arkadaşlar merhaba çok kısa bu balık sevdasının nereden geldiğinden bahsedeyim. yaklaşık 10 sene kadar önce sapanca gölünde derelerinde alabalıkla başladı daha sonra denize merak saldım. yazları bayramoğlunda tekneyle çıkarak çapari yapıyoruz ve istavrit alıyoruz veya karides ile izmarit... şimdi istanbulda da hafta sonlarımı daha mutlu geçirmek için bu hobiye yoğunlaşmak istiyorum. fakat nereye gitmeliyim hangi oltayı kullanmalıyım veya nerden hangi yemi almalıyım forumu takip ederek bilgi toplaöaya çalışıyorum.Ayrıca sorarak daha hızlı veri toplayabileceğimi düşünerek yazmak istedim. Malesef bugüne kadar en çok kullandığım olta olan çapariden başkada çok bilgim yok bu konuda sizlere göre çok çok acemiyim.yardımlarınızla az olan altyapım sayesinde bende iyibir olta balıkçısı olacağımı düşünüyorum. teşekkürler
Aramıza hoşgeldin, eğer avrupa yakasına gelirsen köprüyü ve karaköy kıyılarını tavsiye edebilirim ama olta takımı konusunu bir üst makama havale etmem gerektiğini de kabul ediyorum
anadolu yakasında küçükyalıda oturuyorum ama avrupa yakasına geçmekte sorun değil motor kullandığım için kolay olacaktır diye düşünüyorum. benim için başka bir soru işaretide sanki köprülerde herkezin bir grubu hatta yeri varmış gibi bir izlenime sahibim yani gittiğimde yabancılık çekme veya bilmeden başka bir arkadaşımızın yerine yerleşme gibi bir durummu var ? acemilik işte ne yapalım ( nasıldır köprülerdeki ortam merhaba diyip bilgi alışverişinde bulunabilirmiyiz ) kusura bakmayın istanbulda daha önce olta atmadım izlenimlerim yanlışsa tekrra kusura bakmayın... verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
Köprü Dostum bi aksilik olmazsa yarın akşam köprüde olucam hava biraz soğuk gibi umarım sadece soğuk olur yine aksilik olmazsa M-A-V-İ isimli arkadaş orda olacak bendenizde kendisine yancı olucam senden dafa fazla tecrubem olsada bende acemiyim kardeş ama ben gitmeyi kafama koydum çünkü işyerim karaköyde her öğlen balık tutanları gördükçe yemek boğazıma takılıyor ve köprü şu sıralar akşamları sarıkanat yapıyor bende acemi şansımı denemek istiyorum açıkçası
Aramıza Hoşgeldiniz; Öncelikle bende bir motor kullancısı olarak direk cevap yazmak istedim, çünkü özgürlüğün yanında bu hobininde zevkini hissettiğinde istanbulun ne kadar keyifli bir şehir olduğunu daha iyi anlayacaksın, gelelim köprü mevzusuna, galata köprüsü diğer avlaklara nazaran değişikitir, insanlarından balığına kadar tutma şekline kadar, ama şunubilirim balığa ilk başlayanların gittiği yerlerdendir ve balık olduğu muddetce tutması kolaydır, ben anadolu yakasında olduğumdan genelde üsküdar tarafını tercih ediyorum ama geceden sabaha kadar bir keyif yapacaksak arkadaşlarla galataya geceriz, (balığın durumuna göre), çekincelere gelince emin ol hiç bilyen bir sürü arkadaş var orda , asla çekinme boş bulduğun yere yanaş ve sal oltanı, zaten bir kaç dakika içerisinde yanındakilerle muhabbete başlarsın, bizlerde balığa gideceğimiz zaman sana haber verebiliriz, hem tanışmış oluruz hemde keyif yaparız, bir acemi olarak ben burdan çok şey öğreniyorum, eminim sende çok şeyler paylaşacaksın. Ratgele...
verdiğin bilgilere teşekkür ederim davetin içinde teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda sizlerle hem tanışmış oluruz hemde güzel balık çekeriz... üsküdarda nereye gitmemi tavsiye edersin ( yakın bir başlangıç için soruyorum ) ve ne kullanmalıyım ?
mert abi bende küçükyalıda oturuyorum ve kendimi bildiğimden beri balık tutuyorum ben genelde küçükyalı sahilde yazın böyle akşam 6 dan sonra istavrit tutuyorum gecede eşkina iskorpit ve gelincikle boğuşuyorum ama madem yenisin bence gümüş tut biraz balık tutmuş olursun çünkü bu sıralar en çok gümüş var kilo kilo gümüş alıyolar küçükyalıdan ama dersenki ben gümüş tutmam o zman yardım edebiliceğimi sanmıyorum çünkü okul açıldığından beri küçükyalıdan başka bi yere gitmiyorum ama üsküdarda denenebilir ( üsküdarda avlananlar yardımcı olur zaten ) her hafta sonu inerim ben küçükyalı sahile ama elimde ne malzeme varsa onu kullanırım allaha şükür boşda dönmem eve bi tane olsun iki tane olsun mutlaka bişeler götürürüm kefalde avlayabilirsin kooparatifin ordan ama kefal avı biraz beni aşıyo bi iki kere denedim ama beceremedim ( her seferinde ekmek düşüyo iğneden bende anlamadım ) kefalin olduğunu söliyebilirim ama orda bilgin olsun
saol furkan teşekkür ederim ama genelde bizim sahilin çok verimli olmadığını sölüyorlar sanırım sen tüğlü çapari kullanıyorsun genelde gümüş ve istavrit için
tutamayanlar söylüyo onu şaka bi yana aslında evet çok verimli diğil ama sıkmıyoda özellikle gece avları çok zevkli oluyo küçükyalıda bana kalsa yaz tatilinde 7/24 sahilde olurum gümüş için ince takım gümüş takımı kullanıyorum istavrit içinde açık yeşil tüy beyaz iğne 10-20 takım kullanıyorum ama istavrit yok bu aralar hava yağışlıyken izmarit yapıyo gece tek tük çinekop lüfer alan var ama yeniyim dedin yani onlar seni aşar lüfer avı zor oluyo :/ ( bende tutamadım daha ve artık rüyalarıma giriyo )
Mert hoşgeldin. Bundan sonra Küçükyalı Maltepe arası raporları senden bekliyorum. Ben aylardır netice alamadım. Ayağın uğurlu gelir İnşaallah.