Acemi avcidan 1de1

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında yawruaslan tarafından paylaşıldı.

1. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    Herkese merhabalar hayatimda hic baliga gitmemis biri olarak buralarda okudugum ve deniz kenarinda avlananlari izleyerek zamanimi gecirirdim uzun zaman once spin sevdasina merak saldim ve sevgili shadowpane hakan abiden bir spin set aldim aylardir bendeydi ama hic baliga gitmemistim hakan abiye sorular sorup isi cozmeye calisiyordum oda beni zorluyordu baliga gitmeden olmaz sonunda dun aksam hakan abinin zoruyla baliga ciktim ilk once kuleliye gittim saat 4-5 civari baktim uzaktan tek tuk balik cekiyorlar benim sadece spin kamisim oldugundan burada tutamam diyerek arnavutkoye gectim . Burada at ceke basladim millet zaten spin ile balik aliyordu elimdeki sahteler biraz buyukceydi herkes ufak sahte ile balik kandiriyordu uzunca at cek yaptim ve sadece 2 balik kandirdim acemiligimide hesaba katarsak isim zordu daha sonra ufak bir sahte balik ayagima dolandi etrafimdakilere sordum benim degil diyince bende sahteyi takip yolladim suya ve yaklasik 13 parca daha balik aldim limit alti olduklarina gozum ile karar verdiklerimden 5 tanesini suya iade ettim etrafimda kucucuk baliklari alikoyanlar coktu acayip sinir oldum oda ayri mesele resimdeki en sagdan ufaktan baslayarak baliklari siraladim en sagdaki en ufagida ilk basta birakacaktim ama solungaclarindan cok zor igneleri cikarttigimdan alikoymak durumunda kaldim daha sonra ufak bir hata sonucu ufak sahteyi denizde birakinca avi sonlandirip eve geldim ilk avim ilk raporum telefonumun sarji bittiginden resim fazla cekemedim evde 1 adet resim aldim balik boylari gorunsun diye herkese bol balikli gunler

Bu arada hakan abiye hersey icin tesekkur ederim o olmasa baliga filan cikamazdim :)

2. nazaman

nazaman Engin

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter
    En İyi Avı:
    Alabalık
    Maşallah güzel kardeşim.Gerçekten çok güzeller.Bundan sonra iyice alışırsın ve kopamazsın bu sevdadan.kaybettiğin ufak sahteyide tekrar alman lazım.iyi iş görmüş harbiden.

3. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Valla helal olsun kardeşim süper buda iki balik tutup kendini usta balıkçı zannedenlere kapak olsun.

4. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkur ederim daha iyileri sizin olsun

5. memisayata

memisayata memis ayata

Tbrler, acemi- usta farketmez keyif varmı keyif ??? :)

aaa o nasıl söz kardeş, balıkçılığın ustası - kapağı olmaz... 2 balık tuttuğumdan veya avkatlığa soyunduğumdan felan da değil de, bu melet muhabbetsiz - keyifsiz olmaz... ben balık alcam diyip garantili kimsede balığa çıkmaz, bu iş keyif işidir.

Neyse, alıngan oldum sanırım :) kusura bakma...

Keyifle ve bol bereketli avlar rasgele herkese,

Sevgi ve Saygı ile selamlar.

6. Nixdorf

Nixdorf Ayhan

Favori Kamış:
    N.S. KN Saltwater 802M, Savage Gear MPP 2,51
    Favori Makine:
    Daiwa Legalis 3000 SH, D.A.M. Quick FZ 30
    Tebrik ederim kardeşim. Hem ilk avının böyle güzel geçmesini hem de daha yolun başındayken ufak balıkları salacak kadar vicdan sahibi olduğun için tebrik ederim. İnşallah hep böyle devam edersin.

7. ozblood

ozblood Özkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270cm 20-60gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FD
    Tebrikler kardeş. Vallahi sahte de dahil her şey ayağına gelmiş bir hele başla şu işe diye :)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    1'de 1 için kutlarım, olayları ben şöyle yorumladım. :D

Sana balık tutabilmen için bir sahte verilmiş, sonuçta yaptığın beğenilmeyip, sahte elinden alınmış. :D

Bu günlerde açılan raporlarda tutulan balıklar da aşağı yukarı aynı boylarda sanıyorum.
    Lakin gerçekten bu balıklar bu tür için çok küçükler bence.
    Bebek demek yanlış olmaz muhtemelen.

Dikili'de 26 cm'liğini tekneden zokalı tutmuştum, sarıkanat demişlerdi. :D

İstanbulda kıyıdan genelde bu boylar yoğun olsa da 24-25 cm'den aşağı balık almamak lazım. Canını aldığına değmez.

Sizin rapora yazdığıma bakmayın, geneldeki tüm lüfer raporlarına bakışım böyle.

Net ölçeklendirme için tebrik ederim.
    Çok daha güzelleri rastgelsin. :)

9. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Tebrikler, ilk avda güzel iş çıkartmışsın..
    Artık hastalık sanada bulaşmış, artık balığa çık balığa çok demeyecekler. Eve gel eve gel diyecekler :)

Rast gele...

10. coppers

coppers cuneyt

Tebrıkler güzel av olmuş

11. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    estagfurullah ama ben 20 cm altının limit altı oldugunu biliyorum o yüzden göz kararınca ufak olanları hep saldım resimdeki en ufagı alıkoymak durumunda kaldım yaralandı baya 20cm üzeri zaten hepsi

12. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrik ederim , devamını dilerim.

13. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Tebrik ederim, devamını dilerim.

14. rainwood

rainwood levent

Favori Makine:
    Dam 650FD
    En İyi Avı:
    Bu kamış daha balık görmedi:(
    Hocam tebrikle şevkinin kirilmadan yapacagin nice raporlari bekleriz:) bogaz suyundanmi aldiniz ve saat kac civarinda. Kolay gelsin:)

15. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:

teşekkür ederim şevkim kırılmaz ya ben tutsamda tutmasamda vakit gecirmeyi seviyorum bogaz suyunda aldım aksam 7-8 den sonra alındı tam akşam suyuna yetişemedim daha 5 den sora iyi balık yapmıs ama ben 7-8e yetiştim tek tük tek tük alıyordu herkes ama en büyük artısı balık yakında ve yüzeydeydi yani 50 gram kursunla sahteyle yakından aldık

16. jashua01

jashua01 HAKAN

Favori Kamış:
    okuma
    En İyi Avı:
    akya 17 kg
    gercekten ilk av ama çok güzel geçmiş daim olması dilegiyle rastgele

17. jashua01

jashua01 HAKAN

Favori Kamış:
    okuma
    En İyi Avı:
    akya 17 kg
    daim olması dilegiyle süper av olmuş eline saglık

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Hem ilk avınız hemde dürüstlüğünüz için tebrik ederim. Tüm avlarınızda daha irilerine rastgelmeniz dileğiyle.

19. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Herkese tesekkur ederim daha iyileri sizin olsun

20. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler kadir,

suyun başına gitmen önemliydi, balık tut yada tutma önemli olan tecrübe kazanmaktı iyiyi, doğruyu, sistemi, görerek öğrenmiş oluyorsun,

büyük dediğin sahtelerin zamanı gelecek merak etme, özellikle o beyazı iyi muhafaza et, avların daim olsun