Acemi için çok yönlü kamış ve makine ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında brnbcr tarafından paylaşıldı.

  1. brnbcr

    brnbcr baran biçer

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    2
    Merhabalar ;
    Ben hobiye yeni başlayacağım, bandırmada oturuyorum, internette biraz araştırma yaptım ama kafam çok karıştı okuduğum herşey kafam da bir birine girdi.
    Şimdi ben kamış ve makine almak istiyorum ama istediğim gibi birşey bulamadım.
    Benim istediğim olta ile çok çeşitli av yapmak mesela istavrit çinekop çupra lüfer bu tarz ufak balıklar tutmak istiyorum ama anladığım kadarıyla her balığa farklı kamış ve makine uygun oluyor.
    Bu tarz balıklar için ne almalıyım ?
    Genel olarak hep kıyıda tutacağım ve yemli olarak tutmayı düşünüyorum, birde bu konu var mesela yemli tutuyorum ama bazende sahte slikon balıkla tutabilirmiyim veya kaşıkla nasıl oluyor hiç anlamadım.
    Şimdi den cevaplarınız için teşekkür ederim..
     
  2. AhmetKurt29

    AhmetKurt29 Ahmet Kurt

    Mesajlar:
    401
    Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Bu balık tutma olayı dışarıdan bakıldığında çok basit bir şeymiş gibi görünür. Bu hobiyle ilgilenmeyen insanların %99 u oltayla balık tutmanın ne kadar karmaşık Olduğundan haberdar değil. Sende biraz acele ediyorsun :) ben balık tutmaya çalıştığım ilk 3 sene hiçbir şey yakalayamadım. İlk balığımı tuttuktan sonra gerisi gelmeye başlamıştı. Tabi ki herkes benim gibi uzun süre uğraşacak diye bir şey yok(Bu mesele birazda nasip işi olduğu için şans faktörü devreye giriyor). Demek istediğim şey şu ki acele etme. Balık tutmak, olta ve balık avcılığıyla alakalı kavramların çoğunu öğrenmek biraz süreni alabilir. Bu işi bilen bir tanıdığın, akraban yoksa ve benim gibi sadece kendi kendine çabalayarak öğrenmek zorundaysan sabırlı olmalısın. Gerekirse benim gibi birkaç seneni çabalamakla geçirebilirsin.

    Silikon, sahte ve kaşıklar birçok avcı balığın yakalanmasında etkilidir(lüfer, levrek, barakuda gibi). Tabi ki her balığı bu yemlerle avlayamazsın. Deniz avcılığı konusunda pek bir bilgim olmadığı için sana fazla tavsiye veremeyeceğim. İnşallah bir gün bu işi fazlasıyla öğrenirsin. Bu arada özelden sana yazdığım iletiyi okumanı rica ediyorum.
     
  3. brnbcr

    brnbcr baran biçer

    Yaş:
    29
    Mesajlar:
    2
    Bende fark ettim aceleci olduğumu.
    Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kavramları ve kullanılan malzemeleri iyice öğrenmek lazım, ben hepsine bir anda atladım önüne gelen herşeyi okudum (spin,surf,jigging,lrf) hepsi kafamda birbirine girdi daha yeni yeni algılamaya başladım.
    Benim anlamadığım bir olay var, malzemelerin isimlerini neden türkçe olarak kullanmıyorlar ha karşılığı olmayanlara birşey diyemem ama onlarada uydurulur birşey. Bence millet olarak bu yabancı ve farklı terimlere çok meraklıyız. Çok tuhafıma gidiyor mesela spin yerine neden at çek denilmiyor yada lrf (Bu kafamı en çok karıştıran oldu.) neden lrf yani neden kayadan ufak balık avı. Bu kadar mı zor ya dün beynim yandı benim :) lrf yöntemi spin’in hafif yöntemi bence mesela. Ama makalelerde hep çok ayrıntılı ve gereksiz birçok bilgi var.
     
  4. AhmetKurt29

    AhmetKurt29 Ahmet Kurt

    Mesajlar:
    401
    Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Aslında bunlar gereksiz değil. Her yöntemin diğerlerinden farklı yanı var. Bence bu işi öğrendikçe bunların gereksiz olmadığını düşüneceksin. Yabancı terimler konusunda ise bende senin gibi düşünüyorum.
     
    brnbcr bunu beğendi.