Acil spin kamış için yardımı !

Konu, 'Kamışlar' kısmında CeNGo44 tarafından paylaşıldı.

1. CeNGo44

CeNGo44 EMRE

Değerli büyüklerim... İlk spin kamışımı almaya karar verdim. Forumda genel olarak araştırdığımda okuma v-system kamış tercih edilmiş. Aslında memnun olmayan çok az kişi var fakat benim biraz daha bilgiye ihtiyacım var. Bütçe olarak 200 tl ayırdım. Biraz zorlarsam az daha yükseltebilirim çıtayı. Alabalık, Sazan ve denizde Levrek, Lüfer, Palamut için kullanmayı düşünüyorum. öncelik baraj ve göller tabiki.

Ayırdığım bütçe ile düşüncem kamışı biraz daha kaliteli alıp makina idare edecek bişey olması şimdilik yeter ilerde makineyi değiştirebilirim ama kamış biraz sağlam olsun istiyorum. Bu şartlar doğrultusunda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Rastgele... reeling reeling

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Tek kamişla o dediğiniz avlarin hepsini yapamazsiniz!!
    Zira siralamak gerekirse..

Alabalık: Meps, rapala, silikon vs ( fly sahteleri saymiyorum dahi) bunun için hafif atarli. Yine V-System 10-40 2.40 kamiş ideale yakin olabilir amaa! 7-30 gibi bir kamişta olabilir..

Sazan dediniz yandiniz :) size biraz sağlam bir kamiş lazim ki o konuda pek bilgim yok ama min 60-100 atarlı bir kamişa ihtiyaciniz olacak!

Levrek için yine V-system 2.40 10-40 atarli kamiş iyi olacaktir.
    Lüfer içinde rapala vs. 10-40 fena değildir amaaaa ben kofana tarzı takilicam 30/40gr sahteler aticam derseniz yine V-system 20-60 atarli 3.00 kamiş ideal gelebilir.
    Palamutu zira kiyidan almak zordur ve onun içinde 20-60 atarli kamişi kullanabilirsiniz..

Yani ortaya 3 kamiş çikti :)
    Ama bunu 2 ye indirebiliriz. Bir 2,40 10-40 atarli kamiş birde 30-70 gibi bir sağlam kamiş ile bu avlarin hepsini gerçekleştirebilirsiniz.
    Karar sizin..

3. CeNGo44

CeNGo44 EMRE

Bilgiler için teşekkür ederim. Yani diyorsunuz ki vayy benim halime :) O halde şöyle düşünebiliriz.. Sazanı atalım bi kenara artık onu yemli yaparız :) Palamutu da çapariye bırakalım işi ... :) Geri kalanlar için kollarımızı sıvayalım artık :) Peki bu V-system 10-40 atarlı kamışta gerek kaşık gerek rapala aksiyonda fark edermi yani bu kamışa 5gr bir kaşıkla atmaya kalksam mesafe açısından bi fark olurmu maksimum uzaklık nedir? Ve bunun yanında tavsiye edebileceğiniz bir makine varmı :confused:

4. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    5gr lik kaşikla tabiki fark olur.. Bakin size 2.40 dedim v-system için zira 2.70 olanida vardir ama biraz esnek gibi kaliyor nedense ve ben 2.40 ile daha iyi randiman aliyorum..
    yani birazda gidip denemeniz lazim.. çevrenizde bu kamişlari kullanan insanlar varsa bi deneme yapmanizi tavsiye ederim..
    Kaşik, rapala aksiyon vs. bunlarin hepsi sizin yeteneğinize kalmiş. Rapalada farkli, kaşikta farkli, slikon atarken çok farkli aksiyonlari çekerken siz yapacaksiniz.
    Bunlarin hepsi zamanla oturacak şeyler..
    Ki bende spin olayinda çok iyi sayilmam Forumdan sağlam spinci arkadaşlariminda yorumlari düşüncelerinizi daha iyi oturtmaniza imkan taniyacaktir.

5. CeNGo44

CeNGo44 EMRE

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim :)

6. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Rica ederim..

7. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    v system 240 bendede var çok severek kullanıyorum. Spin avı için idealdir. Servisi de iyidir. Onun dışında atarı düşünecem dersen beastmaster 240 7-35 veya yassei red 7-35 işini görür yassei kullanmadım xt 40 beastmaster var bende xt60 karbon ve v system bir tık sert sanki halkları çift bacak bunun artısı halka kırılması eğilmesi az oluyor eksi kısmı balıkda ele gelen titreşim azalsınlar Buda zevki azaltır diye düşünüyorum çünkü 3 aydır balık yakalayamadım bir tane yakalasam anlayacağım. :) shimano servisi de var. Bunun dışında kullanmadığım ama yeri gelipte okuduğum savagear kamışlarda denenebilir onumda servisi Cengiz balıkçılık olsa gerek.

8. ozcantekin

ozcantekin özcan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2,40 m 10-40 atar
    Favori Makine:
    Ryobi Oasys 7200
    En İyi Avı:
    Turna 69 cm
    bende okuma v system kullanıyorum,çok çok memnunum 110 tl ye aldım fiyatına göre iyi 69 cm lik turna çektim hiç zorlanmadı

9. CeNGo44

CeNGo44 EMRE

Tavsiyeler için teşekkürler. Peki okuma için kullandığın makine nedir?