Üstadlarım; önümüzdeki hafta bir aksilik çıkmazsa bir makina alacağım(Beklemeli avlar için). Uzun süren araştırmalarım sonucunda ve bütçem doğrultusunda bu makinaya karar vermiştim : OKUMA AVENGER AV-55 Kararım kesindi. Ta ki Alba Star'ın makinalarını görene kadar. Öncelikle fiyatları Okuma'ya göre çok daha uygun. Okuma'daki bütçemi aşan yüksek özellikleri olan makinalarla aynı özelliklerdeki Alba Star makinaların fiyatları çok uygun. Ve bildiğim kadarıyla da Alba Star kötü bir marka değil. Türk markası olması da cezbedici benim için. Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Alba Star kaliteli olsa da Okuma daha mı iyidir? Yoksa Alba Star'ı tercih etmem daha mı doğrudur? gibi vs.vs. Bunlar da Alba Star'dan beğendiğim makinalar : ALBA STAR ETA 50 ALBA STAR FOCUS 40 KK 60 ALBA STAR ALBA STAR BORA 50
Albastar'ın KK serisinden bir makineyi 5-6 yıl oldukça hoyrat bir şekilde kullandım. Halen de çalışır durumda.
Her iki markanın ürünlerini kullanan biri olarak , okuma ile alba arasında bariz kalite farkı olduğunu düşünüyorum. Alba da muhakkak iş görücektir fakat maddi imkanınız yeterliyse okumayı tercih etmenizi tavsiye ederim.
Boğazda akıntı şartlarında Alba Star, Okuma AV55 e göre zayıf kalabilir ancak beklemeli av yapacaksanız ve sert akıntılı su da kullanmayacaksanız Alba Serisi de işinizi görebilir.. Sonuçta bütçe de önemli bir faktör.. Ben sizin yerinizde olsam Kısık Balıkçılık Üsküdar şubesini telefonla arayıp ne tip av yapacağımı belirterek modeller hakkında bilgi alırdım..
Ryobi makinelere de bakabilirsiniz. Hiç kullanmadım ama yorumlar genelde olumlu, bir tane ryobi spin makine almayı planlıyorum.
okuma avengerin beklemeli av için üretildiğini gösteren özelliği nedir? bence standart irice bir makine, o kadar. alba kk ise 5-6 yıldan daha eski oltacılık yapanların hayallerini süsleyen makineydi. öyle herkez kullanamaz, kullanana da gıptayla bakılırdı. ama o da sadece irice bir makine olmaktan öte özelliği olmayan bir alet. Özellikle beklemeli av için makine arayanların banax helicon 5600 e bakmalarını tavsiye ederim. özelliklerini bilen ve kullanan pek yoktur. surf tipi kafanın yanında en önemli ayırd edici özelliği arka kalamayı devreye sokup çıkartmakta görev yapan arka üsteki mandal. bu mandal sayesinde 100 gramın üzerindeki her balık vuruşu çıyır cıyır öten bir alarm ile kullanıcıya duyurulur. nasıl? oltayı suya düşürdükten sonra arka kalamayı neredeyse sonuna kadar gevşetir, mandalı açarsınız. balık dokunduğunda hemen misina götürmeye başlar. bu sırada makineden harika bir ses gelir. siz tasma atmak için makine kolunu elinize alıp çevirmeye yeltendiğinizde arka kalama mandalı otmatikman kapanır, siz ön kalamanın konforuyla balığınızı çekersiniz. bu balık ister 100 gramlık mırmır olur, isterse 13 kg luk sazan... orjinal kore malı bir banaksın yolda bıraktığı kimse olmamıştır. kısık firması banax2ın yetkili ithalatcısı ve satıcısıdır.
Verdiğiniz bilgilerden ve yaptığınız yorumlardan dolayı teşekkür ederim. Yorumlarınızın sonucunda Alba Star'dan vazgeçmiş bulunmaktayım. Ancak Avenger Av-55 yerine 65lik olan modelinde karar kıldım. Furkan kardeş Ryobi önerin için teşekkür ederim. Ancak bu benim ilk makinam olacak.(Daha önceki 10TL'liği saymazsak) O nedenle ilk makinamın Okuma olmasını istedim. Bu hobide ustalaştıkça ebette bir çok marka model deneyeceğim. Erdem Bey yorumunuzdan ve önerinizden ötürü teşekkür ederim. Dediğiiniz gibi Avenger'ın beklemeli olduğunu gösteren belirgin özelliği yok. Benim seçme nedenim kuvvetli bir makina olması ve okuduğum kadarıyla uzağa atışlar için misinayı rahat boşaltmasını sağlayan kafasının olmasıdır. Birde hoşuma gitti ondan seçtim. Banax Helicon 5600 için anlattığınız özellikler gerçekten çok iyi. Tam bir beklemeli av makinası. Ama dediğim gibi ilk makinamın Okuma olmasını istiyorum. Umarım ileride Banax'ıda deneme fırsatım olur. Tekrar teşekkürler. Saygılar...