Herkese merhaba, Kalamış'tan kıyıdan olta ile balık avlamaya başladım. Birkaç kefal denemesinden sonra sarıkanat-lüfere geçiş yapabildim. Oltam 10 yıllık ancak son 1-1.5 aydır etkin olarak kullanmaya başladım. Kamışın ve makinenin markası Albastar (boy: 3.40m), hatta yanlış hatırlamıyorsam Eminönünden 15TL'ye almıştık zamanında. Oltam çok eskidi ve yeni bir olta takımı almak istiyorum. Genelde Kalamış'tan avlanmayı düşünüyorum, tecrübe kazandıktan sonra belki Kartal veya boğaza da gidebilirim. Nasıl bir makine, kamış almalıyım? Önerdiğiniz malzemeleri kazıklanmadan, uygun fiyatlara alabileceğim yerler nerelerdir? Forumları yeni yeni okumaya başladım. Lüfer avı için misina, sahte yem, iğne vb. önerileriniz olursa da çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler, Ömer
Ömer Merhaba; Yanlış hatırlamıyorsam akvaryumlarlada ilgileniyorsunuz Konuya gelecek olursak malzeme almak için kadıköyde İnceçizgiyi tavsiye ederim. Ordaki arkadaşlar gerçekten yardımcı oluyorlar. Alacağınız takımlar için ayırmış olduğunuz bir bütçe nekadar?
Merhaba öncelikle forum içerisinde kendinizi tanıtan bir konu açmalısınız. size bir hoş geldiniz diyelim ondan sonra gerisi kolay Ömer
Evet, fazlasıyla hem de. Akvaryum forumlarından hatırlıyorsunuz sanırım. Sizde de akvaryum var mı şuanda? Bütçe hiç düşünmemiştim ama 200TL'ye kadar para ayırabilirim diye düşünüyorum. Fiyatları pek bilmiyorum ama belki biraz daha arttırabilirim bütçeyi. Teşekkürler, başlığı açtım.
selam ömer ,istanbullu arkadaşlar muhakkak sana yardımcı olacaktır. ben senın butçene göre sadece hızlı bir şekilde göz gezdirerek aşağıdaki takımı kurdum. ama istanbullu arkadaşların tavsiyesi daha sağlıklı olacaktır. http://www.avmarketi.com/asp/product/5067/OKUMA-AVENGER-AV-65b-MAKINE http://www.avmarketi.com/asp/product/5009/Lineaeffe-oyster-cast-kamis-3-90
Ömer malasef akvaryumlarımı bozmak zorunda kaldım. Uzun zamandırda forumlara girmiyorum canım çekiyo heran geri dönebilirim Kamış önerisi değerli üstadlarımızdan gelecektir. Orta seviye kaliteli bir makine Okuma rav 2 ve shimano exage alabilirsin. Ancak fiyatları 200-300 TL arasında. İlerleyen zamanlarda daha iyi Daiwa ve Shimano modellerine bakabilirsin. Malzemeleri alacağın zaman gidip yerinde almanı tavsiye ederim. Sağlam pazarlıkla herzaman önemlidir
Sağol Mert abi, seçenekler arasına ekledim. Fiyatlar biraz fazla geldi. Yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama olta bakımı konusunda hiç bilgim yok, bir de kıyıda pek iyi bakamıyorum oltaya hala, hızlıca eskitirim diye düşünüyorum başlarda. O yüzden 200TL'yi geçmesem diye düşündüm. Gerçi Shimano Exage'lar 150TL'den başlıyor, onlar olabilir. Ama en azından markalar kafamda şekillenmeye başladı. Pazarlığı da hatırlattığın iyi oldu, ben gidip direk alırdım yoksa. Sağol öneriler için.