1 ayligina Izmir Karaburun'a tatile geldim,asil amacaim sessiz sakin hem tatilimi yapabilecegim hem balik tutabilecegim bir tatil gecirmekti ancak balik kismi ne yazikki husran oldu.3 hafta sonra hidecegim ve eli bos ayrilmak istemiyorum.Dun sadece 1 adet sarpa tutabildim.Asil amacim ve hazirligim levrek icindi ancak burada kiyidan levrek avlayan gormedim,Karaburun Bodrum plaji civarinda avlaniyorum,aksam saatlerinde gunes batmadan 1 saat once avlanmaya basliyorum,maxrap fayu ve kendo seabass beyaz sahtelerini kullaniyorum.Bu bolge icin ne yapmam lazim,levrekten vaz mi geceyim?sarpa ve kefalle mi yetineyim.Lutfen onerilerinizi acilen bekliyorum.tatil icin son 3 haftam.tesekkurler.
Dur daha 3 hagta 21 gun ve 42 doğum ve batım suları var Sahtelerıne su ustu ekle rover 98 veya pnıc prey olabılır... Yemlı cıpura dene ızmırde yem boldur al boru kurdu madya sulunez uclü takımla salla gıtsın yatır bekle mutlaka gelır bırseyler... Spın de ıse sılıkon yemlerede bak derım...
Spin ile işim olmadığından pek bilmiyorum fakat dediğin Bodrum plajının sağındaki kayalıklardan ve limanın dış kısmından yemli avlanabilirsin. Karagöz sargoz başta olmak üzere güzel balıklar yakalama ihtimalin yüksek. Hem gece hem gündüz deneyebilirsin. Gündüz madya gece sülünez ve boru kurdu daha iyi iş yapıyor.
Aynen ben de oralardan avlaniyorum,takim olarak ne kullabmaliyim?dip cok kayalik dip takiminij takilma ihtimali cok yuksek
Çok hafif 10-20 gram kurşun ve iki iğneli takım kullanabilirsin açıkçası ben 20 gramla taktırmamayı başarıyordum biraz alışmak gerekiyor tabii. Zoka kullanabilirsin oltayı attııktan sonra yavaşça boşluğunu al fazla boşluğunu alma biraz gevşek olsun takımı toplarken çok hızlı sar dibe gelmesin. Hava aydınlıkken gidip otsuz bir alan bulmaya çalış zaten çoğunlukla dibe değil otlara takılıyor. Çok uzağa atmana gerek yok kıyıdada güzel balıklar var. Boru tipi kurşunlar var taşlara pek takılmıyor onlardan almanı da tavsiye ederim. Zoka ve yem olarak madya gündoğumunda veya batımında kayalıklarda kiloluk sargoz yakalayabilirsin. Gece limanın dış tarafında bolca mandagöz mercan dediğimiz balıklardan var tabiatı itibariyle pek büyümeyen bir balık fakat tadı idare eder. Başka aklına takılan bişey varsa sorabilirsin
Dun yem alma firsatim olmadi bu yuzden kayaliklardaki kabuklu canlilari yem yaptim dip oltasiyla attim ancak balik gelmedi,levregi buradaki bir balikciya sordum,suan olmaz goc zamani buradan gecerler o da ekim gibi olur dedi.artik levrege olta atmayacagim.Bolgeyi bilenler icin soruyorum,liman tarafindansa astorio otel arkasindan atsam daha mi iyi olur?liman tarafinda sadece kucuk siyah baliklar var baska balik goremedim