Acemilik zor :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ucurtma tarafından paylaşıldı.

1. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

Herkese merhaba.Daha 3 gün oldu olta alıp kıyıdan balık tutma girişimlerine.Oltam SIWEIDA Atafu 3.60 mt 100-300 Gr. Makinemin ismini göremedim o yüzden resim paylaşacağım.

Balık vuruyor ama bir türlü yakalayamadım.Oltayı çektiğimde yem ya didiklenmiş oluyor ya da gitmiş oluyor.Kullandığım misina 0.30luk iğne ise 6 numara.Yemler ise sülünez ve sardalya.Nerede hata yapıyorum okuya okuya hatim ettim burayı ama anlayamıyorum.Bu arada Ayvalıkta yaşıyorum.Burada olan arkadaşlar varsa aramızda tanışmak isterim.

2. Antuan

Antuan M.Fatih

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.10 7-21
    Favori Makine:
    Okuma Deadringer 25 -Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    Levrek 4.7 kilo
    Hata yok havalar çok sıcak ufak balık çok var minicik balıklar gıdıklıyordur yemleri iğneleri iyice ufalt yok ben büyük balık istiyorum dersen yapacak birşey yok gibi :D

3. memetb3

memetb3 Mehmet

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    penn pursuit, okuma distance pro
    Ufak balıklar yemlerinizi götürüyorlardır muhtemelen. Avlandığınız saatleri değiştirin gece avlanmayı deneyin mesela. Daha uzağa atışlar yapmaya çalışın kıyıya yakın daha fazla yavru balık olur. Resimdeki naylon misinayı çıkarmadan üstüne makinayı ağzına kadar dolduracak 0,20 civarında ip misina sarın. ne kadar dolu olursa makina o kadar uzağa atış yapılabilir. Kamışın atarı mı 300 gram? eğer öyleyle o kamışla hem atış hemde balığı hissetmek imkansız olur. 40-50 gramlık gezer kurşunlu takımlar kullanabilirseniz ve 70-80 metre mesafelere atış yapabilirseniz çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz diye düşünüyorum.

4. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

Hiç anlamıyorum gerçekten 100 300gr yazıyor oltada.Cevaplarınız için size ve Antuan'a çok teşekkür ederim.

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Gökhan ne tür yem kullanıyorsun bilmem ama yem ipi kullanırsan koca bir sülünezi 4-5 numara iğneye takıp yem ipini güzelce dolarsan ufaklıklar top tüfek dalsa hava civa :)

6. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

Metin Abi sülünez ve sardalya kullandım.Yem ipini aldım bugün akşam deneyeceğim inşallah.Umarım faydasını görürüm.Tavsiyen için teşekkür ederim.

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    sülünezi yem şişi ile takmayı unutma sakın...videoları var mutlaka öğren...:thumb:

8. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,

Makineniz DK5000 veya DK6000 9+1 bilyalı 5.2:1 devir oranına sahip bir makine gibi görünüyor.

Misina üzerine ekleme yapıp sıfıra sıfır doldurursanız bir miktar daha uzakta şansınızı deneyebilirsiniz. Kıyıdaki yemleri tırtıklayan ufaklıklardan bir nebze olsun kurtulursunuz. Denildiği gibi av saatlerinizi değiştirip gece veya sabah gün doğumunda deneyin. İğne boyutunu küçülterek yemleri çalanların türünü tespit edip ona göre gardınızı alırsınız :) Avlandığınız yerin dip yapsına göre kayalık ise gece şamandıralı deneyebilirsiniz. avlağı değiştirebilirsiniz. Seçenek çok yani...

Kısmetiniz bol olsun...

9. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

Teşekkür ederim Sertan abi bilgiler için.Dün akşam yem ipi kullandım 3 tane ispari tuttum saldım sonra.Çok keyifli.50 gram kurşun kullanıyordum oltanın üzerinde 100-300 gram yazıyor.Bu akşam 100 gram deneyim diyorum.Sizce nasıl olur?

10. mehmetaydn

mehmetaydn Mehmet AYDIN

Favori Kamış:
    fortuna 3,90cm
    En İyi Avı:
    6,5 KG KOFANA
    100 gram kurşun bence çok ağır,en mantıklı ve hep kullandığım 75 gram kurşundur.canlı ve tam iğne ebatında mamun bulursan (5 ve 6 numara fransız mat iğne) birde öyle dene.....ebatından küçük balıkları mutlaka zararsız bir şekilde denize geri iade et,hamsi niyetine pişireyim veya eve götürüp kedilere vereyim dersen yazık olur.:)

11. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

https://hizliresim.com/aDbv2Q

Arkadaşlar merhaba.Bu balığın cinsi ne.3 4 tane tuttum ama yavru sanırım diye saldım.İnternette araştırdım bulamadım.Bir bilgisi olan var mı?

12. şakir

şakir fikret

Yazili hani herhalde net bilmiyorum ama

13. ucurtma

ucurtma GÖKHAN

Teşekkür ederim Şakir.