Açıksu avlarımızın diğer güzelleri, muhteşem fangri mercanlar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Cmt'si ve Pazar gün ve gecelerini içeren açıksu avımızın yorgunluğunu halende taşımaktayım.Oysa Çupra av vermeye başladı,Surf takımlarımı alıp bir türlü peşlerine düşemedim.

Tarihlere baktım,Saroz ve Gökçeada avlarımıza geçen sene Kurban bayramında başlamışız.Yani arada 10 gün fark var.Üstelik suların soğuması gecikmiş vaziyette 20 derece dolaylarında.

Oysa geçen sene 10-12 derece civarındaydı.

Geçen senenin gerçek trofelerinin hayaliyle açıldık.

İlk batık,2, ve 3, av vermedi.

Nerdeyse Gökçeada arkasına dolandık.Havanın yatık olması lazım gelirken buralarda maalesef 4-5 hava ile karşılaştık.

Takımlarımız jiglerimiz,bu konudaki tecrübelerimiz pek işe yaramazken nihayet ilk balık geliverdi.

Boyundan büyük Kendo jige atlamıştı 500-600 gr'lık fangri.
    Neticede iri bir torik ve orta boy bir sinagritle günü noktaladık.

Aklım hep yemli dip avındaydı.Bu gaye ile yanıma güzelce hazırladığım karides ve sülünes almıştım.Yedekli FC misinalı 2 NO;Teflon kaplamalı Fudo iğneli takımlarıma pek güvenmekteydim.

2Kamışla avlanacaktım.Biiri Okuma Cedros speed jig düşük aksiyonlu kamış ve Salina11 makaralı ,diğeri sevgili Ahmet beyin hediyesi Revolation Titanyum Jigging Master kamış ve makara olarakta Daiwa Saltiga Dog Fight.

Belkide yemli dip avlarımın en heyecan verici,hep iri balıklı bir avını gerçekleştirdim.

Hele gece avında millet uyurken olta başında sabahlamam,tam 3 kere tüm ihtimamıma rağmen 0,35 FC misinamı koparan fangriler,adrenalimi tavan yaptırdı,şimdi dahi hayaller içinde belkide önümüzdeki hafta gitme ihtimalimizin gelmesini,geceleri pek uyuyamayaraktan beklemekteyim.

Avlandığımız bölge,en yakın sığınacak bir limana nerdeyse orta süratli bir tekne ile 3saat mesafelerdeydi.

Eski adı İmroz olan bu adanın Türkce karşılığı,çabuk değişen rüzgar manasındaymış.

Sahidende hava yatık derken,her burnu dolandığımızda orta sert rüzgar ve bazı yerlerde inanılmaz dip akıntılarıyla karşılaştık.

Yanıma aldığım 200-250 arası kurşunlar,ince ip misinam, takımımın,demirliyken dahi uçurtma olmasını önleyemedi.

Fangrinin tüm hışmıyla oltalarımıza vurması esnekce kamışımın anında kafa eğmesine sebep olmaktaydı.

Vuruş yeterliydi, zaten fangri iğnemi ambarlayıveriyordu.

2 No iğnelerim dayandı açılmadı ama güzellerin gırtlağından çıkarmak hem bana üzüntü verdi ve hemde hayli uğraştırdı.

Bir dahaki sefere iğne nolarını 2 boy büyük, misinamı ise Nihayet kıymaya karar verdiğim Seaguar FC 0,41mm misinadan yapacağım.

Nispeten uzun palalı iğneler kullanacak,karideslerin sadece kafa ve kuyruklarını kesip tüm olarak kabuklu takacağım.

Sanki fangriler kabuklu daha seviyor ve bu sayede iğnedende yem çabuk sıyrılmıyor.

2 kere cift iri fangri çektim.Yüksek devirli ancak Drag'ı hayli güçlü olan Daiwam inlesede Salinam banamısın pek demedi.

O muhteşem kafa atışlarını hissetmek ip misinanında sayesinde olsada doğrusu pek keyf vericiydi.

İkinci gece adanın nispeten daha sakin ve tabiatının daha munis bir bölgesinde avlandık.

O vahşi tabiatın bereketi yeni yerde pek yoktu.Zaten yanımıza lüfer için kol gezen profesyonel teknelerde uğramaktaydı.

Sorduk onlara, hemen hepsinde çok iri sinagritleri aynadan gördüklerini ancak paraketicilerin bu trofelere yem beğendiremediğni söylediler.

Öyle ya jiglerimizede pek itibar etmemekteydiler.

Havaların soğuması gereği,lüfer akımınında bitmse lazım geldiği konularında hemfikir olduk.

Sinagritinde akyalar gibi ağzının tadını pek bildiğini ve onlarında lüfer peşinde olduklarını ise yeni öğrendim.

Demekki gelecek sefere canlı lüfer veya sarıkanat takıp uzunolta yapacağız.

Ama benim favori avım gece yemli iri fangri avı,onun tekne yanına gelene kadar mücadeleyi bırakmaması,güzelliği,kıymeti,lezzeti vs.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum.

Sevgi ve saygımla kalınız

Nihayet jige gelen ilk balık orta boy güzel bir fangri mercan

Uploaded with ImageShack.us

Fangri derken Sinana gelen koca Lapina.

Gece güzellerinden tombul bir Fangri

Jige gelen orta boy bir sinagrit

Uploaded with ImageShack.us][​IMG][/URL]

Kimi zaman ciftte çektik

Ertesi günü kurtaran ise bu iiri torik oldu

Livarımız gittikce kırmızılaştı

Muhtelif güzeller

Dönüşte yorgun ama mutluydum.

2. 4443

4443

Hey maşallah VEDAT amca harika kareler tebrik ederim güzel ve bereketli avınız için sevgiler ...

3. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    Tebrikler üstadım.gözlerim doldu,içim gitti,daldım,hislendim...
    Fangri benim tutkum,aşkım,favorim..Henüz değil yakalamak,görmek bile nasip olmadı..
    Sninle fangri avını öyle isterdimki,ömrüm boyunca duacın olurdum.. :)

4. heraklitus

heraklitus GÖKHAN

Favori Makine:
    Ryobi Kobe 4500
    Tebrikler vedat amca..Keyifli bir av olmuş...Bende böyle avlar yapmayı çok isterim.Ne mutlu size ...Daha irileri rast gelmesi dileğiyle...

5. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

tebrik ederim vedat abicim....bu köftehorlar biz gelincemi saklanıyor,yoksa yanlış zamandamı geliyoruz...böyle devam edersen yakında yanındayım bilesin

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Maşallah Vedat Amca her zamanki gibi yine döktürmüşsün:)

Nicelerine rastgelsin..

Saygılar:)

7. eskineci

eskineci Ali KINACI

Favori Kamış:
    Alba Star
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Eşkine 720Gr. Pisi kalkan 1Kg.
    Vedat Amca tebrikler.

Bu kadar uzun av sonunda az ama iri balıklarla dönmüşsünüz. Daha irileri ve iyileri oltana rast gelir inşaallah...

8. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    Tebrikler vedam amca

9. Masse

Masse KEREM

Favori Kamış:
    Discovery Fishing Team Surf Voyager - 4.20 m (100-250 gr)
    Favori Makine:
    Discovery DFT Mercury EFA 5000-Misinam Shimano Technium Surf 0,35mm
    En İyi Avı:
    39 cm Eşkina 32 cm Lüfer 23 adet Sarıkanat :)
    Vedat Amca olağanüstü bir av gerçekleştirmişssiniz fotolar ve balıklar mükemmeler ellerinize sağlık süpersiniz maşaallah :)

10. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    Sana ellerinden öperim demekten başka bişey gelmiyor içimden. Allah sağlıklı avlar daim etsin sana Vedat abi. SAygılar....

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Vay haline o fangrilerin,bu ihtiyar delikanlının uykularını kaçırıyorlarsa,başları fena halde tehlikede:)
    Haftaya bu fangri denen balık ne kadar büyürmüş sorusuna resimli bir cevap gelecek gibi.Vedat ağabey o tekne ve teşkilatın hakkını verir evelallah.

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Oy oy oy oy ............

Mükemmel kareler, süper balıklar.

Nasılda basmıştır onlar takıma Vedat amca. Özenmedim desem yalan olur. Ben bir palamut çekerken yamıldım. Sen o kırmızıları ikişer ikişer çekmişsin, kutlarım.
    İnce ayrıntılar ve samimi anlatımında çok zevk katmış rapora.
    Ellerine sağlık, nicelerini dilerim. :)

13. Safa Sunay

Safa Sunay Safa Sunay

Favori Kamış:
    Lineaeffe Sorrento 4.30 ,Okuma V System 2.70 10-40gr
    Favori Makine:
    Okuma Blue Hawk,Okuma Safina Pro spa25
    Vedat amca ne raporu okumaya doyabildim nede resimlere bakmaya harika birav gerçekleştirmişsiniz tebrik ederim avlarınız daim olsun...

14. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Vedat amcam döktürmüşsün yine vallah:) bir gün sizinle jigging yapmak nasip olur inşallah:) yoksa bizim kıyıdan sinarit filan tutacağımız yok vallah:)
    teşekkürler Vedat amca..devamına rasgelesin..

15. Worthless

Worthless Yağız Karayel

En İyi Avı:
    Orfoz 5.5 kg / Çeşme
    maşallah tebrik ederim abi. allah devamını versin :)

16. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Vedat amca elleriniZe saglik yine cok guzel bir av yapmissiniz tebrik ederim :)

17. Beyazzmavi

Beyazzmavi Ferhat

Favori Kamış:
    Shimano Surf Leader Bx..
    Favori Makine:
    Shimano Stella 8000pg...
    Tebrikler Vedat amca.
    Yaşayan bir efsanesiniz. :)

18. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Vedat amca çok güzel bir av olmuş. Eminim ki raporlarını okuyan herkes balıkları görerek keşke bende orada olsaydım diyordur haklı olarak.

Ancak şunu söylemeliyim ki bizim düşüncemiz bu değil.

Ben ve arkadaşlarım balık tutmaktan çok sizinle tanışmak istiyoruz. Çünkü biz tuttuğunuz balıklardan çok bilgi ve tecrübelerinizle güzel bir gün geçirmeyi hayal ediyoruz.

Hayatta hayal edilene ulaşmak için, sizin gibi üstadların tecrübe ve bilgilerini dinlemek ve uygulamak gerekir.

Bu arada nasipse KASIM ayında yanınızda olacağız.

Maşallah diyeyim ve tanışmak dileğiyle sağlıcakla kalın.............

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Vedat abi, gerçekten müthiş bir av yapmışsınnız, hepsi rüya gibi mercanların:) Bizede birgün nasip olur inşallah...

En son önceki sene Gökçeadada yemiştim mercanı ve tadı hala damağımda kaldı:rolleyes:

Herşey bir yana, yarım asırdır tutmadığı balık kalmayan bir üstadın, her avında hala ilk günkü heyecanını ve arzusunu taşıması takdire şayandır, amatörlük ruhu dedikleride bu olsa gerek...
    Ellerine ve emeğine sağlık Vedat üstadım:clap2:

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Vedat amca yine harika bir av güncesi.

kafam dogfight'in inlemesine ve salinanin banamisin dememesine takildi. bu dogfiht orkinoslarla, kiliçbaliklariyla, dev fangrilerle vs... mücadele edebilmek için tasarlanmis piyasadaki en iyi jigging makinalarindan biri. nasil olurda mülayim boyuttaki iki balik bu makinayi inletebilir? sebebi yüksek devirle (6.2) jigi baliktan kaçirmaya yönelik olmasi olabilir mi? dolayisi ile agir isçi sinifi bir makina degil. malum 200kiloluk bir orkinosu makina degil, makinanin kalomasi yoracak kamis çekecek. bana biraz psikolojik bir durum gibi geldi zira bende elime shimano alinca bahsettigim psikolojik durum içinde makinayi yorumluyorum.