Merhaba abilerim ablalarim herkeze merhaba balıga daha yeni basladım gecen hafta yenı baslıyacagım ıcın ucuz bı olta aldım.Ertesi gün galata koprusunde balıga gıttım tek basıma ordak abılerım sagolsun yardımcı oldular bana.Ama sansıma balık yokmus hıc bısey tutamadım gelelim sorularıma 1. Galata koprusunde bu aylarda hangi balıklar var ? 2. Hangi Balığı Daha Kolay Tutabilirim ? 3. Suni Yemle Büyük Balık Tutmak istiyorum hangi balık için hangi modeli tavsiye edersiniz ? ucuz olursa sevinirim.. 4. Suni yem kullandığım zaman at çek mi yapmam lazım ? 5. Bide istavrit için suni yem varmı varsa hangisini almalıyım ? Şimdiden teşekkür ederim
1 muhtemelen istavrit 2 çapari ile istavrit 3-4-5 suni yemle balık tutmak için atçek (spin) balıkçılığını araştırmalısın. Küçük de olsa olur dersen LRF başlığı altında araştırma yap.
Galata köprüsünde at-çek yapamazsın. Ancak yemli olur. Çapari birde elbette. Galata köprüsü, belki de istanbul'daki en kesat balık avlağıdır. Balıklar gelir geçer genelde altından, oyalanmaz pek. Ama o geçtiği anı yakalar, elinde doğru takım vs. varsa, lüfer, palamut vs. hepsi yakalanır. Köprünün çok belli bir iki noktasında, mesela kule diplerinde, demirbaş balıkları bulunur. Mevsiminde oralardan çok iri levrek, kefal, mırmır ve eşkina tutulabilir. Ama genelde o yerlerde olta atmak pek mümkün olmaz. Galata köprüsünün en sabit balığı kefaldir. Hemen hemen her zaman kefal bulunur ama mevsimine göre çok farklı takımlarla avlanabilir.