Arkadaşlar merhaba. İzmir de oturuyorum bucada en yakın mera çevreyolundan narlıdere istihkam sonunda atıyorum. Decathlon dan caperlan predator 350 kamış ve makine almıştım ekonomik yeni başlayanlar için. 0.35 misina kullanıyorum genelde mamun bağlayıp yem ipiyle sarıyorum. Hazır takım çapraz çupra takımı alıyorum.. 6 ayda anca bir kaç isparoz 1 2 tane gopez 2 defa küçük dil balığı felan alabildim. Sıkıntı nerde acaba. Bide bu olta ile sahte yem atamam mı acaba. Spin konusunda kendime güveniyorum yapabilirim gibi geliyor bu oltayla ama. Bu oltayla nasıl sahteler atabilirim acaba ? Veya büyük balıklar yakalamak için hangi takım ve yemleri kullanmam lazım nasıl meralara ve hangi havalarda hangi mevsimde gitmem lazım. Konak göztepe tarafına gitmek istemiyorum çünkü 5 metrede bi olta atan birileri var ben kafa dinlemek istitorum birazda. Yardımcı olan dostlara teşekkür ederim şimdiden.
Merhabalar ... izmirli olmasam da genel anlamda balıkta herne kadar aceminin şansı çok olsada tercübe önemlidir her gittiğiniz av kendinize bir şeyler katar. 6 ayda bir kaç balık almanız bir şeylerin ters gittiğine işaret olsa da önceliğiniz balık tutmak ise gitmediğiniz kalabalık yerlere gitmenizi önerrim... Çünkü nerne kadar kalabalığı sevmesenizde biraz gözlem biraz muhabbetle kıyıdaki avdaşlardan çok şey öğrenebilirsiniz. böylelikle kendinizdeki eksiklilleri göre bilirsiniz. malum mağzadan aldığınız takımla sahte (at çek) yapmanız biraz zor. yapılırmı yapılır ama yorrar ... andığınız takım ile engüzeli dip veya şamandıra dır. tutamamanızın nedeni yanlış yerde yanlış zaman da durmanızda olabilir. kalabalık yerde balık sese alışkındır, kimsenin olmadığı yerde balık sesten ürker... pek çok şehrin formları var... yardım alabilirsiniz. veya izmir için açılmış çok konu var... illa daha net bir tüyo isterseniz derin kayalık kumluk alanın birleştiği noktalar ı tercih edin iğnenizi çok büyük veya küçük kullanmayın yanınızda bol yem gotürün... evde kalan ekmekleri biriktirip içine peynır veya suyu kuspe bulabilirseniz toz halıne getirin katin palet yem toz halı.. teçelde olur çilek tercihimdir... karıştırın hepsi olsa iyi olur daha da farklı şeyler katıla bilinir. veya sade ekmekte olabilir deniz suyu ile yoğurun dibe inecek şekilde ... iğneni n ucuna heme düşmeyecek yem kullanın, benim için en idaali tavuk goğusu evde iğne boyu kesin kalan ekmeklerin uzerine serin tuzlayın göğüsün suyu ekmeğe aksı n iyi olur... sonra sertleşince başka bir poşete aktarın ,,, avlanacağınız bölgenin daha önce av verdiğine amin olun oltaları hazırlamadan önce avlağı yemleyin... ve tekrari oltayı sudan çekerken yine bir avuç balıkları urkütmeden yemleyin,, devamlı yapın... şansınız kesinlikle değişir... şunu da bilmek lazım balık avında havanın durumu mevsim günün saati rüzgar ayın durumu farklılık göstermesine neden olur... ayrıca sudakı popilasyon önemlidir... yemin bereketi ile canlanan yere avcı balık gelmesi muhtemel bu nedenle av bi surulıiğine kesilir... v.s. rastgele
Bir izmirli olarak konuya müdahil olmak istedim. Mamun gibi bir yemle izmir de isparoz dışında balık yakalaman neredeyse imkansız gibi bir şey. Çabuk deforme olan bir yem olması sebebiyle küçük balıklar avcı balıklardan önce davranacakları aşikardır. Bu sebebeple bulunduğun bölgeden yengeç tedarik etmelisin. İzmir de çupra yakalamak istiyorsan biraz sabırla çupra yakalayabilirsin. Diğer ufak balıklar canlı yengece yaklaşazmazlar. Böylelikle iri avcı balık yakalayabilirsin. Körfezde bol miktarda çupra balığı bulunmakta. Bu takımınlada spin yapman imkansız. Spin ve lrf aksiyon işidir ve bu takımın bunu gerçekleştiremez. Saygılar