Bu sıralar sabahları tral çıkıyor sahilde.Bugünkünü kızımın ellerindeki fotoğraflarıyla sitede paylaşmak istedim. Şamandıralı silikon takımla at-çek yapıyorum. Kızım akşama taze taze yiyecek bu güzel tralı. Kızım önce balığı eline alıp inceliyor ; idk By paylasans at 2012-08-23 Sonra acaba taze mi diye inceliyor....idk By paylasans at 2012-08-23 Balık anatomisi konunda kendini geliştiriyor :thumb: :thumb: By paylasans at 2012-08-23
çocukda akıllanmış şimdiki zamanda balık çıkmayınca halin yolunu tup eve balık götürenler olunca.kontrol etmesini normal karşılamak lazım güzel av olmuş,ellerine sağlık ağa
Tebrikler, balık güzel ama kızın daha da güzel. Maaşallah Allah bağışlasın. Uzun ömürler versin. Çok güzel yakalayıp fotograflamışsın, gülümsettin. Teşekkürler...
maaşallah Allah nazardan korusun Allah analı babalı büyütsün balıkların daha iyileri rast gelsin inşallah
maşallah, acemi şansının serisi olmaz kardeş, ilki acemilikti artık usta olmuşsun yani kızında balıkta çok güzel, benimde bi kızım var, kızımın gelecekteki hali geldi aynı fotodaki gibi olur muhtemelen, Allah bağışlasın, avlarınız daim olsun...
Kocaman adamlar balığa dokunamıyor, benim kız her sabah balıktan geldiğimde sevinçle balıkları bir kaba koydurup elinde1 saat evi dolaştırıyor...sonra dolaba koyarız balıkları.Bu sıralar hemen hemen her sabah sevindirebiliyorum kızımı. Çingene palamudu falan çıkıyor,paylaşmaya gerek görmüyorum aga. buralarda sonbaharda bol oluyor, teşekkürler daha iyileri size gelsin
maşallah allah nazarlardan saklasın ikiside çok güzel. ama ufak prenses dahamı tatlı ne o balığı yesin sende onu :hungry: avların daim vede bereketli olsun
Tebrikler Ertuğrul Hocam, Balık güzel de, kızının yanında balık gölgede kalmış tabi : ) Maşallah fıstığa, tontiş yanaklarını ısırasım geldi; ) Allah bağışlasın, mutluluğunuz ve avlarınız daim olsun .
Alanya da tral olarak adlandırdığımız balık akya sarıkuyruk yalandırma çıplak ve tüysüz isimli akrabaları olan , kısaca kuzu grubundan bir balıktır. Engi hayvan kırk kiloya kadar büyür. Sonbaharda yavru bireyler sahile yakın yerlerde yiyecek arar , çok meraklı bir balıktır , her türlü yeme oltaya atlar , ne bulursa saldırır. Çok da hızlıdır.yavrular sürü halinde olur büyüdükçe sürüdeki birey sayısı azalır. Iccık palazlanınca tek tabanca açık denizlere doğru yol alır.
Trakun balığı (Caranx crysos), istavritgiller (Carangidae) familyasından, kemikli balık türü. Kızıldeniz'den Akdeniz'e göç etmeleri sonucu 1990lı yılların ortalarından itibaren Akdeniz kıyı bolgelerinde ve Güney Ege'de görülmeye başlayan tür, bütün Akdeniz'de ve Cebelitarık Boğazı'ndan çıkarak Kuzeybatı Afrika kıyılarına kadar uzanan yaşama alanına sahiptir. Genelde 20-25'li sürüler halinde dolaşır. Süratli bir balıktır. Akya balığıyla karıştırılır. Maksimum 5 kg'a kadar büyür. http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Blue_runner.jpg
Tutulan balığın Daha net bir fotoğrafı olsaydı bunun bir blue runner mı yoksa yavru bir amberjack mı ya da daha farklı bir cins mi olduğunu tartışabilirdik . Saygılar
Bizim tekneci Said ağaya danıştım, engi tralın yedi sekiz kiloluğu olurmuş hatta on kiloluğu olabilirmiş ama benim dediğim gibi kırklığı olmazmış. O akya cinsine benzese de ayrı bir cinsmiş .