================================================================================ mrb ben acemi balıkçı bu işlerde yeniyim bu hafta kurtbogazına gitcez inşallah nasıl yem kullanayım ,nereye atıyım, mantar mı atıyım ,dip oltasımı at çek mi yapıyım bana yardımcı olrsanız sevinirim.ayrıca kendim kızılcahamamlıyım yakınımızda gölette var orada da denemelrim olacak gölet için de tavsiyelerinizi bekliyorum saygılar .
eğer turna avı için ise 15 ni bekleyin benim tavsiyem Sazan ( C. Carpio) Kadife ( Tinca tinca) Şiraz ( Capoeta.sp) Yayın ( Silurus glanis) Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus ) türler avların sezonu açıldı sanırım 15 mar diye teblilerde belirtiliyo http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php
bence 15 nisana kadar en güzeli eksik takımları tamamlamak en güzeli bu aldığımız sasileri sahte balıklara bakmak ,ekipmana ihtiyaç varsa onları almak açılacak olan sezona hazırlıklı girmiş oluruz hemde sürdürülebilir bir avcılık için yatırım yapmış oluruz
Kurtboğazı'nda -eğer tırıvırıcılardan ve ağcılardan kaldıysa- sahtelerle at-çek yaparak levrek tutabilirsiniz.
Bir diğer tavsiyem ise; barajın doğduğu bölgeye yakın yerlere gitmen. Su sirkülasyonu orada daha fazla ve haliyle oksijen fazla, buna bağlı olarak da balık fazla olur. Diğer arkadaşlar yardımcı olacaktır. Benim Kurtboğazı için bildiklerim bunlar. Saygılar..