Soracağım soru belki size komik gelecek ama merak ediyorum sahte yemler sadece avcı balıklarında mı kullanılır,yoksa çupra, karagöz ,mercan gibi balıklarda da kullanılabilirmi? idk
sahte balıklarla enteresan avlar yapılabilir özellikle aksiyon vereyim derken hızlı hareketler yaptığında 3 lü iğneler çarpma görevi gördüğünden tesadüf takılabilir. Ama bu işin fantazi kısmı yani bir avcının başına hiç gelmeyebilirde yani özellikle mercan karagöz çupra avlıycam diye sahte atılmaz ki bu balıklar (özellikle mercan) zaten çok derinlerde yemlenir senin sahteyi görmezler bile
Sahte ile genelde levrek, deniz turnası, sinavrit, akya, lambuka, zargana gibi avcı balıklar yakalanır. Ama yerine ve sahtesine göre "melanur" da yakalanabilir.
ben geçenlerde bir karagözle bir kefal yakalamıştım mesela tam bir komediydi, ama levreğe yaklaştığımı hissediyorum
bir tane meraklı kefal çekmiştim i o an o kadar çok sevinmiştimki! mrsparkle ama maaalesef onu çarpmışım!, kıyıdakiler öyle söyledi. çok meraklı bu kefaller, sahteyi yemiyor ama onunla oyun oynamaya bayılıyorlar. hihi bir de parmak kadar dikine çizgili balıklar var ne olduğunu bilmiyorum onlarda çok takip edip oynaşıyor sahteyle. dikkat et kaplumbağa ve vatozda atlayabilir , sonuçta onlarda avcı sayılır bazende balık olmayanlar saldırıyor :hungry: , onlarada dikkat et; martılar, kediler, köpekler, kargalar, vesaire çocuklardan uzak tut rastgelsin :thumb: