ACİL!!Sıfır 15 hp suzuki ilk çalıştırma.

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında bariskunch tarafından paylaşıldı.

1. bariskunch

bariskunch BARIŞ ŞAHİN

Merhaba arkadaşlar.Suzuki 15 hp 4 zamanlı sıfır motorumu bugün ilk kez çalıştırdım.Kuyruk kısmını geniş bir kova suya soktum ve su eksilmesin diye de hortumla kovaya devamlı su takviyesi yaptım.Yalnız motor çalışmasına rağmen işeme dediğimiz olay gerçekleşmedi.Motorun yanmasından korktuğum için 10-15 saniye sonra motoru durdurdum.Bunu 2-3 kez tekrarladıktan sonra tecrübeli bir arkadaşımı aradım.Arkadaşım,motoru çalıştırdıktan sonra bir süre beklememi ,Suyun motor kısmına gidip devrini tamamlamasını beklemem gerektiğini söyledi.Ben de yaklaşık 1 dk falan rölantide çalıştırdım ancak 1 dk sonunda da yine işeme yapmadı.İşemenin olması gereken delikten su buharı geldi bi ara.Daha sonra motoru stop ettim.Acaba kova yeterince derin değil,veya su basıncı az mı kaldı?Halbuki su seviyesi pervane üstündeki düz tabladan 2-3 cm yukarıdaydı.Merak ettiğim motor zarar görmüş müdür bu kısa süreli susuz çalışmada?Biraz yanık kokusu da aldım hani...Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

2. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    Su giris suzgecine baktinizmi? Suzgeci tikayan bir sey olmasin....?

3. bariskunch

bariskunch BARIŞ ŞAHİN

süzgece baktım.ızgara açık.Flush yazan yerdeki civatayı da söküp hortumu bağladım yine devirdaim olmadı.

4. Emrahmuh

Emrahmuh Emrah Kildiran

Favori Kamış:
    Okuma Cedros 60 Lb
    Favori Makine:
    Remixon Jig Master
    En İyi Avı:
    Orfoz 5 Kg
    İlk açılışı Serviste yaptırmazsanız ürününüz garanti dışı kalır. Bence bir an önce yetkili motor servisine giderek ücretsiz ilk çalıştırmayı yaptırınız. Eğer motorunuzun bir sıkıntısı var ise de Garanti kapsamında işlem yaosınlar..

5. bariskunch

bariskunch BARIŞ ŞAHİN

Sorun halloldu arkadaşlar.Derin bir kovada su geldi delikten.herkese tesekkur ederim.