Bunlar da bu sabah gelen arkadaşlar. Balıklar canlı balık bırakma ve silikon at-çek ile yaklanmışlardır. Sanırım, bu sıralar oldukça şanslıyım balık konusunda. Kızım o kadar alıştı ki sabahları balıkla gelmeme, artık balıklarla fotoğraf çektirmeye bile yanaşmıyor
Maşallah Maşallah Allah arttırsın. Hocam siz bir kayık alıp av yaparsanız iyi para kazanılabilir bu acemilikle Şaka bir yana resimde olsa görmek güzel oluyor avlarınız bol ve daim olsun
Bu güzel avınız için tebrik ederim.Birşey sormak istiyorum,amatör balıkçılıktan çıkıp acemi balıkçılığa geçmek için ne yapmam lazım?Gerekli belgeler nelerdir?
iyi akşamlar hocam ben de alanyalıyım canlı bırakmada kullandığınız misina kaç numara bu arada balıklar şahane tebrikler
Yaahu arkadaş acemiyim acemiyim diyorsun katliyam yapiyorsun bu nedir yahu Kaç mesajinda sölicem tutuyorum kendimi biride çikip demedimi sana kardeş bu baliklar daha ispendek bi kariş levrekçikleri tutuyorsun bide alikoyuyorsun Tamam güzel avlarin olmuş e görmüşsün 3/5 kiloluk levrekleri ki onlar 10/15 kilolara çikabilirler avlanmazlarsa bu ne 100gr lik ispendeği almişsin utanmiyormusun Bildiğin yeni doğmuş bir bebeği öldürmek gibi birşey değilmi sencede bu bi palazlansaydi büyüseydi e bi yumurta dökseydi bari üreseydi. Bence bundan sonraki bu tarz avlarinin başliklarina "bohçaci" yazmalisin
Avlarınızı takip ediyorum bir süredir forumdan. Şahane avlar yapıyorsunuz zaman zaman gerçekten. Tuttuğunuz her balığın fotoğrafını koyduğunuz için teşekkür ederim. Eminim küçük balık tutup veya çok fazla kiloda tutup fotoğrafını koymayanlarda vardır bu forumda. İnsanın olduğu yerde herşey doğal... Ama limit mimit demiyorum. Bu tartışmayıda sevmiyorum. Forumları uzun süredir okurum. Üye olduktan sonrada karıştırdım biraz. Birsürü insan gitmiş böyle tartışmalar yüzünden. Üstelik bazıları limit aşımı veya limit altı av yapıp yapmadığı kesin olmadığı halde tartışmalardan rahatsız olmuş ve gitmiş. Suçluluğu ispatlanana kadar herkes masumdur prensibi dünya hukukunda genel kabul görmüş bir kaidedir ama maalesef daha kesin bişey olmadan sert uyarılar gelmiş zaman zaman Tamamen kendi kanaatim katılmayanlar olacaktır, bence limit konusu bu derece tartışılmazsa herkes daha şeffaf olacaktır. Hata yapan elbet başka raporları görüp anlayacaktır. Yahut değer verdiği birinin tatlı dille uyarması ile... Neyse... Sadede gelelim. Bu levrek balığı öyle kıymetliki.. Yani 25cmlik ispendekle 22 cmlik ispendeğin çok da farkı yok. İnsan diyorki şimdi ulan limitde neymiş... O yüzden balığı iğneden çıkartınca şöyle bi baksak bu balık bir kişiyi bile doyurmayacakken (kolyos olsa tamam ama heryerde 3 kglık levrekler görebiliyoruz) canını almaya değermi diye. İnsan kıyamıyor be hocam. Bilmem anlatabildimmi. Umarım bu ortamdan soğumanıza veya şeffaflığınızı yitirmenize sebep olmam. Kaale almasanızda saygı duyarım çünkü kimse kimseye karışamaz. Ben sadece aynı hobiye gönül vermiş birisi olarak içimi döktüm. Değerlendirmesi size kalmış. O koca levreklerin akyaların devamını bekliyoruz hocam. Rastgele.. Haa yaladerma dediğiniz şu balıkmı? Umarım link sorun olmaz görsellerden aratınca en net bu fotoğraf çıktı karşıma ondan bu linki verdim. http://www.baliksevdam.com/forum/yaladerma-baligi-ve-av-teknikleri-1151.html
Paylaşımda limit altı balık yok ama en azından eleştiri tarzın güzel. Asıl amaç kızımın taze balık yemesi olunca, insan bazen bu şekilde sınırları zorlayabiliyor. Ama emin ol, geri bıraktığım ispendeklerin sayısı oldukça fazla.
Emre, levrekte av limiti 18 cm ise, "utanmıyormusun" gibi iddialı sözü nasıl kullanıyorsun? Durduk yerde ağzımı bozduracaksın, bana. Limit altı balık mı var orada. Zar zor limit dahilinde çinekopları tutup koymuşsun oraya, kendine bakmıyorsun, bir de bana laf ediyorsun. Söz söylerken önce kendine bak
Ertuğrul hocam levrekte yasal limit 25cm,%5 payıda koyarsan.23.75cm felan eder.Ama burda asıl önemli olan vicdani limittir.Sirkülerde Levrek için belirtilen 25 cm aslında bence hata yapılarak az konulmuş bir limittir.35 cm altını salmak gerekir,bu benim fikrimdir.Eleştirmek kolay iş,yorum yazan arkadaşlar için konuşmuyorum ama bir başkasını "ağır" eleştirirken önce kendimizi bir gözden geçirelim,hiçmi limit altı balık alıkoymadık ?! Kendi açımdan konuşayım evde balık bekleyen misafir eş dost çoluk çocuk olunca elimde de yetmeyecek miktarda limit üstü balık varsa alıkoyarım birkaç limit altı balığı.Çoğu zaman 10 levrek yakalayıp 9 unu saldığım olmuştur.Bazen 4-5 levrek yakalayıp tamamını salmışımdır ki çoğu 25-30 cm üstüdür,istesem 1-2 sini alıkoyamazmıydım koyardım,yaktığım 40-50 tl benzin vs masrafım var deyip alıkoyardım birkaçını,bunlar kriter değil.Saldığım levrekler yakaladıklarımın 2-3 katı olduğu gözönüne alıncada vicdanım rahattır,kim ne kadar eleştirirse eleştirsin.Dediğim gibi eleştirmek bohçacı yaftası yapıştırmak kolaydır,eleştirmeden önce kendimize bakalım.Eleştirirkende adabınla eleştirelim.
Eleştirin için teşekkürler. Sanırım ben de bu kadar saldım gibi sözler falan söylemem gerek ama gerek yok. Üşenmedim şimdi ölçtüm en küçük levreği 29 cm. Sanırım ölçümü göstermediğim için sorun oldu. Almış olmamdan rahatsızlığımı belirtim önce de, konuşurken dikkatli olmak gerek. "Utanmıyormusun" demek ağır, kimse kimsenin hayatını bilmeden ağır ithamlarda bulunamaz. Sitenin kendine ait limitler konusunda bir üyelik sözleşmesi maddesi olmadığına göre esas alınacak olan devletin limitleridir. Vicdani limitlerimizle de ancak "almasan iyi olurdu" tarzında tavsiyelerde bulunabiliriz.
Bizim limit alti avimiz olmaz arkadaşim biz 20cm alti çinekopu alikoymayiz ve ayrica vicdani limitlerimiz vardir genelde 22 23cm üzeri çinekoplari alikoyariz o gördüğün av raporlarinda 21cm 1 adet balik vardir diğer gördüğün tüm baliklar ortalama 26cmdir. Büyük tepside gördüğün büyük baliklar ise 33 34cmdir Ayrica levreğin yasal limiti 25cmdir ama kendini bilen hiç bir avci 25cmlik bir levreği alikoymaz vicdani limitimizde 35cmlik bir levrekte ispendektir bizim için. Buyurun alt tarafi okuyun. Yeni Av Limitleri (2012-2016 dönemi) Denizlerde avlanabilecek türler MADDE 12 (1) Çizelge-7de avlanabilir asgari boy ve günlük avlanabilecek miktar bilgileri belirtilen su ürünlerinden daha küçüklerinin ve belirtilen miktardan fazlasının avlanmaları yasaktır. Çizelge 7 - Denizlerde avlanabilecek türler Türler Latince adı Boy/ağırlık limiti (en az) Günlük limit (en fazla) Akya Lichia amia 30 cm 3 adet Ahtapot Octopus vulgaris 1 kg 3 adet Barbunya Mullus barbatus 13 cm Kg Çipura Sparus aurata 20 cm Kg İstavrit Trachurus trachurus 12 cm Kg Kalkan Scopthalmus sp. 45 cm 2 adet Kefal Mugil sp. 20 cm Kg Kılıç Xiphias gladius 125 cm 1 adet Kolyoz Scomber japonicus 18 cm Kg Levrek Dicentrarchus labrax 25 cm Kg Mercan Pagellus erythrinus 15 cm Kg Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 cm 1 adet Palamut Sarda sarda 25 cm Kg Pisi Pleuronectes limanda 20 cm Kg Sinagrit Dentex dentex 35 cm Kg Tekir Mullus surmuletus 11 cm Kg Uskumru Scomber scombrus 20 cm Kg Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 cm 1 adet Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 cm 2 adet Karagöz Diplodus vulgaris 18 cm Kg Lagos Epinephelus aeneus 45 cm 3 adet Lüfer Pomatomus saltatrix 20 cm Kg Orfoz Epinephelus guaza 45 cm 3 adet Sargos Diplodus sargos 21 cm Kg
Kesinlikle katiliyorum.. Levrek özel bir türdür ve ciddi anlamda bu ufacik baliklarin alikonulduğunu görmek beni üzüyor. Ve paylaşan arkadaşim halen sözlerimin arkasindayim alikoyuyorsan gösterme asabimizi sinirlerimizi ziplatma. Utanmiyormusun... Yazik onlarinda yaşamaya haklari var o 29cm dediğin balik 29cm ise ben bileklerimi kesecem bu arada, hatta bu hobiyi birakip gidicem.
Buzluktan çıkartıp ölçtürdün bana.Ayrıntılı bir ölçümle 28.5 cm, kuyruğunun ucundan başına kadar. Emre sen haklı çıktın. 29 cm gelmedi. Hem limitin 1 cm üstünü bile alıkoyduğunu kendin söylüyorsun hem de hala" sinir zıplatmak", " Utanmıyormusun" gibi garip, saygısız ifadeler kullanmaya devam ediyorsun.Sen utanmıyormusun limitin 1 cm üstünde balık alıkoyup paylaşmaya? Amma da dert ettin kendine bu işi ya... En nihayetinde 25 cm nin üstünde balıkların hepsi.İşi gücü bırakıp sana hesap mı vereceğim? Çık git bir paylaşımımdan, havası bozuluyor.... Madem sitenin vicdani limitleri var? Biz kendi limit çalışamalarımızı yapalım uzatalım limittteki balıkların boylarını, ve burada böyle paylaşımlar yapmayalım ve görmeyelim.. Bir de; gerçekten midem bulandıı artık bu muhabbetten, adminlere iletelim de kaldırsınlar konuyu. Gerçekten iğrendim yaaa. Diğer arkadaşların eleştirileri gerçekten yapıcı; ki hak ta verdim kendilerine, ama nedir bu yaaa?
Abi tebrikler,,limit altı alıkonulmuş bir balık yok,av yasal ve bana göre yöntem etik,meselenin özü şudur ki senin son dönem çok başarılı avlar yapman ve üst üste rapor açman,insanlar balık tutamazken böyle üst üste rapor açılır mı bariz suç.
Evet gercekten is lerin yanindaki buyuk olan ispendek 29 santim gibiymis. Tutuyosanda gosterme arkadasim bi yerlerimiz yirtiliyor burda insanlara laf anlatiyoruz bilincli bir avcilik yapmalari icin. Halen yaptigini savunuyorsun bunun hic bir bahanesi yok baliklar ufak ve yaptiginin halen arkasinda olman cok aci.
Teşekkürler, birader. Balığa tövbe ettirecekler adamı.. Sen daha oradamısın yaa? Ortada bilinçsizlik falan yok, ayrıca bir yerlerini yırtarken bana sordun mu, kendi tercihin. Amacın doğayı korumaksa eğer, senin uğraşman gereken şey bir kişinin az da olsa pişmanlık yaşayarak alıkoyduğu senin kafanda yarattığın ölçülerden birkaç santim kısa bir balık avıyla uğraşmak değildir. Bütün dünyada doğa kapitalizm gibi bir sömürü sistemin para hırsıyla yokolurken, benim tuttuğum balık için bir yerini yırtmaman gerekiyor , Zira sorunu kökten çözmek için doğru şekilde mücadele ederken ödenmesi gereken bedeller o yırttığın yerin sağlamına ihtiyaç duyar, o da varsa...
canlı bırakmadaki düzenek Ertuğrul Hocam merhaba, limitler konusunda epey yüklenmişler size, ama benim merak ettiğim canlı bırakmadaki olta düzeneğiniz nasıldır? Anlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
Küçük yemlik balık tutuyorum önce. 1 metre kadar 30'luk misinaya 3'lü kanca takıyorum. Diğer ucuna klips. 100 gr civarı kurşun ile bırakıyorum. Ben at-çek yaparken o olta da levrek bekliyor