Bu sabah neredeyse her hafta sonu olduğu gibi kargaların kahvaltılarını canlı canlı izlemek için çay ağzına vardım.Bakalım Levrek varmı diye sessiz sessiz at-çek e başladım. Önce biraz farklı rapalalar denedim. ,Birşey çıkmayınca hemen silikona geçtim derken bir "Pazar Balıkçısı" güruhu geldi. 7 ya da 8 kişi , bağıra çağıra, kafa lambalarını açmışlar. Bu türlere pazar balıkçısı dememin sebebi, sadece hafta sonu balığa gelip tüm balıkları yakalayacaklarını zannederler. Balık avlamanın pek inceliklerini, etiğini bilmezler. Onlar oltayı rastgele atsın çeksin. denk gelirse balık gelsin gelmezse en azından merayı piç ederler giderler. Sayelerinde balık ta tutamazsın. Bizim pazar balıkçıları çayın ağzını yemli dip takımlarını sıralamaya başladılar. At-çek yapan biz oltayı nereden ve nereye atacağımı şaşırdım. Neyse ses çıkarmayım dedim, en azından atacak azcık yer bıraktılar. Grubun geç gelen 2 üyesi de gelip tam çayın ağzına tamaya çalışmazlar mı oltalarını. Uyarayım derken ağız dalaşına döndü bizimkisi. Babanın malı mı muhabbetine başladı. Yazılı olmasa da balıkçılığın etik kurallarının olduğundan ve neler olduğundan bahsettim. Anlayacak kapasite yoktu. biraz atıştık bitti. Baktım ortam kalabalık dolaşarak at-çek e başladım. Nasılsa bunlar varken Levrek gelmez diye. Bunlar baktılar balık yok o arada toplanmaya başladılar. Bunlar toplanırken az ötelerinde bu arkadaş geldi silikona. Pazar balıkçıları gittikten sonra biraz daha at-çek yaptım, döndüm. Genelde bu şekilde palamutları paylaşmıyorum ama, amaç rapor olsun. Benim hanım bile beğenmedi balığı By paylasans at 2011-12-11 By paylasans at 2011-12-11 bu kefal de öğleden sonra geldi By paylasans at 2011-12-11
Teşekkürler. Hanım beğenmeyince moral oldu Sanırım yazılı ama yazılı orkinos ile çingene palamutu arasındaki fark ne, biliyormusunuz?
Tebrikler güzel bir av olmuş...hanım bu balığı beğenmediyse bu palamut değil bu tonbik çok kanlı ulur ve çok kılçığı vardır eğer köfte yapsaydın hanım çok beğenirdi sevgiler hoşçakal.
Çok fark var birisi palamut birisi tonbik, lezzet açısından bir hayli farklı, görüntü ve fiziksel açıdan işte böyle, sevgiler hoşçakal. Bu senin balıktan, Buda palamut,
hayır, benim kızın pişik kremi Popolin haklısın . ben genelde balığı yakalarım, pek yemem bir defasında fırında yapmıştım, rezaletti. rapor olsun sitede diye yayınladım, dediğin gibi; adı balık verdiğin bilgi için çok teşekkürler orhan amca, farkı bimiyordum. Malum acemiyim
hocam biz de acemiyiz bize de gelse ya acemi şansı maşallah akya bi yanda yazılı orkinos bi yanda bi dahaki sefere kılıç balığı bekliyoruz acemi şansına
tebrikler güzel balıklar almışsın bu pazar alanya da gezi yaptım,iyi kafa dinledim iskelede 2 hafta sonra bir gezi daha yapabilirim aga o tarafa doğru iskelede 25 30cm lik melanurlar gördüm,pirana gibi saldırıyorlardı ekmeğe
levrek derdine gidiyoruz da birşey çıkmıyor. ancak bunlar. Kadir buralara gelecek olursan haberleşelim buradan. Kalemimi, defterimi, silgimi, kalemtraşımı, kamışımı, makinamı, misinamı alıp ders almaya gelecem yanına
dostum bu ne güzel acemi şansı böyle. konu başlığına bakılırsa 3. acemi şansı :yo: :yo: :yo: artık acemi şansından çıkmış:thumb: