acil...denizde elektrikli motor

Konu, 'Motorlar' kısmında adventurer tarafından paylaşıldı.

1. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    merhabalar, yazlikta kullanmak üzere elektrikli motor almak niyetindeyim ancak ilgilendigim marka olan flover in tuzlu suya uygun versiyonlarini ithalatçi firma getirmiyor. satici denizde kullanim sonrasi tatli suda yikarsam sorun olmayacagini söyledi. acaba faydasi olurmu?
    cevaplar için simdiden tesekkürler

2. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Doğrudur Umut kardeş..Denizde hangi malzemeyi kullanırsan kullan mutlaka kaldırırken tatlı su ile yıkamalı ve kurutmalısın.Aksi takdirde oksitlenme yapar.

3. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    peki tatli su motorunu denizde kullanmak mümkün olabilirmi tamamen düz mantikla düsününce tuzundan arindiririm sorun hallolur gibi geliyor. 1200 dolar nere 400 tl nere, parada cepte kalir....
    diger taraftanda alemin uyanigi senmisin Umut diyorum....tuzlu su motorlari niye yapiliyo o vakit :)

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Kardeş..Tuzlu suda kullandığın motoru tabiki tatlı suda da kullanabilirsin veya tam terside olabilir.Sonuçta tuzlu suda kullandığın ekipmanı mutlaka tatlı su ile yıkamanın önemini unutma..Ama denizde kullanacağın motor mutlaka benzinli ve en az 5-8 hp.`lik olmalı..Elektrikli motor ile denize açılmanı istemem kesinlikle..Gölde elektrikli(yüksek amperli akü ile ve mümkünse yedekli..) denizde de benzinli..

5. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    bu konuya cevap yazmakta biraz geç kaldım galiba ama belki başka fikir sahibi olmak isteyen arkadaşlar olur onlara yarar.
    ben 4 gün önce promarine bir bot ve haibo 44 lbs elektrikli bir motor aldım ve gölde kullanmak için değil tamamen denizde kullanmak için.bende daha önce tüm forumları gezdim bu önerileri dikkatlice okudum herkes elektirkli motor u tavsiye etmez yapıda konuşuyordu.ben yinede aldım. bu tamamen beklenti ile ilgili bi durum siz elektrikli motorla o dalgadan bu dalgaya tabi uçamazsınız,peşinizde beyaz beyaz köpükler bırakarak yardırma derecesinde hızlar yapamazsınız fakat benim gibi kürek çekmekten yorgun düşmüş işin eğlencesinide isteyen insanlar için bulunmaz bir nimet. her insan benzinli motor alabilicek ekonomik güce sahip olmuyor malesef hayatımızda sorumlu oldugumuz şeylerde var.fazla uzatmıyım lafı aldım ve 2 gün önce 12v 60 amperlik inci akü supr a akü ile kullanma fırsatım oldu akşam vakti hava kararırken. aldıgım keyfi anlatamam size 45 dakikaya yakın kullandım. ertesi gün aynı akü ile hiç şarj etmeden sabah 10dan öğlen 2 bucuga kadar bursa/güzelyalıda bilen bilir yat limanından kızılay plajının arkalarına kadar gidip geldim kardeşimle üstelik gelirken dediğiniz gibi aniden dalga çıktı ve baya çalkantıda 5.viteste geldik. üstüne üstük aküyü bitirmek için yat limanınıın içinde bayada turladık. umarım alıcak arkadaşlara bi fikir sunabilmişimdir. bu tamamen beklenti ile ilgili birşey. ve aman haa tedbiri ve güvenligi yinede enden bırakmayalım.teknoloji bu ne olcağı belli olmaz :) saygılar

6. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    payladiminiz için çok tesekkürler.öncelikle yeni takiminizi en keyifli sekilde sorunsuz kullanmanizi temenni ederim. sizin haibo tuzlu su versiyonumu yoksa standart versiyonumu aldiniz. bide aklima takilan yeni bir konu, elektrikli motorlarin güç seçenekleri. yaptigim arastirmaya göre ilgilendigim markanin 33lbs lik, 45lbs lik vede 55lbs lik versiyonlari arasinda yok denecek kadar az hiz farki var. hatta 45 lbs 55lbs den daha hizli....itme güçlerine gelince 55 lhe 1800 kilo, 45lik 1500 kilo, 33lükse 800 kilo itiyormus. su durumda 33lük bile fazla fazla yeter gibi görünüyor. sonuçta botta ve kiralik sandalda kullanilacak. diger taraftan arada fazla fiyat farkida yok almisken en kuvvetlisini istiyor insan

sonuç olarak elektrikli motorlara hakim arkadaslara sorum, lbs'nin hizla alakasi varmidir? bu konuda kafam karisik cevaplar için tekrar tesekkürler

7. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    bu arada sordugum sorunun cevabini sanki önceden vermisim gibi bi durum oldu ama olay farkli, bu bilgileri satisin yapildigi siteden aldim ve dogrulugundan emin diilim. sitedeki arkadaslerin tecrübeleri daha fazla önem tasimakta

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Umut kardeşim.Denizde elektrikli motor kullanmayı en son ama en son çare olarak görüyorum.Sennde benimle ayni düşündüğünü zannediyorum.Sen ki deniz motorlarının envai çeşidini kullanmışsın.Hiç motoru olmayan birisi olsan deniz motoru sana zevk veriri.Fakat şimdiden sonra nasıl zevk alırsın bilemem.

9. egemenparlar

egemenparlar isim hanem boş kalsın

herkese kolay gelsin

uzun süredir bende motor almak için uğraşıyordum ve sonunda karar verip benzinli bir motor aldım. elektrikli bir motor almamamın sebebine gelince (ki almayın demiyorum) üretim bantlarında elektrikli motorlar (uzun süren okuma ve araştırma sonucunda) suyun tuzluluk ve kimyasal yapısına göre üretilmiyor. üretim aşaması, ne için kullanılacağına bakılarak yapılıyor. bundaki kıstaslar uluslararası kriterlere dayandırılıyor (örn:Bofor ölçeği) sargıları ve mekanik sistemleri bu yönde oluşumunu ve mühendisliğini tamamlıyor. zaten kullanım amaçlarını klavuzlarında açık bir biçimde belirtiyorlar.(türkçeye çevrilmiş bir çok klavuz pazarlama stratejisimi bilemiyorum) bu klavuzlarda genelde (open water) kelimesi geçer. buda anlaşılacağı üzere tuzlu su değil açık su yani deniz:) kulanılamaz mı bilemem ama ben kullanmama kararı aldım saygılar hepinize.

10. egemenparlar

egemenparlar isim hanem boş kalsın

merhaba
    elektrikli motorlar genel olarak yüksek miktarda tork üretir. bu da düşük devirlerde maksimum itme gücü sağlar. onun için yüksek itme güçlerine sahipler.bu rakamlar onun için çıkıyor

11. 56562

56562 xxx xxxxx

Merhaba,

Her durumda denizde benzinli motor kullanmanızı öneririm. Birinci neden elektrikli motor ile birlikte taşımanız gereken akünün ağırlığı ve acaba akü ne zaman bitecek endişesinin deniz zevkinize darbe vurmasıdır.

İkinci neden ise tatlı su için üretilmiş motoru denizde kullanmanın yaratacağı teknik sorunlar. Şöyleki, bildiğiniz üzere denizde kullanılan motorların üzerinde " tutya " adını verdiğimiz motor gövdesindeki korozyonu engelleyen parçalar vardır. Bu parçaların amacı bilinen en kuvvetli elektrolizlerden birisi olan deniz suyunun makine gövdesinden elektron çalmasını engellemektir. Tatlı su için üretilmiş makinelerde bu parçaların takılı olduğunu sanmıyorum. Dolayısıyla makineyi tatlı su ile yıkamak deniz suyunun verdiği zararı engellemeye yetmeyecektir.

12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    flover motorlari Türkiyeye kim getiriyor bilemiyorum ama sadece 50 dolar fark olan tuzlu su versiyonu neden getirilmez anlamak güç....1200 dolar verip minn kota almayida içime sindiremiyorum. kismet diilmis ne diyelim, benzinli motorla devam....ama genede arastirmaya devam; motor sesi olmadan su siriltisi dinleyerek gezemezsem gözüm açik gidecek....

13. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    benzinli motorda kullandım onuda kiralıyordum hani burada tabikide benzinli motorlara laf söyleyemem onların zevkide bi ayrı ama elektrikli motoruda tavsiye ederim.dediğim gibi bende öncesinde bu yorumların hepsini okudum denize açılmayın falan diye çok açılmıyorum yinede gerçi ama yorumlardaki kadarda berbat oldugunu görmedim.elektrikli motorun aküsünü taşımak zor geliosa zaten bu bot motor işleriyle uğraşmamak gerekir.siz benzinli motorda erikli 0,5 lik su şişelerindemi taşıyorsunuz benzinini yine en az 10 lt 15 lt belkide 20 lt.bahane bulucak insana malesefki bahane çoktur.herseyin ayrı bir zevki,durumuna göre degerlendirilmesi var.
    flover hakkında pek bilgim yok torquedo galiba ismi o motorlar elekrikli motor içinden en güzelleri şarj aletleri üstünde benzinli motordan farkı yok fiyatlarıda ona göre baya pahalı :D 1.5 2 3 milyarlar seviyesinde. sonra minn kota,haibo,flover vs gibileri. dediğim gibi ben haibo 44 lbs kullanıyorum üstelik ikinci el aldım temiz bir şekilde promarine 3 metre botum 12v 60 amp supr a inci akümle daha öncede yazdım bir akşam üstü 45 dk 4 viteste sonrasında ise sabahında 10 dan 2,5 3 e kadar bursa güzelyalıda koyları dolaştım kızılayın ilerisine kadar gittim üstelik gelirken dalga çıktı 5.viteste hplaya zıplaya geldim.2 kişi oldugumuzuda belirteyim. tamamen beklenti ile ilgili bir şey :)

14. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    30 33 44 55 lbls lerin farkları itme güçleri ama size tavsiyem orta birşey almanız.çünkü 55 lbs diğerlerinden daha fazla amper harcarmış 44 lbs atıyorum ki 10 amper çekiosa saatte 55 lbs 15 gibi bi değer çekermiş. buda tabikide 60 amperlik bir akü kullandığınızı varsayarsak atıyorum 4 saat kullanıcağıza 2 saat kullanmanız demek. ihtiyaçlarınıza göre orta halli bir şey almanızı öneriirm yada aldığınız motora göre baya kuvvetli bir akü

15. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    60ah aküm var kismet olsaydi 45lbs yada 55lbs düsünüyordum ama su tuzlu su olayi isleri bozdu. istanbulda zaten benzinli motor kullaniyorum yazlik için çok kisa seyirler için düsünmüstüm elektrikli motoru ama ne kadar hesapli olsada ilk sezonun sonunda pas içinde pert olmus makinam olmasinida istemem. sizinki tuzlu su versiyonu sanirim zira ikinci sahibisiniz ve hala sorunsuz çalismakta.
    simdi bende isca diye bir marka buldum tuzlu su için 66lbs. ama istanbulda satilmiyor merkezi izmir. servis sorunu olabilir diye düsünmekteyim

16. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    öyle illa tuzlu su için olsun diye dşünmedim ben izmirde temiz bi arkadaştan aldım oda tuzlu suda kullanıyodur heralde izmirde deniz varken gölde kullanımaz bildiğiniz 300 400 lük motorlardan ikinci sahibiyim kullanmamdan sonra güzelce heryerini tatlı suyla yıkıorum kuruluorum kaldırıorum.bi sorun çıkarıcağını zannetmiyorum güzel baktıktan sonra.

17. ozan

ozan Ozan

siz üreticinin belirttiği yerde belirttiği şekilde kullanın gerisini boşverin. bide denize elekrikli motorla çıklımazmı çıklır. kürekle bile çıkılıyor. ama baya bi dalgaları geçip baya baya dalgalar çıktımı yetmediğini görürsüznüz

18. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    ya açıkçası şimdi ben bursada oturmaktayım denizle bağlantımda güzelyalı/burgaz/mudanya evim bilmemne okyanusunun,atlas okyanusunun kenarında değil 1 metre 2 metre dalga çıksın ki burda en kötü havalarda çıkan dalgalar belli ki öle havada denizde balık tutmak için insanın ne işi olsun oda ayrı bi soru :D :D süper yatları olan insanların bile öle havalarda çıktıklarını görmedim bi eğlencesi yok bence.hı şöle bir şeyde var benim karadenizereğlisi ile de bir bağlantım var oradada bulunuyorum o elektrikli motorla ve botla orda çıkamısın dediğinizde kesinlikle çıkmam oda ayrı birşey. durumları,imkanları iyi gözlemlemek gerekiyor.

19. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    arzettigim gibi zaten 15bg 4 zamanli motor kullanmaktayim ancak tasima ve barindirma zorlugundan hemde yazlikta ve tatilde gittigim yerlerde kullanacak pratik biseyler arayisindayim. ayriyeten yazliktada 2 km kadar yol katedip benzin almak,evin içinde benzin kokulariyla yasamakta ev halkini oldukça aleyhime döndürmekte :)

tamamdir arkadaslar birgün içinde tekrar karar degistirdim. bi aksilik olmazsa bu ay sonu 45lbs flover i aliyorum....bu arada hayatimda ilk defa internet üzerinden kredi karti ile alisveris yapacam hadi hayirlisi....bot olarakta bi süre uygun izgara taban bakinirim bulamazsamda intex excursion....

ayrica biri 9 digeri 7 iki ufaklik var ellerinizden öperler; onlara deniz sevgisini asilamaya çalisiyorum sanirim bu paketle baslamalari en güvenlisi 15ligin yekesini tutmayi çok istediler ama riskli olabilirdi, bu pakette sanmiyorum sorun çiksin

herkese yardimlari için sonsuz tesekkürler

20. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit

Umutçum Izgara tabanı aklından geçirme.Biliyorsun ben aldım 2 hafta sonra sattım.Motorun performansını % 30 azaltırsın bilesin.