Merhaba arkadaşlar, bir kaç ay önce aldığım olta takımı ile bir kaç deneme yaptım ama hiç bir balık yakalamadım ... ben boğaz (sarıyer) kıyısına gidiyorum. internetten okudum ve anlayabildiğim kadariyle uygulamaya çalıştım ama nefile...sonuç aynı.. bu arada bendeki iğnelerin resimleri şöyledir: kurşunlarım ise: Abilerim, sizce elimdeki melzeme mi yanlış yada uygun değil!! bu arada 3.cü resimdeki iğneyi hiç denemedim. yem kullanmıyorum... hani tüylü iğne kullanıyorum diye! yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. şimdiden çok teşekkürederim
Bu takımların misinaları kıyı avcılığı için çok kalın, şimdiki istavrit için beden misinası 0.16 köstek misinası 0,10 dan daha yukarı çıkmamak lazım tabiki monofilament için. 3. resimdekini neden kullanmıyorsunuz anlayamadım? Tüylü iğne dediğiniz floşlu çapari ve onun balığı ayrıdır, yemli takımın ayrı.
sen bence bir av malzemecisine git ve bir kac takım capari al onlar istavrit içindir.resimdeki igneler bana göre yemli takım iğnelerine benzettim.
hakan abime katılıyorum. İğnelerin yemli takım için. Benim de nacizane tavsiyem öncelikle acemiliğini boğaz yerine marmaranın sakin sahillerinde atmandır. Boğazdaki akıntı seni biraz zorlayabilir. ayrıca ilk etapta çapari yerine 2li veya 3lü dip takımı denemenin senin için avantaj olabileceğini düşünüyorum.
ilk denemelerin ise , sadece kamış atmayı biliyorsan tek br tavsiyem olacak. al kamışını shildeki malzemecinin yanına git. ' 10lu bi çapari ve 100gr kurşun takarmısın ' de. bu tek cümlede birçok şeyi birden öğreneceksin. av marketlerinden alışveriş yaparken ne alman gerektigi , çapari nası açılır nası bağlanır gibi vs... sarıyerde isen büyükdere parkın sağı müsaittir takması falan pek yok diye hatırımda kalmış yanılmıyorsam. rastgele
Arkadaşlar hepinize teşekkürederim, kullandığım iğneler kıyı için kalın ve yemli olmalarını öğrenmek iyi oldu. şimdi yapacağım şey en kolayından başlamak o da Roy abinin tavsiyesini yapmak. sahildeki malzemecinin yanına gidip ' 10lu bi çapari ve 100gr kurşun takarmısın ' deyecem. melzemeleri tanımak için çok çalışmam gerek olucaktır. 3. resimdekini kullanmamanın nedeni oda yanımda yemin bulunmaması ve yem olarak ne kullanmam gerektiğini bilmememdir. Balıkçı_snipeR abi çapari yerine 2li veya 3lü dip takımı denememden söz ettiniz! bunlar nasıl acaba bilmiyorum. bunlara da bakıcam. Aslında ben imternetten takım aldım, kamıç+makine+iğneler+kurşun v.s. aldığım takım linki bu: http://www.hepsiburada.com/Liste/mo...egoryId=1308748&SKU=OUTBURC0166-350#Gorseller ve inşallah söyledikleriniz yapıp size geri bildirim yapıcam. Rastgele