Bayram tatilini geçirmek üzere geldiğim Esenköyde daha ilk gün talihsiz bir olay yaşadım. Botu evin önündeki kumsala denizden 5 metre kadar çekmiştim, normalde dalgaların ulaşması mümkün görünmüyordu. Öğleden sonra şiddetli dalga seslerini duyunca balkona fırladım, bir de ne göreyim, bot alabora olmuş tamamen ters dönmüş, 3 kişi kurtarmaya çalışıyor. Motor başaşağı suda. Hemen aşağı indim ve botu denizden aldık. Motoru taşıma arabasına aldım ve kapağı açtım, içi tamamen kum dolmuştu. O kadar kum nereden girdi hayret. Motora ilk müdahaleyi şu şekilde yaptım. Tazyikli suyla yıkadım, kuruyunca kışlama yağı ile bolbol spreyledim. Bujileri söktüm kontrol ettim, bujiler ateşleme yapıyor. Daha sonra ümitsizce çalıştırmayı denedim fakat çalışmadı. Karbüratöre su kaçmış mıdır? Tamamen tatlı suya yatırmam daha mı iyi olur? Çınarcıkta gösterebileceğim servis, usta biliyor musunuz? Herkese selamlar.
sayın abim merhaba; tamamen suya yatırmanda fayda var dediğin gibi karbiratöre su girmiştir, birkaç saat suya yatırıldıktan sonra güneşde iyice kurumaya bakınız, motor ince detaylı bir bakım istiyor, aksi taktirde ilerde sorun çıkartcaktır, çok geçmiş olsun.
Hasan Bey geçmiş olsun. Esenköy de denizin ne zaman ne yapacağı pek belli olmaz.Limanda pazar kurulan yerin solunda, tel örgüyle çevirili olan alanda liman yetkilisi Tamer bey var ona sorarsanız size yardımcı olurlar. Çınarcık ve Yalovada tanıdığım ustalar var ama tavsiye isterseniz motorunuzu servisine göstermenizdir.
teşekkür ederim özkan kardeşim, motoru suya yatırma imkanı bulamadım, küvet gibi birşey lazım o iş için. Tatlı suyla hortumla yıkadım.
teşekkürler, limanda marina görevlisine sordum ama buralarda usta bulamazsın dedi. En iyisi servisine baktırmak dediğiniz gibi.