acil-motor ısınıp stop ediyor

Konu, 'Motorlar' kısmında gozdemir tarafından paylaşıldı.

1. gozdemir

gozdemir Gökhan Özdemir

merhaba benim 97 model johnson 6 bg lik motorum var. motorun devri daimi çalışmıyordu. impelleri değiştirdim hala çalışmıyor. ustamla motoru söktük devir daim borularına hava verdik borular açık görünüyor. ama motoru takıp suyun içine koyduğumuzda yukarıdaki delikten su gelmiyor. ben birkaç kere bu şekilde çalıştırdım ve motor 15-20 dk sonra stop ediyor. herhangi bir önerisi olan kimse var mı acaba teşekkürler.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Yanlış anlamadıysam conta değiştirmişsiniz devridaim pervanesi ne alemde ?

3. gozdemir

gozdemir Gökhan Özdemir

impeller dediğim lastik pervane gibi bir şey onun dışında ayriyeten devri daim pervanesi yok herhalde

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    .....ayni sorun bir kac sene once arkadasimin teknesinde oldu....motor calisiyorken iseme yapmiyordu ve bir kac dakika sonra aniden stop ediyordu.....motor ates gibi yaniyordu ve duman cikiyordu....termostatin arizali oldugunu ogrenince gerekli degisimden sonra duzeldi.... sizde bir baktirin..

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    yok .. tamamdır bazı ustalar blok contalarınıda aynı sınıfa sokar.. tamirhanede musluktan hortum yardımı ile su verdinizmi?

6. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    motor stop ederek şuanda kendi için yapabileceği en iyi şeyi yapıyor, sorunu çözmeden pek çalıştırmasanız iyi olur.

su ile test ve termostat şuan kontrol edilebilecek en mantıklı şeyler olarak görünüyor. ayrıyetten impellerı çeviren pompa,kasnak vs. rahat şekilde dönüyormu ona da bakılabilir. ya impellerın tahrik aldığı yerde problem vardır yada çevirdiği suyun gittiği yolda.

7. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    sorun ilk bakışta conta gibi gözüküyor, termostatdansa ona bir bakın arkadaşların dediği gibi, daha önce hiç termostata bakmak aklımıza gelmemişti.

8. gozdemir

gozdemir Gökhan Özdemir

termostata da baktık ama motorun termostatı yok o açıdan termostat sorunu yok ayrıca pervaneyi söküp su verdiğimizde su devri daim yapıyor ama pervaneyi takınca çalışmıyor. motor rölantide iken acaba devri daim yapmıyor da acaba vitese takınca mı çalışıyor bilemiyorum
    ayrıca yanlışlıkla motor 97 model yazmışım aslında 2007 model olacaktı.

Son düzenleme: 5 Temmuz 2011
  9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    motor çalışmaya başladıgı andan itibaren boştada olsa su devridaimi olur..olmalıdır..

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tekrar söküp takmayı deneyin. uzun şaftı ise takmak biraz daha kolay olabilir. hava vermişsiniz bunu nasıl denediniz? eğer hava çıkıyorsa contadan sonraki kısımda bakır boru var orda bir sorun var mı? bir de borunun her iki tarafında kübimsi contalar olur onlar tam yerinde mi?
    10 beygire kadar olan motorlar sanıldığından sağlam çıkar. yine de devir daim yoksa çalıştırmaya devam etmeyin susturun. . olmazsa bugün ustama sorayım akşam cevaplarım.

11. gozdemir

gozdemir Gökhan Özdemir

motorun pervanesini söküp pervaneye doğru uzanan devri daim borusuna hava verdik üstteki su çıkış deliğinden hava geldi. pervaneyi takıp motoru çalıştırdığımda üstteki delikten su yerine hava geliyor ve motor ısınıyor. acaba diyorum benim motorum da su yerine işeme deliğinden hava çıkacak şekilde mi ayarlı acaba. o uzun çubuğun sağındaki solundaki contalara da bakmadım ama onların doğrudan devri daime etkisi olur mu acaba teşekkürler

12. ZEYNEL_59

ZEYNEL_59 zeynel

Favori Kamış:
    O gün ne gerekirse
    En İyi Avı:
    Kofana 58 cm. İstavrit 13 kg 2 kişi tebliğden önce
    Sorunu ilk okuduğumda termostat geldi aklıma. Termostat yok demişsin. Benim başıma şöyle bi olayda gelmişti. Devirdaimi sağlayan lastik bir pervane vardı. Bakınca sağlam gibi duruyordu ama üzerindeki hafif aşınmalar vardı. Sağlıklı su çıkışı olmuyordu. O parça değişince sorun çözülmüştü.

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bu tür motorlar su soğutmalıdır. Ya suyun devridaimini sağlayan pompa veya pervanede sorun vardır, yada suyun geçtiği kanala yabancı bir parça tıkama yapmıştır büyük ihtimalle.

14. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadasim bunun bir kac sebebi olur.
    1)benzine yag katmayi unutmussan,
    2)yeterli yag katmazsan,
    3)sogutma suyu gelmezse.
    Ben 3.cu madde icin gorusumu yazayim.Devir daim pervanesi asinirsa birden bire su kesilmez.Devir daim carkini direk olarak pervaneyi donduren cark tahrik ettiginden donmesinde bir aksaklik yoktur ancak,kamasi takilmamissa cark donmez ve su basmaz.Egerki hepsi saglam donuyor ve hava kabarcigi cikiyorsa emis yapamiyor demektir.Emis hattini kontrol edin ve sakin motoru calistirmayin.Cunki her Calisip SIKISTIGINDA sekmanlar silindire krapaj yaptiriyor,ya sekman yada silindir hizla asiniyor.Dolayisiyle en azindan motorda verim duser,calistirma zorlasir.Selamlar.(cark`i ters monte etmemissinizdir herhalde?)

Son düzenleme: 29 Temmuz 2011
  15. isahin74

isahin74 isa

bilende yazmış bilmeyende termostat nedir yahu 2 zamanlı 97 model 6 bg motorda :D sadece suyu alır motora iletir motordaki su kanallarıyla ısınan motoru soğutur ve ısınan su işeme deliğinden çıkar olay bu