acill !!BURSA turnacıları

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında X-Machine tarafından paylaşıldı.

1. X-Machine

X-Machine ersel

Favori Kamış:
    dip oltası-alba star
    Favori Makine:
    dip oltası-alba star-okuma
    En İyi Avı:
    sazan avladım
    yegenim ikidir demirtaş barajında turnayı kenara kadar getiriyor ama bi kafa darbesiyle oltadan kurtuluo acaba ignelerin ufak olmasından dolayımı yoksa acemiligindemi kaçıryor ben acemiligine vuruyorum;) ama o ısrar ediyor ignelerin ufak olmasından dolayı kaçtıgını. arkadaşlar bilgilendirirseniz bizi çok sevinirim

2. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Bence balığı kıyıya almakta çok acele etmiş olabilir.
    Ayrıca kepçe kullanıyormusunuz.
    İğnelerde küçük demişsiniz normal tek iğnemi üçlü kancamı kullanıyorsunuz.
    Numaraları kaçtır acaba
    Benden daha tecrubeli arkadaşlarımız ve abilerimiz sana detaylı bilgi vereceklerdir.

3. halil özkılıç

halil özkılıç halil

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-curve 10~30Gr. atarlı spin
    Favori Makine:
    Okuma Flame F-30
    En İyi Avı:
    1 adet Gümüş :)
    Balığı çekerken kamışı havaya değilde yanlardan çekin daha sonra boşluğu alın balık mümkün olduğunce su üstüne çıkmasın daha sonra kepçe kullanın

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    eğer 3 lü iğneyse ufak olması çok sorun olmaz. balığı kıyıya getirene kadar sudan asla kaldırmayın. hatta eğer kepçe yoksa yine suyun içinde sürüterek karaya çıkarın. ama kepçe kullanmanızı tavsiye ederim.

5. X-Machine

X-Machine ersel

Favori Kamış:
    dip oltası-alba star
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan avladım
    eyvallah saolun beyler dün akşam gittigimizde yegenler almıştı bitane turna sizin dediklerinizi soledim balıgı sudan mükdün oldugunca çıkarmayın die dinlemişler demekki :D
    eet üçlü igne kullanıyoz silikona geliyor turna ama belli bi saat aralıgında geliyor daha sonra veya önce gittigimizde bikere bile saldırdıgını veya takip ettigini görmedik.:(

bide bu balık sadece yegenin oltaya saldırıyor anlamadım bizimkileri hiç takip saldırmıyo takip etmiyo bunu anlamış deilim acemi şansı heralde her gittigimizde turnayı görüyoruz onun oltasında çıkaramasada dün şansızlıgı kırmış almış bitane :)

bizim oltalara neden salmıyo farklı bi teknik falanmı denemek lazım heralde.
    farklılık olarak dün büyük meps denedim ama saatini kaçırmıştım bida saatinde gidipte denicem bakalım nolcak. sizin farklı bir tavsiyeniz çözümünüz varmı yardım ederseniz sevinirim:)

6. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Ersel Kardeş, turna farklı su renklerinde farklı yemlere saldırabilir. Bu nedenle benim tavsiyem yeğeninin kullandığı renk silikon veya kaşık ne ise aynısını kullanman, Amerika'yı yeniden keşfetmenin anlamı yok. Yemi çektiği derinlik de önemli, bazı meralarda üstten gelirken bazılarında dipten sürütmek gerekir. Sahteye verdiğin aksiyon da önemlidir. Yaptığın hareketler ile yemine yaralı balık görüntüsü vermelisin. İğnelerin küçük olmamalı, büyük olmasında bir sakınca yok, üçlü iğne kullan, merak etme Turna ağzını kocaman açar, elin bile içine girer. Aynı yerde 10 dakikadan fazla kalma, Turna varsa zaten hemen atlar, sazlık diplerini yokla, aklıma gelenler şimdilik bunlar.
    Rastgele

7. X-Machine

X-Machine ersel

Favori Kamış:
    dip oltası-alba star
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sazan avladım
    eyvallah saol hakan kardeş senin dediklerini dikkate alıcam. çok dogru soluyosun benim kullandıgımın rengi biraz farklı ama biz ögrettik balık tutmayı bizi sallamıo balık paso onun oltada yine tavsiyelerin için saol hakan;)