Acemiye tavsiyeler

Konu, 'Makineler' kısmında aeakkus tarafından paylaşıldı.

1. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Merhaba ben bu hobiye yeni gönül verdim.Kuzenimle balık avına gitmek istiyoruz.Ancak hiç birşey bilmiyoruz.Bundan dolayı sizlerden yardım almak istedim.Siteyi az çok inceledim.Her balık için farklı olta takımı olması gerekiyormuş.Sazan için farklı çipura için farklı vs... Ben İzmirden yazıyorum.Bu hobi için ilk olarak 50 ytl ayırdık.Bu parayla gönlümüze göre bir olta bulurmuyuz.Yani yeri geldiğinde sazan tutacağımız yeri geldiğinde denizde kullanacağımız bir olta almak istiyoruz.Birde İzmirde deniz balığı için avlak yerleri nerelerdir.Heralde sürekli konak iskeleden olta sallamak sıkıcı olur.Bu yüzden deniz balığı için avlak yerleride soruyorum.Türleri ile birkaç yer ismi söylerseniz sevinirm.Zaten türlere göre oltamızı hazırlarız.Öğreneceğimiz çok şey var.Yavaş yavaş öğreniriz inşallah.Öğrendiklerimizi,bizden acemi olan arkadaşlarla mutlulukla paylaşırız.Herkese canı gönülden rasgele...

2. İlayda_Av

İlayda_Av Ümit

İlk önce makine alırken basit birşey al..En azından alışana kadar..Bunun içinde en ideal yer(kendi dükkanım olmasına rağmen) kemeraltıdır..Avlak yerlerine gelince belirli bir süre gene konak civarında avlanıcaksın pratiğini geliştirene kadar aracınız varmı bılmıyorum varsa foça,dikili,çandarlı,önümüzdeki aydan sonra balığın en yoğun yaptığı yerlerdir.

3. İlayda_Av

İlayda_Av Ümit

Lidaki çupura levrek ve bol miktarda kefal :)

4. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Konak ta ne çıkar ne çıkmaz bilmiyorum.Çünkü daha yeniyim.Ama denizden babam çıksa yerim:D Yardımlarınız için teşekkürler.Başlangıç olarak önerebileceğiniz olta takımlarını söylerseniz sevinirim.Bende bütçeme uygun olanını alırım.Saygılar sevgiler.

5. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Arkadaşlar İzmir ili ile ilgili yasaklamalardan haberiniz olmadığını varsayarak, aşağıdaki bölümü okumanızı rica ediyorum.. :)

ALTINCI BÖLÜM

Alan Yasakları ve Sınırlamalar

Denizlerdeki yer yasakları ve sınırlamalar

MADDE 21 – (1) Gökçeada Yıldız Koy ile Yelkenkaya arasında sahilden itibaren "Sualtı Deniz Parkı" oluşturulan (40° 14’ 362” N - 25° 54’ 331” E ile 40° 14’ 575” N - 25° 55’ 686” E) koordinatlarında, 200 m. genişliğinde 1 deniz mili uzunluğundaki alanda her türlü istihsal vasıtası ile avcılık yasaktır.

(2) Fokların yaşadıkları mağaralarda ışık kullanmak, her türlü vasıta ile dalış ve su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır.

(3) Akdeniz’de, Kızılliman mevkiinde (36° 06’ 26’’ N - 33° 06’ 40’’ E) , (36° 05’ 17’’ N - 33° 05’ 31’’ E), (36° 06’ 09’’ N - 33° 05’ 46’’ E), (36° 06’ 00’’ N - 33° 07’ 10’’ E) koordinatlarında su ürünleri avcılığı yasaktır.

(4) Mersin ili, Erdemli ilçesindeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü sınırları içerisinde kalan limanda ve limanı çevreleyen 500 metrelik alan içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

(5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.
    (6) Kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla belirlenen ve 24 Eylül 2001 tarih ve 24533 sayılı Resmî

6. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Konak İzmir merkez ilçesidir.Kordona bir kaç km mesafede.İzmirin çoğu ilçesinden konağa otobüs var.

7. İlayda_Av

İlayda_Av Ümit

Doğru böyle bir yasak var..Ancak balık sezonu başladığında o şerit üzerinde bir günde 10.000 kişi avlandığı ıcın bu yasağa uyan ve uygulayanlar yok..:)

8. aeakkus

aeakkus Alipaçino

bu durumda konak da avlanamayız öylemi?ama konak iskelede avlanan çok kişi var.

9. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    izmirlilere serbest turistler avlanamaz:D :D :D

kimlik kontrolü yapılıyo:p :p :p

cezası altı ayla iki yıl arası:eek: :eek: :eek:

:cool: :cool: :cool:

10. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Yasakları delen her konuda her zaman mevcuttur arkadaşlar :)
    Bu durum yasakların çiğnenmesini ya da hiçe sayılmasını gerektirmez.

Bir günde avlanan 10001. kişi olmak istiyorsanız tabii ki avlanabilirsiniz, ama yok kurallar ve nizamlar benim için önemlidir diyorsanız kuralda belli nizam da ..;)

11. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Tüm kıyı şeridimiz doludur, üzgünüz :( :p

12. İlayda_Av

İlayda_Av Ümit

Herkez annesinden veya babasından tekne veya yat sahibi olmuyor veya araçlarıda olmuyor..Takdir edersinizki bu bir spor..Ve sporada kısıtlama olmaz illaki herkez tuttugu balığı yiycek diyede bir kural yok..

13. aeakkus

aeakkus Alipaçino

bana olta takımı tavsiyesinde bulunacak varmı?ayrıca yasaksa avlanmayız.avlanacak bir sürü yer vardır.

14. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ümit bey, söylediklerinizin doğruluğu tartışılır.. Ancak Amatör Balıkçılık ile ilgili sınırlamalar konusunda yetkili kurumlar tarafından oluşturulmuş bir çizelge var ve balikavi.net olarak bizler mümkün olduğunca bu sınırlamalar doğrultusunda bu sporu yapma gayretindeyiz.

Aramıza yeni katılan bir arkadaşımıza "yasa" laşmış bir hususu da bildirmek bizlerin görevleri. Uymak uymamak kişilerin insiyatifindedir ancak dediğim gibi bilgilendirmek te bizlerin amaçları arasındadır.

15. aeakkus

aeakkus Alipaçino

abilerim ben yeniyim ve bir olta takımım olsun istiyorum.kaşık olta ile turna avlandığını biliyorum.bunun dışında kaşık olta ile denizde avlanabilirmiyiz?ben deniz oltası alayım istiyorum.kıyıdan avlanmak için güzel bir olta.gerçi kıyıdan ne tür balık tutarım onuda bilmiyorum.kıyıdan levrek,çipura gibi balıkları tutabilirmiyiz?bilgilerinize ihtiyacım var.litfen yardımcı olun.

16. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ali arkadaşım, sana tavsiyem şu.. forumu, yayınlanan raporları, bu raporlarda tutulan balıkları, mekanları, yem çeşitlerini, tekniklerini, takımları incele... Bu sayede zaten nerelerde hangi balığı hangi olta tipleriyle yakalayabileceğin konusunda az çok fikir edinmiş olacaksın. Birilerinin çıkıp buraya birşeyler yazmasındansa, forumdaki konuları incelemen sana daha fazla yardımcı olacaktır inan bana..

17. aeakkus

aeakkus Alipaçino

Teşekkürler.Ben sizi dinleyip forumlara geri dönüyorum.Sanırım kendi kendimede öğrenebilirim.İyi günler...

18. sedatk

sedatk Sedat

Sanırım bu hat üzerinden avlanmanın yasak olmasının nedini Denizin yeterince temiz olmamasından kaynaklı olabilir.

19. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    ali kardeş galiba konuyu açtığına açacağına pişman oldu. :D :D

20. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    eee biz ateşli balıkçılarız ne yapalım. dere tepe gideriz düzü bulamayız bir türlü:D