Acemi Sırtıcı

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında cevikarslan tarafından paylaşıldı.

1. cevikarslan

cevikarslan Enes

Arkadaşlar biz bulunduğumuz yerde arkadaşlarla toplanıp tekne organizasyonu düzenliyoruz. Bazen güzel balıkda alıyoruz. Ancak sırtı konusunda çok fazla bir bilgim. Forumda sırtı ile ilgili konuları da araştırdım fakat sorularıma cevap olacak bilgiye ulaşamadım. Ben amatör olarak sırtı çekmek istiyorum çok fazla iddam yok. Bununla ilgili ;
    1) takım önerileriniz nasıl olur? Şema şeklinde resimli bir anlatım varsa çok makbule geçer?
    2) Takım illa kamışa mı takılı olmalı? Çünkü kamış ile tekne sabit duruyor iken avlandığımız için bir de biraz acemi olduğumuz için takımları söküp takmak çok uğraştırabilir. Kasnağa sarabilirsek eğer evde hazırlayıp o şekilde gidebilirmiyiz diye düşünüyorum.
    3) Misinayı kaç metre salmalıyız?
    4) Bir de izmir foçada avlanacağım bunu da göz önünde bulundurarak tavsiyelerinizi yaparsanız sevinirim.

Bu sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim. Hepinize rastgele

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Enes Kardeşim,

Sırtı konusunda, üstadımız Orhan Küçükbiçmen' in konularını dikkatle okumanı tavsiye ederim.

http://www.balikavi.net/forum/member.php?u=10799

Yeterli zamanı ayırıp bu konuları incelersen aklındaki soruların hemen tamamına ilişkin cevapları bulacaksın.

Sırtının tekneden ne kadar uzakta çekileceği konusu kullanacağın teknenin motoru ile doğrudan bağlantılıdır. Şayet içten takma yada iki zamanlı bir makine kullanıyorsanız mesafeyi mümkün olduğu kadar uzun tutun. Ben dört zamanlı 9,9 Hp makine ile 45 metre geriden gelecek şekilde çekiyorum.

Son düzenleme: 7 Nisan 2010
  3. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hakan abi link bozuk.

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Düzelttim Barış, uyarı için teşekkürler.