Merhaba Arkadaşlar, Harika Paylaşımlarınız İçin Öncelikle bu sitedeki bütün dalıcılara teşekkür etmek istiyorum. benim sorunum boyuma göre biraz zayıf olmam .1.78 boyundayım ve 60 kiloyum, onun için suda hemen yorulmamak için 75 cm zıpkın almam dahamı iyi olur? ve ortası kesik paletler var, performans paleti diye geçiyor , sanırım bu paletlerde benim gibiler için üretilmiş. ve son olarakta maske tavsiyesi isteyecegim. bulundugum bölge denize 90 km uzaklıkta oldugu için kaliteli olsun istiyorum. sürekli malzeme değiştirecegimi sanmıyorum. zaten 2 ay yaz sezonumuz var ve denizimizde sert bir deniz (karadeniz) bugune kadar rast gele malzemeler kullandım, paletler ağırdı gözlük ara sıra su alıyodu felan, böyle şeyler yaşamamak için 400 -500 lira arası bu üçlüyü sizlerin tavsiyelerine göre begenip almak istiyorum, yerinde inceleme yapamayacağım için internetten sipariş verecegim, onun için tavsiyelriniz benim için çok önemli buralarda su altı av malzemesi satan kimseler yok çünkü.
Zıpkın takımında pek tavsiye olmaz, çünkü tamamen deneme yanılmaya tabidir. Şahsen başlangıçta ekonomik olanları ile başlamanı öneririm.
işin aslı bende bu yaz başladım bu işe elimde geçen yildan kalma cressi pluma maske palet takımı vardı beni idare etti kıyılarda baskın teknigi kullanıp öyle derinelre dalmadıgım icin tamam. sonra zıpkında freesub aldım. güzel bir marka kesinlikle ilk zıpkının olaiblir diye düşünüyorum free subdan bir gömlek üst olsun istiyorsan pathos bakabilrisin. ama zayıflıkla 75 cm nin ne ilgisi var anlamadım. zıpkını çekebilecek güç diyorsan.doğru ama oralama bir zıpkın olarak ben 82 cm lik aldım yanı ne açık deniz ne taş altı ikisi arasında bir yerde. sende 82 cm alabilrisin. 75 i kuran 82 yi de kurar. olmadı 18 lik lastikle degistirirsin. tavsiyem 400-500 luk bütcen varsa bilmem dalış elbisen var mı? yoksa onuda edin böylede mevsimini uzatabilrisin yani 2 ay degilde 4 ay belki 6 ay dalarsın.yok sadece yazın dalacam diyorsan 3mm lik bir elbise edin derim. bütçene uymazsa shorty denen kısa kollu ve şort şeklinde olanlarda böylece karadenizde daldıgında 2 saatte üşüyerek avına sonv emek yerine daha uzun avlanabilirsin. ama onlarında gögüs kısmında ped yok. gögüste ped olmadıgı için ben bu yaz daldıgımda zıpkını kurarken zorlandım. zıpkında çook derin tavsiyelerim yok benim seninle paylaştıgım arastırmalarım ve neticesindeki bana yapılan tavsiyelerdir .. kolay gelsin