mehaba ben konuyu nerye açıcam bilemedim bir ödevde yardımınıza ihtiyacım var. bana nesli tükenen veya tükenmek üzere olan balık türlerine örnekler verir misiniz? şimdiden saolun.
hocam aklına gelen bütün türleri yaz çünkü kısa bir süre sonra denizlerimizde zaten balık falan kalmıyacak trolcüler gırgırcılar kıyı şeridine ağ seren ağcılar sağ olsun nesil felan bırakmadı zaten
Google ''Nesli tükenen ve tükenmekte olan balık türleri'' diye yazarsan faydası olacağını umuyorum, iyi çalışmalar,
Sevgili ymr kardeşim, aşağıdaki linke bir göz atıp, en azından avlanması tamamen yasak türleri incelersen, bunlardan bazılarının soyu tükenme tehdidi altındadır. Sen de biraz gayret gösterip bu türler ile ilgili araştırma yaparsan istedğin sonuçlara ulaşırsın. Belirtildiği gibi, bu gün itibari ile denizlerimizdeki bir çok canlı türü bu tehdit altında ne yazık ki, sadece şayet bir şeyler yapılmazsa bazıları daha önce yok olacak. Aklıma gelen bir kaç tanesi, güneşlenen köpek balığı, ay balığı, mersin balığı, akdeniz foku vs. http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html