15 Kasım pazar günü havayı güzel görünce yine attık kendimizi sahile. Her zaman benle gelen arkadaşın kardeşi de bizimle birlikte gelmişti. Kardeşi dediysem 29 yaşında kocaman adam... Hayatında hiç balık tutmamış. Ben çok şanslıyımdır, sizden çok tutarım, deyip duruyordu kaç zamandır. Onun eline küçük kamışı verdik biz de kendi kamışlarımızla başladık izmarit yakalamaya. Oltalarda 0,22 misine ve 11 no. sinek iğnesi vardı. Biz tek tük izmarit alıyoruz, kardeş oltayı dibe takıyor kurşun kopartıyor filan... Bir süre böyle geçti. Bi ara yine dibe taktım dedi, ardından garip hareketler serisi ve en sonunda çığlıklar eşliğinde minicik kamışın ucunu kıracak gibi çırpınan yarım kiloluk kefali denizden çıkardı. Artık varın siz düşünün tüm gün ne çene dinlediğimizi... Etraftan çinekop yakalıyorlar, istavrit yakalıyorlar, biz izmarit yakalıyoruz, yok, en büyük balık onunki. Bu makbul balık değildir, lağımda yüzer, b.. yer filan diye kötülüyoruz ama nafile... Artık günlerce dinleriz. Saat 4'e kadar izmarit çok kesattı. 4-5 arası ise çok kuvvetli balık yaptı. Biz de o arada durumu kurtardık ama yine de en büyük balığı yakalayan aceminin çenesinden kurtulamadık
Avınız için tebrikler. Birde, yiyeceğiniz o balıkları binbir çeşit insan ayağının bastığı, tükürdüğü v.s. kaldırımlara sermeseydiniz
Haklisiniz da bir de baliklarin ciktigi denizi gorseniz Evde baliklari iyice yikiyorum ve temizlenmis olduklarini dusunuyorum, binbir pislikle evimize gelen sebze, meyveleri yikadigimiz gibi...
. Aret selamlar abi Gayet güzel bir rapor olmuş, Pis & temiz bir şekilde gider artık . Güzel. Selamlar. İyi akşamlar. .
"kokar mokar tok tutar" denir bizim burda.. nedir bu acemilerden çektiğimiz yok kardeşim vermiyorum kimse olta
Doğru söze söyleyecek birşey yok aslında. Cumartesi günü İstinye' de biz balık çekerken, denizde 3 metre ötemizde yaklaşık 40 cm lik bir sıçan leşi yüzmekte idi . Yinede kontrol edebileceğimiz zararlı etkileri en az seviyeye getirmekte fayda var.
Soylemeyeyim dedim ama o leşler beni de fena halde rahatsiz ediyor ve tum tadimi kaciriyor. Cogu gun goruyorum. Tabii binbir cesit baska pislik de cabasi.
Denize dokulen yagmur kanallarinda ya da pis su borularinda bogulup geliyorlar heralde, şiddetli yagmur yağdığı zamanlarda berbat manzaralar olur bazen Boğaz'da...
Burda açıktan denize kanalizasyon borusu bırakılmış yıllardır akıyor.Ne çevrecisinden ses var nede halkından...Daha da kötüsü ben kendimi bildim bileli o borunun ağzından balık tutanı hiç eksik olmuyor.. Avınız gerçekten güzel olmuş..Bir liman bölgesi bulsaydınız da o kefali canlıya yatırsaydın..
dört denize sahip bir ülkede yaşıyoruz, karadeniz marmara denizi ege denizi akdeniz ama hala denizlerimi denetliyen,koruyan meclise taşıyan bir denizcilik bakanlığımız yok.
Haha acemi şansı boşuna meşhur değildir.Tebrikler.Acemide artık müptelası olmuştur balıkçılığa başlıyorum diye yarın tepenize dikilirse görürüm sizi