arkadaşlar öncelikle herkesin bayramını şimdiden kutluyor ve bu konuya olacak ilginize şimdiden teşekkür ediyorum. bayramda eşimin memleketi olan izmire ziyarete gideceğiz fakat ben kayseride yaşadığım için tatlısu avcılığını biliyorum alabalık sazan yayın vs.. 3,5 metrelik kamışla birlikte 8 bilyelik oltam var diğer 3 oltam ise 2.10 luk ve 8 bilyeli makinesi mevcut. eşimin aileside bozyakada oturuyor. şimdi bozyakaya en yakın nerde avlanırım. 3,5 metrelik kamışla kıyıdan çipura avlayabilirmiyim avlarsam nerde avlarım yer olarak avlayamazsamda ne avlarım. 2,10 luk oltalarla neler yapabilirim kıyıdan hangi balıkları çekebilirim. çekebileceğim balıklar en çok hangi yemden hoşlanırlar. başınızı ağrıttım ama yardım ederseniz sevinirim. saygılar. herkese rastgele.
tüh Gökhan , İzmirden avlanabilmen için minimum 9 bilye lazım, hele birde kamış 4 metreden azsa hiç balığa bile gitme İzmir bu, balıkları çok seçici İzmirli arkadaşlar yardımcı olacaklardır umarım, iyi bayramlar ve tadında İzmir avların olsun inşaallah
Sevgili Gökhan, İzmir de İnciraltı Urla Çeşmealtı sana en yakın denizi en temiz yerler buralardan avlanabilirsin.
Gökhan eğer yol bilmem iz bilmem diyorsan hiç uğraşma bayramın 1. günü hariç hergün balık turu var çeşmeye,gidiş,geliş,tekne,öğle yemeği hepsi 35 lira alıyorlar,hiç olmazsa çeşmede açıkta avlandım dersin... Tel istersen pm ile atarım... Hatta 3. günü bizde gidicez istersen beraber gideriz... Yok illa tekbaşıma kıyıdan atıcam dersen,araban yoksa bozyakadan konağa in,ordanda sahilevleri,inciraltı,güzelbahçe otobüslerinden herhangi birine bin buralar git,inciraltından atıcaksan yanında bol bol beden götür,çok taşlık orası çünkü,habire kurşun,iğne takılıyor...
İzmir Sayın kardeşim Gökhan, Araban var mı? İzmir körfezinde bostanlıdan inciraltına kadar olan sahil şeridinde avlanmak yasak. Yasak olmasaydı yine de avlanma derdim. Yaptığım bir araştırmada körfezde çıkan balıklarda metal düzeyinin hala yüksek olduğunu ve sağlığımıza zararlı olduğunu öğrendim. Ama inciraltında, sahilevleri çeşmealtı araban olmasa da rahatlıkla otobüs ile gidebileceğin yerler. araban varsa da çeşmealtı, balıklıova, ıldır, mordoğan, karaburun, alaçatı, seferihisar sığacık körfezi avlanabileceğin güzel yerler. Balık olarak da; mırmır, çupra, karagöz, lidaki, yerine göre kefal biraz zor olsa da levrek de avlayabilirsin. Yem olarak da balığına göre; borukurdu, sülünez, madya, çupra için ayrıca yengeç, levrek için teke, sardalya kullanabilirsin. İnternetten biraz araştırma yaparsan. Çeşmede çok güzel balıkavı tekne turları düzenleniyor. Fırsat bulursan katılmanı tavsiye ederim.Sayın üstadlarım, yanlışlarım varsa düzeltmenizi rica ederim. Herkesin bayramını şimdiden kutlarım. Bayramda herkesten güzel av raporları dileği ile...
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için herkesin bayramını gönülden kutlarım. turları gördüm üstadlar organize etmişler sağolsunlar ama bayram ziyaretinden dolayı o kadar vaktim olacağını sanmıyorum. faruk abicim sen yinede telefonunu pm olarak atarsan fırsat bulunca eğer gidebilecek durumda olursam ararım seni haberleşiriz. bende çok istiyorum çeşmede açıkta avlanmayı ama malum deplasmandayız kendinize çok dikkat edin. saygılar.teşekkürler.
faruk abicim eyvallah herkese çok teşekkür ederim. dün döndük abi kayseriye.inciraltına gittik özdileğin yanına tekenelerin falan olduğu yere fakat hiç bir şey yoktu midyecilerden başka.1-2 sefer balık vurdu ama ordakiler isparoz olacağını söylediler orda. midyecinin olduğu yere balık gelmiyo zaten bağıra çağıra şarkı falan söylüyolar.sonra avlağı falan değiştirdik 2-3 km ötede oltacıları gördük yürüdük sanırım denizin kayalık kısmı bitti orda. bide kayalık yerler bittikten sonra midyecilerde bitti. sabah saat 7 de oltalarımızı tam anlamıyla attık.saat 9 a kadar 4 tane çipura aldık ordaki oltacılar şikayet ediyolardı balık yok diye ama bizim av bereketliydi.fotoğraf makinamı kayseride unuttuğumuzdan dolayı fotolarını çekemedik,unuttuğumuz bizim hanımın havaalanında aklına geldi ama çok geçti güzel bir bayramdı çeşmede açıkta avlanmayı çok istiyodum ama kısmet olmadı ama olsun en azından kayseride yediğimiz deniz çipura diye sattıkları balıkların lezzet açısından deniz çipurayla alakası olmadığını anladım herkese desteğinden dolayı teşekkür ederim. özellikle faruk abi sıcak yaklaşımından dolayı sana teşekkürlerimi sunuyorum. numaranıda kaydettim inşallah izmire geldiğimde seninle avlanmak isterim avlanma fırsatı olmasa tanışmak muhabbet etmek isterim. saygılarımı sunuyorum.teşşekkür ediyorum.