avatarımda yazan 3,5Kglık çipuranın hikayesi; öncelikle elimde konuyla alakalı herhangibir fotoğraf yok. bu yüzden anlattıklarıma samimiyetime güvenerek inanmak durumundasınız. 2001 yılıydı.pariste ikamet eden dayım Türkiyeye tatil iznine geliyordu.Bu yıl arabasız geleceklerini,benden onu A.Menderes havaalanında karşılamamı rica etmişti. dayımı ve ailesini alıp çeşme karaburundaki yazlığına bırakacaktım.ne olur ne olmaz diye 120cm lik küçük oltamıda torpido gözüne atmıştım. neyse dayıyı alıp götürdüm yazlığa,onlar eve yerleşirken,saatte gece yarısı 03,00 gibi olmuştu.bende biraz uyudum,saat 6 gibi uyandım,buraya ödemişe dönecektim.içimdeki kurta yenik düşüp,soluğu sahilde aldım. giden arkadaşlar bilir,karaburun,alaçatı,karareis vs. buralar çok güzel ve bakir yerlerdir.kıyıdan tavuk göğsünü attım gitsin.misinada 0,25lik,kamış 120cm. tam sinekten bir takım yani. bir kaç denemeden sonra 4-5 tane mercan geldi.bu arada güneş görünmeye başlamıştı.sonra olta tekrar kıpırdadı.başladım çekmeye,hah yine mercan derkeeeen misina birden ağırlaştı,sanki biryere takılmış gibi,çekiyorum geliyor ama ühüüü ne güçlükle,aklıma arkadaki düzeneği (sanırım adı kalama) biraz gevşetmek geldi.az biraz gevşettim,habire çeviriyorum. sanırım 30dk dan fazla uğraşmışımdır.neredeyse olta kırılacak derken kıyıya bir balık çıkardım.balığa alık alık bakarken,arkamda 7-8 kişinin toplandığını sonradan farkettim. ben ilk başta mercan yakalamışım,onu çekerken çipura onu görüp kapmış,tek iğnede 2 balık. işin enterasan tarafı balığı kıyıya aldığımda tam iğneyi çıkarmak için eğildiğimde köstek düğümünün orada çözülmüş olması.belkide birkaç saniye daha geç kalmış olsam bizimki kaçıp gidecekti iğneyle. eee neye niyet neye kısmet.bizimki derya kuzusu yaklaşık 3,50kg çekti.
öncelikle yıl 2001. ben şu an bile acemiyim. bedende 3 iğne,iğnelerin bedene bağlantı arası oldukça yakın.en alttaki iğnede küçük balık.yani çupranın ağzında 1 balık 1 tanede iğne var.habire çekip durmaktan mercan ağzındaki iğne damağı yırtmış,çuprayı yakalayan asıl iğne o. anlaşılmayacak bir durum sanırım yok.