Acilllll

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Arkadaşlar bildiğiniz üzere en az 6-7 çeşit bot sahibi oldum.Siteden forumla veya özel mesajla özellikle sezon başlarında günde 4-5 arkadaşın sorularına cevap buluyorum.Tabi tecrübe ettiğim botlar hakkında tecrübelerimi paylaşıyorum.Bildiğiniz üzere en son Glen Sun botum vardı. Şimdi yine Glen Sun almak istiyorum.Çünkü et kalınlığı beni ziyadesi ile memnun etti.Fiyatları 3,00mt Alm.taban için 1.600 lira olsa da peşin 1.200 liraya bağladım.Geçen sene bile 1.240 liraya almıştım.Fakat bildiğiniz üzere CAİS diye bir bot var.Yanına manyak ekipman veriyorlar. fiyatını 1.100 liraya bağladım. Şimdi sorum kullanmadığım cais botun et kalınlığı Glen Sun dan iyimidir.Sakın 0,90 mm , 1200 denye falan sözlerine kanmayın.Sea star da 1,200 denye diyorlardı elime bir ulaştı resmen Glen Sun ın yanında kağıt gibi kalıyordu.Bu cais de seastar gibi ise kesinlikle alınmaz. O kadar da aksesuar vermeleri miğdemi bulandırdı.Bu güne kadar Kolibri,remixon,Seastar,Glen Sun,Seahorse,Zodiak bot kullandım.Kısacası bana caisi yukarıdakilerin herhangi biri ile karşılaştırabilecek arkadaşım var mı? Tabi motor konusunda Yamahayı tek geçerim.Bu gün sipariş veriyorum acil cevapp..

2. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Bildiğim kadarıyla Glen Sun'dan çok memnundunuz, botunuzu niye değiştiriyorsunuz?

3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Yazın bot alırım kışın botu satarım.4 yıldır bu şekilde yapıyorum.Örneğin 100 liraya alıyorum 90 liraya satıyorum.Kullandığım kar kalıyor.Hemde değişik markaları denemiş oluyorum.Ama bu sefer Glen Sun dan vazgeçemiyorum.SAtıcıya defalarca sordum Seastar gibi çıkmasın bu dedim.İsrar ediyor memnun kalacaksınız diye seastarı satıştan kaldırdıklarını söylüyor.

4. slaymer_007

slaymer_007 FAHRİ DOĞAN

halil abi selamlar, sürekli senin deneyimlerini okuyarak bot ve motor alma konusunda bayağı bi bilgi edindim, glen sun benim içinde güzel bi bot ama şimdi cais diyince şaşırmadım değil :) bende geçen yaz caisi araştırdım okudum sürekli forumdan ama görünüşünden dolayı pek ısınamadım, bazı botlar sanki görünüşünden belli ediyo gibi kendini. tabi sen bu işte bizden muhakkak daha tecrübelisin. dediğin gibi bayağı bi aksesuar veriyorlar yanında o da insanı cezbediyor :) bi de glen sun'u 1200 'e nereden anlaştın abi özel değilse öğrenebilirmiyim?

5. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İnan o kadar botum oldu ama resimden kalitesini anlayaöıyorum.İlla ellemem lazım :) Seastar faciasından sonra resimden görüp bot almamaya karar verdim.Glen Sun botu o fiyata bana özel yaptılar.Daha öncede ayni yerden almıştım.Bana özelden yazarsan sana firmayı vereyim.Ama arkadaşa şu fiyata yapmışsın bana da yap diye israr etme peşin ödeme koşulu ile ne kadara indirebilirsiniz diye sorabilirsin. Devamlı alış veriş yaptığım için onları zor duruma sokmak istemem.

6. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Halil abi bildiğin üzere bizde 2 sene bot kullandık fakat bot konusunda teknik olarak çok iyi bilgi sahibi değilim tavsiyede bulunamayacağım fakat bot gerçekten çok yorucu, imkan varsa eğer bence hiçbirini alma daha iyi, her hafta hava güzel olmuyor, güzel olduğu haftalarda tekne kiralarsınız daha hesaplı olur, en iyisi tekne al olsun bitsin :) bizde bu ay bi tekne aldık şuanlık çok memnunuz botdan daha konforlu ve daha az yorucu :)

Haa unutmadan müsait olduğun bir hafta beklerim mutlaka, beraber bir balık avı yapalım değil mi ?

7. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İnşallah Kamuran ben de çok istiyorum abim.Bot konusunda o kadar pratik olmuşum ki pompayla 3 mt' lik botu 8 dk gibi bir sürede şişiriyorum. Aslında aküden beslenen elektrikli pompalar var fakat çok pahalı. BU parayı ona vererek taşıma tekerleği almak daha akıllıca. Tekneyi düşünmüyorum. Benim için taşınabilir olması elzem bir durum. Tekneyi taşımak çok zahmetli römork alacaksın ruhsata işleteceksin , çeki demiri,arabanın dengesi vsvs. Teknen hayırlı uğurlu olsun nerede bağladın?

8. OMMG

OMMG OKAN

Cais i incelemiştim,işin gerçeği çok güzel gözüküyor ve verdikleri aksesuar da çok cezbedici ama nedense bana güven vermedi ve Daf 3.60 aldım.Tabi bot konusunda çok profesyol değilim,belki kullanan arkadaşlar memnundur...

9. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İncelemek derken dokundunuz mu? Et kalınlığı mı güven vermedi? Biraz daha açar mısınız size göre eksileri nedir?

10. OMMG

OMMG OKAN

Dokundum, fena durmuyor ama hani insana bir an nedeni bilinmeyen bir his gelir ve soğur yada ısnamaz ya benimkide öyle birşey olmuştu.Birde benden önce Daf 3.20 ( siyah ) alan bir arkadaşım vardı onu görünce beğendim ve aynı bottan almaya karar verdim.Dediğim gibi kararım çok profesyonelce değildi, o yüzden yanıltmak istemem...

11. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Halil Bey ben 2011 avrasya bot furarında kaptan balıkçılıktan Kolibri KM300 bot aldım.Cais botları satan Alamatra ile kolibri botları satan kapatan balıkçılık karşı karşıya idiler.Normalde Cais bot bakacakken fuar davetiyesi yüzünen aldatıldığımı düşündüğüm için alamatra ya kızdım ve cais bottan vazgeçip kolibri aldım.Dediğiniz gibi cais botun aksesuarı çok fazla.Alamatra da satılan moonstar botları inceledim kumaşları ince idi.Kolibri botlar sağlamlıkları ile meşhur biliyorsunuz.İyiki 3 mt bot almışım.Bot işi kolay gibi gözüküyor ama çok yorucu.Botta mutlaka yumuşak bir şilte üzerine oturun.Tahta taban bir müddet sonra çok rahatsız ediyor.

12. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    hele sukur Halil kardesten haber cikti :) ozlemistim zira..... hemen soruya gelecek olursak nacizane verebilecegim oneri al-sat modeline uygun diil.....bot konusunda belkide dunyanin sayili ustadlarindan birine tavsiyede bulunamam tabiki ama en az Halil ustadiminda bildigi uzere bu isin en dogrusu zodiac heavy duty almak yada ozel yapima yonelmek.....inanki gecen fuarda gordugum botlar gercekten kayda deger botlardi hemde cok cazip fiyatlara.....uretim asamasinin ne kadar surecegini bilmiyorum ama gercek anlamda kaliteli bir uretim icin titiz bir insanin uretimin basinda durma ihtiyacinida biliyorum.....bu baglamda hicbir cekinceniz olmasin, İstanbuldada bir eviniz var, laf olsun diye degil egerki boylesi bir projeye girilirse bende nacizane bir katki sunmaktan seref duyarim.....

13. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Halil kardes, 2 Haziranda Bursa Doga ve Av sporları fuarı baslayacak. Orada inceleme fırsatı bulabilirsin sanırım. Bursa'da iseniz, soydas pazarını 50 m.gecince solda Balık mlz.satan bir yer var.Bayram beyden fuar ile ilgili birkac davetiye alabilirsin. Yoksa fuara giris uceti odemek durumuda kalırsın. Bulamayacak olursanız,5- 10 tane kadar davetiyem var. Verebilirim.

14. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    konuyla alakalı gördüğüm için konunuzun içinde sorayım mahsuru yoksa. sadece fiyat yüzünden mi şu dünyaca meşhur markalara yönelemiyoruz yoksa değmeyecek olmasından mı? yani bizim alacağımız bot x liraysa çok ünlü markalarda 2x lira. peki arada gerçekten 2 kat kalite farkı varmı? (kalite deyince aklıma ısıl dayanıklılık, ek yerleri ve subapların sızdırmazlığı ve dayanımı, darbe ve sürtmeye mukavemet, yüksek ağırlık taşıyabilmek geliyor) umarım anlatabilmişimdir :)

konuyu kaynatmak gibi olmasın tecrübem olsaydı keşke bilgi verebilseydim :)

15. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Fiyat çok büyük bir etken.Dünyaca ünlü markalar derken aklıma Zodiak,Brig,Quiksilver vs. geliyor. 1.000-1.500 liralık botlar yanında bunların fiyatı 3-4 kat daha pahalı.
    Benim bahsettiğim 2.000-2.500 lira civarı bir 3,30 Kolibri almaktansa, 1.200 lira vererek avantajlarının daha çok ve et kalınlığının ayni olduğu Glen Sun almak. Darbe ve sürtünme mukavemeti yan ve alt koruma bantları ile yeterince tatmin edici oluyor. Ek yerleri üçlü iç içe geçme yöntemi artık en basit botta bile kullanılıyor.Soğuk kaynatma yöntemi de artık standart oldu sayılır.Bu nedenle ayni segmentte olan botlar içinde en uygun fiyatlı olanı almak en uygunu olur.
    Geçen sene kağıt gibi et kalınlığı olan Seastar botu herkesin bildiği bir av marketi sitesi 2 bin küsur fiyat yazmıştı ki ben ayni botu başka bir sitede 950 liraya pazarlık yapıp anlaşmıştım.Hemen o siteye mail döşendim.Siz ne yapıyorsunuz diye. Hemen bana dönüp özür dilediler iki gün sonra da 2 bin liradan 1.400 civarına düşürdüler.

Bu nedenle bot konusunda ne fiyata bakın neden görünüşe her zaman söylüyorum ellemeden olmaz.

16. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Tevfik abi her sene o fuara giderim.Ama bot konusu çok zayıf.İstanbulda kıyamet kadar bot geliyor.Ama bursa genelde kara avcılığı üzerine.Balıkçılık reyonlarıda tamamen makina, kamış vs. bulunuyor. Geçen sene bot belki bir belki iki standa gördüm o da kendi kullandığı botu koymuş adam fiyatıda köklüyor.

Bayram benim çok samimi arkadaşımdır. Barış derseniz zaten tanır.Davetiye teklifin için teşekkür ederim.İnşallah fuarda karşılaşma imkanı buluruz.

17. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Umut Allah seni inandırsın aklımdaydın farkılı bir konuda seni aramayı düşünüyordum.
    Herneyse İstanbulda bot fuarlarında çok farklı seçenek var. ARz çok olduğu için fiyatlarda çok makul ama Bursa avcılık fuarı kara avcılığı ağırlıklı, balık stantlarında ise genel de makine,kamış vs. var. Bu nedenle buralarda özel yapıma giremem. Ama İstanbula bir iki hafta içinde geliyorum.Bir aralar seninle baya tel de görüşmüştük ama bana bir daha özelden cebini atarsan sevinirim.

18. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Cais botların et kalınlığı ile ilgili ne söyleyebilirsin. Kolibri ile kıyaslamanı rica ediyorum. Cais den vazgeçmen kızgınlıkla olmuş anlaşılan.Yoksa et kalınlığından değil. Kolibri bot aldı isen arkana bakmadan yıllarca kullanırsın.Eğer -olmasında-yama gerektiren bir durum olursa da yardımcı olabilirim. Ağırlığı dışında kolibriler kalitedir.

19. slaymer_007

slaymer_007 FAHRİ DOĞAN

halil abi ilgine teşekkürler, benim bot alma işim gene yattı anlaşılan :( bot almaya alabiliyorum da iş motor da almaya gelince benim bütçeyi fazlasıyla sarsıyo. kısmet seneye heralde artık. 2010 sonlarına doğru antalyaya gelmiştin abi, balık arkadaşı varmı diye yazmıştın, işlerim kadar yoğunduki ben varım diyemedim sana :) halbuki tanışmayı istiyodum. başka bi gelişine inşallah artık tanışmayı ve sana eşlik etmeyi isterim. saygılar...

20. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İnşallah bir gün kısmet olur. Bot alabiliyorsan motor konusunda sadece bir sezon idare edebilmesi için seagull motorlar var. 2-3-5 Hp gücünde olanlarını 400-700 liraya alabilirsin. 1950 modeli bile iş yapar.Teknolojileri basittir.Ben 3 farklı güçte seagull kullandım. Katır gibi çeker.Tamiri basittir. Kendin bile tamir edebilirsin. Fakat seri değildir. Yavaştır. Su motoru gibi sesli çalışır.Hız kesinlikle yapamazsın. Ama her zaman savunduğum gibi motorsuz denize açılmamak için 3 Hp bile olsa seagull kullanabilirsin.İstediğin zamanda seagull' u satabilirsin .Dediğim gibi modeli önemli değil.20 yıllık seagull bile işini görür. Temiz bir tane bulursun, durumun düzelene kadar idare edersin. Bende 3,60 bota kullandığım 3 Hp seagull vardı.Yavaştı ama beni hiç yolda bırakmadı.Motorsuzluktan iyidir.