Acil Paslanma Hakkında

Konu, 'Makineler' kısmında yikow tarafından paylaşıldı.

1. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(
    Elimde Shimano Alivio 4000FB makına var cevırme kolunu gevsettınızde kolun arkasından metal mi demir mi bilmiorum kucuk bır bolge belirir.Tam anltamadysam affola orda kucuk kucuk paslanmaya baslamıs ne yapabilirm.???

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    sevgili yiğit muhtemelen(minicik noktalar halinde) pas değilde korozyon belirtisidir.. wd40 ile temizle sıvı yag sür.. yakın plan resim alabilirsen daha detaylı yardımcı olur üyeler..

3. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    '' Bakarsan bağ, Bakmazsan dağ olur. ''

Ara sıra bakım ve temizlik yapmış olsaydın, bu sıkıntı olmazdı sanırım.:confused:

İnsanoğlu bile, 3 gun yıkanmasa leş gibi ter kokar, 2 ay yıkanmasa bitlenir.:p

4. yikow

yikow YİĞİT YAŞAROĞLU

Favori Kamış:
    Shimano alivio dx surf 4.20,,Okuma Salina Sea Spin 2.40
    Favori Makine:
    Shımano Alıvıo 4000FB,,Shimano nexave 10000fb
    En İyi Avı:
    Lüfer 33 cm :(

M.Tevfik abim nerdeyse her gün balıga giderim.Döndügümde daha elımı yuzumu yıkamadan alırım makinamı kamısımı bi guzel yıkarım tuzları gitsin diye daha 2 ay oldu alalı inan gözüm gibi bakıyorum.Sadece daha yaglamadım bazı abiler 1 yıl da 1 yaglamak yeter vs diyor.Benle alakalı deil o bölgeyi 100 kere iyicene yıkamısımdır.Hemen önyargıya gerek yok yıkadım veya yıkamadım ben size nasıl gecırebilirim bu durumu diye soruyorum fotoyuda en yakın zamanda yüklüyecegım.Muvaffak abi her zamanki gibi yardımların icin cok tesekkur ederım.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yiğit kardeşim, samimiyetine inanıyorum, bakım hakkında. O zaman o pas dediğin şey kesinlikle pas değildir, buna inan. Olsa olsa, yemleme esnasında ellerimize bulaşan kalıntıların, makinanın dış yüseylerinde ki oynak yerlerin arasına girip kalan parçacıkların tuzlu suyla birleşmesinden oluşan hafif korozyonumsu kızarıklıklardır. O kısımları gevşetip ıslatın ve eski bir diş fırçasıyla fırçalayın. Kuruyuncada hafif makina yağı kullanın. Göreceksiniz, ilk günki kadar ışıl ışıl olacaktır. İç aksamı 2-3 sene bakım gerektirmez.

O yorumumu yaparken aslında genel anlamda, bu konuyu okuyan arkadaşların dikkat etmesi noktasında fikir vermeyi hedefledim. Çünki çevremde hep görürüm, av dönüşü bir torbanın içine konur, taaa ikinci ava kadar orada durur.

Umarım konuya bakış açımı ve amacımı anlamışsındır.

Makinanı en güzel günlerde kullanman dileklerimle.