketi.com/asp/product/3299/REMIXON-CT-90-SILIKON-KURT

Linkteki kırmızı kafalı 20 gr kurşuntakımı nı öneririm.

http://www.avmarketi.com/asp/product/4345/JIG-HEAD-20-GR-1-RENK

Bu takım her havada her şart altında iş yapar. Gerek kendi avlarımda gerekse av arkadaşlarımda sayısız tecrübeler gözlemlediğim bir sistemdir. Kuyruk hareketini kendiliğinden bir aksiyon oluşturduğu için tek yapman gereken atıp düz bir açıyla çekmektir. Bölgede levrek varsa bu kuyruk hareketini pek boş geçirmez.

Av mahalli olarak ani derinleşen kumsalları öneririm. Av saati olarak sabah 5-9 arası.

Ancak önemli ve ihtimali arttırmak açısından yapman gereken avdan önce bir iki kilo sardalya alıp sardalyayı parçalayarak av mahallini yemlemen gerekli. Sardalya parçalarını ileriye değil de mümkün olduğunca kumsala yakın noktalara bırakmalısın. Sardalyayı tazelerinden değil de koku yayacak kadar bayat olanlarından seçmeni öneririm. Bu şekilde civarda dolaşan bütün avcı balıkları av mahalline toplayabilirsin. Av mahalline erken saatte gelir gelmez yemlemeyi yapmalı ve büyük bir sessizlikle av yapmalısın. Tabii yemlemenin randmanlı olması için sakin havaları tercih etmelisin.
    Bu aydan itibaren levreğin kışa girme çabası içinde daha çok yeme atlayacağını ve av şansının arttığını da unutma.
    Umarım emeklerinin karşılığını en kısa zamanda görürsün.
    Saygılar.

16. LapinCash

LapinCash

O zoka jig için , biraz büyük değilmi ?

17. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    Emre malesef link bulamadım çünkü internetten satın almadım. Ayrıca bahsettiğiniz bu silikon sahteleri denicem birde bu silikon sahtelerin 5 boyutta yeşil renk tonlarında buyukten kuçuğe olanlarına sahibim acabu bunlarda işe yararmı kurşun koymuşlar içine sahtenin kafasına yakın kuyruğu sallanıyor acaba buda iş yaparmı?

18. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Vahi lolipop çubuğu sigara jelatini bile atıp çeksen levrek yakalayabilirsin.

Sen, sana özellikle verdiğim linkteği takımı dediğim şekil ve saatte bir dene;)

19. Sirvalek

Sirvalek Vahi Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon TEBEN SR400
    En İyi Avı:
    732 Gr Levrek
    :D :D :D Evet bu gun tekrar slikon yem kafa ve river sea bubble walker 80 aldım onuda deniycem.