Sene 94 veya 95 16 veya 17 yaslrındayken balık kim ben kim zamanlarım, hayatımda gördüğüm en büyük balık tv de cıkan javs öle biseydi iste, şu mesur köpek balıgı var ya o iste, canlı olarakta hamsi felan., dedemlerin ilcesine gölet yapıldı o tarihlerden birkac sene evvelinde, bu arada enistemde ilce belediyesinde işci ve gölette bekcilik yapıyor. Bende dedimki ugruyum sunun yanına, neyse gittim iste yanına gölet ilceden 8 km uzaklıkta, bende yürümeyi cok severim aldım esyaları elime koyuldum yola, dere tepe dag tas ( deresi yok lafın gelisi ) 2 saati geckin bi süre yanlıs basıma yürüdüm. Mekana sonunda vardım, eniste orda tabi oltalarla uğrasıyor hepsi dip zaten o zamanlar baska bi oltada görmedim, ögretti bana yemin nasıl takıldıgını nasıl atıldıgını, verdi elime bi olta ben tabi ne anlarım yırtılıyorum atacam diye küspeli yemlenmis oltayı. Fır döndüyü alıyorum elime sopa kavrar gibi sonrada bir ceviyorum bir ceviriyorum oltayı, mubareği sanki aya atacam bir bırakıyorum kancalar ya üstüme yapısmıs yada olta arkamda bazende hemen önümde suyun icine yakın biyerlere düsmüs, neyse biraz ugras biraz zahmet yırtıl tırtıl misali attık en sonunda oltayı gölete, mübareğin bir gidisi var sanki fisek fisek, sandım sanki karsı kıyıya düsecek gibi gidiyor, ulem cokmu salladık diyorum icimden o anda, derken olta 40 veya 50 mtre kadar mesafede düstü. Gerdirdim oltayı taktım zilini gittim enistemin yanına oturdum, cay iciyorum tabi ilk av maceram oldugu icinde bu balık isi bana felaket sıkıcı geliyor zaten oltayıda atamıyorum acemiyim ve bekliyorum iice sıkıldım, ne bu ya derken bir baktım benim oltanın yanında bitane kangal geziyor, eniste dedi senin olta yokmu orada? evet var eniste... ii o zaman su köpeği kovala misineni dolastıracak, oltana bak böyle balık tutulmaz (nebilirim zaten ben, nasıl balık tutuldugunu konusuton alla alla ... ) neyse gittim oltanın yanına kovaladım köpeği, baktım misinanın takılı oldugu sopa eğilmis, sunu düzeltiyim dedim, baktım zil de yok, zil suyun icine düsmüs herhalde köpek sopayla oynadı zilide düsürdü, neyse sehirliyiz ya üzerimiz basımız batmadan ayakkabımız camur olmadan zili sudan cıkarıyım dedim ki ayakkabı coktan camur, agzımda küfür dolanmaya basladı ( ne isim var benim burada ne demeye geldim hay balıgınada oltasınada vb. gibi. ). Neyse zili alıdık sopayıda dogruttuk geldi misinayı gerdirmeye, cekiyorum hafif hafif misinanın boslugunu almak icin, ama ne bitmez boslukmus, cek cek bitmiyor bende söyleniyorum o sırada tabi, derken bir asılma misina elimden gidiyor, tabi bendede birden bi heyecan, böyle bir duygu daha önce hissetmedim. Kavradım misinayı cekiyorum ama mübarek gelmiyor, bu arada bagırıyorum enisteye balık var diye, eniste bana bir baktı anlamıs herhalde baba bir balık oldugunu (tabi ben ne anlar babamı capakmı) enistede bana bagırıyor yavas cek yavas çek misinayı koparttırma diye, tabi benim enisteyi duyduğum mu var balıkla cebelleşmekten, ben oltayı çekmeye devam ama cek cek gelmiyor, balıkta bir saga bir sola sorti yapıyor, zaten cekmeyide bilmiyorum halat çeker çekiyorum, neyse cebellestik birmüddet, derken eniste yetişemeden balık göründü tabi bende de bi korku, mübarek kuzu kuzu offf ne kuzusu javs sanki . Ben buna değemem diyorum içimden, halen de cekiyorum misineyi, nasıl cıkarırım diye düsünürken bunu tuttuğum gibi misinayı geriye dogru gitmeye basladım, balıgı kıyıya cıkardım sonunda, cıkardım ama elimi değebildiğim yok balıga. Enistede geldi sonunda kancayı cıkardı aldı balıgı, tabi bende bir böbürlenme bir havalar, çünki enistemin tututklarınıda görmüstüm birkac saat öncesinde, en büyüğü 1,5 kilo ya var ya yok, neyse eniste bey balıgı kaptı santiyeye götürdü bende arkasından gidiyorum, ee tamam diyorum ben bu balıgı anneanneme ve dedeme götürürüm teyzelerimde felan var hpbirlikte yeriz diye düsünüyorum ( anneannemle dedemi cok severim onların elinde büyüdüm ). Ama enistenin baska planları varmıs, eniste bey daha önceden benim diğer enisteye söz vermis baba bir balık cıkarsa ona verecekmis, anlayacanız gibi benim aynalı sazan diğer enişteye peskes cekildi, bende havamı aldım tartmıslar kuzuyu 6 kg 400 gr cekmis, tabii bende ilk avım da baba bi balık yakalayınca balıkcılık merakı hat safaya vurdu. Kendime asla usta demem, halen öğreniyorum ama o ilk balıktan sonra prensip oldu capak cıktımı geri bırakırım gözüm babaclarda neyse ilk avım böyle oldu işte. (Noktalama işaretlerini kullanmamıştım özr arkadaslar, şimdi düzenledim uyarınız için tşkkrler.) Rastgele...
Zaten ilk duyulan o av heyecanı, sonraları kendini daha büyüklerine yönlendirmeni sağlıyor Bilen bilir, ben de ilk avımda Emirgan' ı ayağa kaldırmıştım çığlıklardan, ama şimdi gülüyorum o halime Hey Allah' ım O heyecan hiç eksik olmaz inşallah içimizden
Güzel bir hikaye. Acemi şansı diye de buna denir işte. Ama sazanın enişteye gitmesine üzüldüm. Noktalama işaretlerini pek kullanmadığınız için, biraz zor okudum ama yine de keyifliydi. Teşekkürler.
O zamanlar daha cocuktum, körpe bir genctim saftım, eniste bey kandırdı beni, elime verdi birkac kilo aynalı çapak, (kuzuyuda kurda verdi) bunlar yeter dedi sana gönderdi duygularımla oynadı hain eniste...