Bu uyarıyı yapmak dün bir abinin çaparisine takılan trakonya balığını görünce aklıma geldi. Havaların ve suların ısınması ile yeniden trakonyalar kıyılarımıza gelmiş durumdadır. Arkadaşlar özellikle bu işe bir hevesle yeni başlayıp, kıyıdan çapari ile istavrit veya yemli ile mezgit avlamaya heveslenen arkadaşlar. Oltanıza takılan balık hedef balığınız değilse ve ilk kez karşılaştığınız bir balık ise etrafınızda o balığı tanıyan biri olmadan elinizi sürmeyin eğer ki kimse tanıyıp bilmiyorsa o balığı hiç elinizi bile sürmeden iğneyi kösteği kopartıp direk denize atın. Trakonya balığı ile ilgili makaleler ve bilgiler aşağıdaki linkte mevcut Trakonya balığı
Bilenede bilmeyeden çarpan balık ..bilmeyenler bilmediklerinden , bilenlerde kendilerinden fazla emin oldukları için iğnenin tadını alır..
çok doğru paylaşım için teşekkürler zaten bakınca balığın formuna hiçde yemesi yahut tutulası degil hani derler yüzünde meymenet yok bu balığın
Geçen hafta benim çaparime de takıldı bir tane, Allahtan bana gerek kalmadan düştü kendisi. Aman dikkat benim daha önce yaptığım gibi Mezgit sanıp tutmaya çalışmayın.
Horozbinaları trakonya ile karıştıranlar da var. Horozbina zararsızıdr arkadaşlar. O nedenle her ikisinin de fotosunu aşağıya ekliyorum. Horozbina Trakonya
birde trakonyayı bezle tutup igneden çıkartmaya uğraşanını gördum . çok sakat bir yöntem . insan incecik beze nası güvenirde tutar o balıgı. takım çantamda karga burun pense eksik olmaz sırf bu yüzden. tanımadığım hiçbir balığa temas etmem valla ne olur ne olmaz