Aci Bir Fotoğraf :(

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında pirana19 tarafından paylaşıldı.

1. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    Arkadaşım Sezai (stillborn19) ile birlikte sabah yapacağımız av için Gümüş balığı ve kerevit toplamaya gittik yaklaşık 1-2 saat önce. Boş poşet aramak için çalıların arasına bakınırken maalesef bu manzarayı gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.
    Kullanıldıktan sonra çalıların arasına atılmış bir tırıvırı ve ona dolanarak telef olmuş bir Kirpi... Tırıvırı sadece balıklara değil Karada yaşayan hayvanlarada ciddi zararlar vermektedir. Sizlerden ricam gittiğiniz avlaklarda bu tip durumlarla karşılaşırsanız derhal o tırıvırıları imha edin ki bu tip manzaralarla tekrar karşılaşmayalım.
    Saygılarımla...

2. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    yazıklar olsun bunları atanlara hatırlıyormusun serhat adamın biri yanımızda geldi tırı vırı atıyordu sende çıkar onları sana olta veriyim demiştin oda yoğun ısrarlarımıza dayanamayarak çıkarttı tırıvırıları salladı salladı ağaca attı aptal bikaçını topladım imha ettim ama ulaşamadıklarımkaldı kim bilir kaç kuş öldü

3. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Ne suçu vardı bu kirpinin Zararsız mazlum garip bir hayvan İçim acıdı onun yerine kendimi koydum çatlayacak gibi oldum düşünsenize bişeye takılıyorsunuz kurtulmak için çabalıyorsunuz ama nafile günlerce aç susuz ensonunda ölüyorsunuz bu hayvanın Vebalini nasıl ödenir acaba

4. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Evet hatırlıyorum. Hatta attığı bölgedeki ağaçlarda gece tünemiş kuşların fotoğrafını çekmiştim. :( Tırıvırı kullananlar o kirli ellerini vicdanlarına koysalar belki temizlenir..

5. selev92

selev92 selim

En İyi Avı:
    1 kg sarpa
    bu tırıvıları satmak yasak mı yoksa bazı yerlerde kullanmak yasak mı cok kotu bırsey bu ya bı de konuyla cok alaksı olmayan bı sorum var kerevıtı nasıl bulabılır ve yakalayabılırım

6. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    Bu tırıvırıyı imal edilmesi , satılması , kullanılması hatta avlakta dahi bulundurulması yasak faka gel gör ki insanlarımız bunları neredeyse tum av bayiilerinden bulabiliyor ve bilinçsizce bunlarla avcılık yapıyorlar.

Soruna gelince : Her barajda öyle değildir fakat burda Çorum'da çomar barajında çok fazla kerevit var. Gece bu kerevitler kıyıya kadar geliyorlar. Bizde fene ver kepçeyle birlikte kıyıdan avlıyoruz.

7. LapinCash

LapinCash

İçim gitti ya haycana , yapılırmı bunlar..

8. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Satanların da, alanların da, kullananların da Allah BELASINI versin.

9. jaga

jaga serkan

Favori Kamış:
    spro passıon
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    sazan
    ıyı gunler serhat kardesım bunları yayınlamanız onemlı bu gıbı forumlar sadece balıkavı uzerıne olmamalı toplumsal sorumlulukta var belkı aramıza yenı katılacaklar olacak yada bızı takıp edecek ınsanlar o yuzden ınsanlarımıza nasılbırseyler ogretılırse o bızım ıcın kazanılmıs bır zafar olur tabıkı yapacagımız uyarılarda dıkkatlı olmamız gereklı bırde arkadaslar sıze sorum olacaktı bu yemlık gumus balıgını nasıl yakalıyorsunuz yontemlerınız nedır çomardakı kopeklerden kendınızı nasıl koruyorsunuz ikisi üçü bır araya gelınce canavar oluyorlar balık avlarken tedırgın olmaktan sıkıldım

10. mert05

mert05 MERT

En İyi Avı:
    98 cm.turna-50 cm. sudak
    benzer bir oayda ben yaşadım.merzifonda hıra gölünün yakınında bir kuş aynı bu şekilde tırıvırıya takılmıştı. neyse ki hala yaşıyordu, güç bela çıkarabildik hayvanı.

serhat ve sezai kardeşlerim amasyaya gittiyseniz göreceğiniz bir diğer manzara ise şehrin ortasından geçen yeşilırmaktaki köprülerin üzerinden insanların balık tuttukları olacaktır. onları biraz izlediğinizde ise bir çoğunun tırıvırı kullandığını göreceksiniz.ne karışan var ne denetleyen. ben bişey söyleyim diye düşündüm 1 değil 2 değil her yerde aynı manzara. hepsini Allaha havale ediyorum.eğitim şart! doğaya ve çevreye saygılı avcılık yapan insanlarımızın artması, kaynaklarımız tükenmeden artması lazım. umarım olur???

11. Taytai

Taytai Mustafa

Favori Makine:
    Okuma
    Çok üzücü :( sadece tırıvırı değil hiç düşünmeden rasgele etrafa bıraktığımız naylon poşetler de benzeri üzücü olaylara sebep olabiliyor.

12. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    tırıvı vırı degil sadece abant ta göl kenarında savrulmuş ama agaca takılı kalmış bir takıma yakalanmış ölü bir kuş bulmuştum. kuş o kadar güzeldi ki yalı çapkını desem degil. ağaçkakan felandi. avdan sonra cevrede bıraktığımız hereye dikkat etmeliyiz ...

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Versin, Versin

Amiiiiiiiiiiiin....:( :mad:

Yalnız bunların değil, imal edenleri vede satanları kontrol etmeyip yeterli VEDE GEREKLİ cezai müeyyide uygulamayanlarında allah cc....................versin, AMİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİN....:mad: :mad: :mad:

14. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Valla köpekler bizi tanıyormu bilmiyorum birkere bana dışardayken havlamadı araba ile giderken peşimizden havlıyor ama yanına gittimde kuyruk sallıyor siz korkarsanız oyüzden cesaretlenir köpeklerden hiç korkmam o üstüme gelirse bende onun üstüne giderim :D tabiki oda kaçar
    Gümüş meselesine gelinde buda aynı kerevit gibi kenarda oluyor gece gündüz ama geceleri Kepce elfeneri ile su bitkilerinin arasına kepceyi daldırıyorum oşekilde Rahatça topluyorum Gündüzleride derin kenarlardan Çapari ile avlarım

Evet Haklısınız burda kızıl ırmakta neredeyse %85 i kullanıyor Yeşil ırmak bitti gibi bişey sanırım hiç rapor göremiyorum Rogar suları falan veriliyormuş suyun pisliği biyandan bilinçsiz avcılık biyandan güzelim yeşil ırmağı mahvetti Irmağın merkeze yakın olmasıda ayrı bi sorun teşkil ediyor şehirin tüm pislikleri ırmağa akıyor

15. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster Spinning 7 1"
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 RCDouble Handle
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 8.200gr Amerikan Levreği 820 gr Alabalık 1250 gr
    ya arkadaslar ben yozgatta balık atesli silahlar ve baglama üzerine satıs yapıyorum sizlere yemin olsun kapımda kocaman tırıvırı satısımız yoktur diye yazdım artık gına geldi üzerime abartısız söylüyorum günde en az 30 kişi gelip soruyo tırıvırı var mı diye zararlarını anlatıyorum fotograflarını gösteriyorum adamlar anlamıyo ne yapmaya calısıyolar anlamıyorum.....

16. CasperFisher

CasperFisher Eren Can Yaşar

Favori Kamış:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kilo
    çok acı. yazıklar olsun!

17. sansarnemrut

sansarnemrut kaan

En İyi Avı:
    Çok yakında..
    Tırıvırıyı satan av bayileri ceplerini doldurmayı, kullananlar ise bol balık tutmayı hedefleyen bir takım bilinçsiz, beceriksiz insan grubudur. Gelecekte avlayacak balık bulmak bir hayal olduğunda acaba geçmişte ne kadar duyarlı olduğumuzu hatırlayabilecek miyiz?

Kendi adıma konuşayım.. Bir pet şişenin kapağını yere düşürdüğümde bile doğa için zararlı olduğunu hatırlıyor ve geri dönüp alıyorum. Denize düşürdüğüm naylon poşeti kullandığım takımı kullanarak dakikalarca karaya çıkartmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum.. Çok değil 5-10 sene sonra doğanın en güzel nimetlerini yavaş yavaş kaybediyor olacağız.. Çocuklarımıza bir zamanlar ne balıklar tuttuğumuzu anlatıp iç geçireceğiz tekrar aynı balıkları göremeyeceğimiz için..

Öncelikle devletten bir adım olması gerekir.. Denetlemeler hakkıyla yapılmazsa tırıvırı resimlerini daha çok göreceğiz..

18. cezzar90

cezzar90 Mehmet

En İyi Avı:
    Çupra - İzmir Kordon
    arkadaşlar ben daha önce görmediğim için resimden seçemedim bu tırıvırı nedir ne işe yarar zararları var anladığım kadarıyla nasıl zararlar bunlar kısaca bir tanım yaparsanız bilmeyen arkadaşlarda ( benim gibi ) gördüklerinde gerekli müdahaleyi yapabilelim. Devletin müdahale etmesi gerekiyor diyoruz haklıyız da ama yakın zamanda böyle birşey olacak gibi görülmüyor araştırıp nereye şikayet edeceğimizi öğrenirsek bu da çok faydalı olur satan kullanan gördük mü uyarılarımıza kulak asmazsa böyle bir uygulamayı kullanırız.Teşekkürler.

19. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    tırıvırı misina'dan yapılan ufak bir ağ dır Olta atargibi sallayarak suya atarlar onun yanında geçmek suretinde olan bir balığı kendine dolaştırarak yakalar aslında zararsız gibi görünüyor işin şu boyutuna bakarsak attığın suyun gibinde taşlar bitkiler çalılar.vb. şeylerle dolu takılıp kopuyor ve balıkları 100 yıllarboyu avlıyor ona takılan balığı yemeye gelen balıkta takılıyor yani 100 yıllarboyu o sudan çıkartılmadıkça Pasif avlanıyor İllet bişey hem balık popülasyonunu olumsuz yönde etkiliyor hemde Suların kirkenmesine sebeb oluyor karada ise böyle kirpi.kuştürleri takılıp onlarda ölüyor

20. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Nasil onemli kisilerin yaninda guvenlik nasil bankalarda guvenlik var ise sularimiza goz kulak olacak gorevlilerin olmasi sart.
    Ben avrupada yasiyorum burda dogdum buyudum hayatim balik tutmakla geciyor.
    Ama bir sefer olsun kesinlikle bu tur basit balik tutma yontemleri ile karsilasmadim.

Bunun disinda her an gorevli gelecek aman bir yanlis bisey bulundurmayalim yanimizda diye bir korku var uzerimizde.
    Zaten yanlis bisey olmazda,yinede belli olmuyor her defasinda yeni yeni kanunlar cikiyor.
    Bunun sebebide balikciligi korumak icin elbetde.
    Cunki oncelikle belgelerin yaninda olacak daha sonrada butun kurallara uygun sekilde balik malzemen olacak.
    ve bu saydiklarim yoksa yaninda vay haline.

Serhat duyarliligindan dolayi sana tesekkur ederim.
    Bu tur konular cok daha agirlikta olmaliki daha cok uzerine gidilsin.

Son düzenleme: 22 Eylül 2010