Acemi spinciye bir yardım lütfen... Nasıl tutuluyor bu balık :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ycan tarafından paylaşıldı.

1. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Bir yardım edin lütfen delirecem :) ; yeni başladım spin işine, sabah 6 de kalkıp başlıyorum atmaya, 40-50 metre atıyorum, deli olacam palamut levrek sahtelerimi takip ediyor dibine giriyor, yanıma kadar takip edip geliyorlar beni görüp dönüyorlar, 2 saatte bu söylediğim olay 15-16 defa oldu bir defa atladı alamadım. (tutamasamda seyretmek bile büyük keyif verdi)

Atıp walk the dog denilen olayı yapıyorum devamlı, bu kandırmacayı devamlımı yapıyoruz, yoksa 1-2 defa yapıp dümdüz kıyıya kadar çekiyormuyuz, balığı seyrediyorum sahtemin arkasından bir sağ bir sol yapıp duruyor dibime geliyor beni fark edip kaçıyor,

Balık sahtenin arkasındayken nasıl çekmeye devam etmeliyim, yine walk the dog yada hızlı sarıp bırakmamı yapmalıyım, yoksa çok yavaş dümdüz çekmelimiyim.

İlk defa gece at-çek deniycem geceleri açık renkli sahte kullanmak daha mantıklı geliyor bana?

Cevap verenlere çok teşekkür ederim, Saygılar

2. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Gece atçeklerinde koyu renk kullan sabah yeşil rengi tercih et konu palamutsa
    Seri çekip anı durup kısa sert vtd sonra yine seri çek Vtd onda bir oranında yap.
    Palamuttan emin değilsen su üstü sahtelerinde de yukarıda söylediğim denklemi kendi tecrübelerinle geliştirebilirsin.
    (takip ederek hangi aksiyonda balıktan reaksiyon aldığın gib...)

Levrekte ise bunun tam tersi ama en yavaş şekilde çekmen lazım ... (su sıcaksa hayvan pestil gibi oluyor)

3. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, peki balık sahteye atladı alamadı yada takip ediyor , bizim reaksiyonumuz ne şekilde olmalı, sahtemizi ağır ağır çekmeye devammı ediyoruz yada durduruyormuyuz , bir aksiyonmu veriyoruz?

4. devrim balbay

devrim balbay devrim

Favori Kamış:
    daiko raven
    Favori Makine:
    stella 4000 fe
    şöle bir söz vardır spin işinde '' eğer balığı görüyorsan oda seni görüyordur.''
    kendini sakla bence .. eğil,diz çök , kaya arkasından at. ne yaparsan yap özellikle gündüz avlarında kendini göstermemeye çalış.. beyaz ve açık renkli kıyafetler giymemeye çalış , ışığı hiç bir zaman arkana alma ,gölgen daima karada olsun.. iyi avlar..

5. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Uyguladığınız yöntemler turna, tatlısu kefali gibi balıklara göre
    Siz düz ve seri sarın,

Makinenin kolunu sağlam tutun. Balığı farkettiğinizde duruma göre bazen hızlanın bazen yavaşlayın, gözünüz balıkta olsun. Lüfer ve palamut duran sahteye vurmaz. Sürekli kaçan yeme dalar.

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    palamut mu? istanbulda mı?

7. ycan

ycan Yalın CAN

Favori Kamış:
    Shakespeare-Balzac
    Teşekkürler bilgiler için, denemelere devam edicem, balık beni fark ettiğinde 8-10 mt lerde dönüyor zaten , bu gece deniyeceğim bakalım kısmet, Şarköyden deniyorum yazlıktan İstanbul değil Yekta bey :)